A pozitív személyiségről tartottak előadást a Görög Gödörben

2018. február 27., kedd | 9:30

Február 20-án Soltész Ian önismereti tréner volt a Görögkatolikus Fiatalok Clubjának (GrFC) vendége a budapesti Görög Gödörben. Az önismereti tréner a pozitív személyiség kialakításáról beszélt.

Soltész Ian abban próbált meg segítséget nyújtani a fiatalok számára, hogyan formálhatják magukat sikeres személyekké. Elmondta, hogy a legelső lépcsőfok, hogy felelősséget vállalnak érzelmeikért és gondolataikért. Ezután a szavak mágikus erejéről beszélt, kiemelve, hogy a pletykálkodás és folyamatos kritizálás helyett inkább biztassanak, dicsérjenenek és motiváljanak másokat.

Az önismereti tréner felhívta a figyelmet az agymosás veszélyére, és annak fontosságára, hogy az embert kik veszik körül, és milyen dolgok, személyek által engedi befolyásolni a személyiségét. „Nagyon sokat számít, hogy milyen barátaink vannak, hogy kikkel töltünk sok időt, és az is, hogy milyen közösségekbe járunk” – mondta Soltész Ian.

Soltész Ian azt is kifejtette, hogy egy sikeres személyiség milyen célokat tűz ki maga elé; felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy minél konkrétabb célokat fogalmazzanak meg, és ezeket kössék határidőkhöz.

Az előadó számos helyen idézte a Szentírást is, többek között Jézus híres mondatát: „Legyen neked a te hited szerint”, ami tömören megfogalmazza, hogy merjünk hinni a céljainkban. Soltész Ian szerint Jézus volt a legnagyobb személyiségfejlesztő, mert a tanításának minden eleme ahhoz járul hozzá, hogy jobb emberekké váljunk.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye; Görögkatolikus Fiatalok Clubja

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
-lelkem-gyerekkoromtol-igazgatva-volt-isten-az-eg-fele-latogatoban-horvath-gyula-k
„Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először, ezután versei rendszeresen megjelentek az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, az Új Írásban, a Tiszatájban.

2019. március 25., hétfő
ferenc-papa-loretoban-ferfi-es-no-hazassagan-alapulo-csalad-nelkulozhetetlen
Ferenc pápa Loretóban: A férfi és a nő házasságán alapuló család nélkülözhetetlen

Március 25-én mintegy tízezer hívőt köszöntött a Szentatya a loretói kegyhely előtti téren, miután misét mutatott be Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, és aláírta az ifjúságnak szentelt szinódus utáni apostoli buzdítását, amelyet április 2-án tesznek majd közzé.

2019. március 25., hétfő