A pozitív személyiségről tartottak előadást a Görög Gödörben

2018. február 27. kedd 09:30

Február 20-án Soltész Ian önismereti tréner volt a Görögkatolikus Fiatalok Clubjának (GrFC) vendége a budapesti Görög Gödörben. Az önismereti tréner a pozitív személyiség kialakításáról beszélt.

Soltész Ian abban próbált meg segítséget nyújtani a fiatalok számára, hogyan formálhatják magukat sikeres személyekké. Elmondta, hogy a legelső lépcsőfok, hogy felelősséget vállalnak érzelmeikért és gondolataikért. Ezután a szavak mágikus erejéről beszélt, kiemelve, hogy a pletykálkodás és folyamatos kritizálás helyett inkább biztassanak, dicsérjenenek és motiváljanak másokat.

Az önismereti tréner felhívta a figyelmet az agymosás veszélyére, és annak fontosságára, hogy az embert kik veszik körül, és milyen dolgok, személyek által engedi befolyásolni a személyiségét. „Nagyon sokat számít, hogy milyen barátaink vannak, hogy kikkel töltünk sok időt, és az is, hogy milyen közösségekbe járunk” – mondta Soltész Ian.

Soltész Ian azt is kifejtette, hogy egy sikeres személyiség milyen célokat tűz ki maga elé; felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy minél konkrétabb célokat fogalmazzanak meg, és ezeket kössék határidőkhöz.

Az előadó számos helyen idézte a Szentírást is, többek között Jézus híres mondatát: „Legyen neked a te hited szerint”, ami tömören megfogalmazza, hogy merjünk hinni a céljainkban. Soltész Ian szerint Jézus volt a legnagyobb személyiségfejlesztő, mert a tanításának minden eleme ahhoz járul hozzá, hogy jobb emberekké váljunk.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye; Görögkatolikus Fiatalok Clubja

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
-tartos-szeretet-iden-is-rekordot-dontott-karitasz-nagybojti-elelmiszergyujtese
„Tartós szeretet” – Idén is rekordot döntött a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

Március 4. és 11. között rendezték meg idén templomainkban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke március 21-én a székesfehérvári adományátadón megköszönte az országos és az egyházmegyei központok, valamint a plébániai karitászcsoportok munkáját.

2018. március 22. csütörtök
mysterium-fidei-megjelent-vi-pal-enciklikaja-magyar-nyelven
Mysterium fidei – Megjelent VI. Pál enciklikája magyar nyelven

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” című sorozatában, az Ecclesia Szövetkezettel együttműködésben – ötvenhárom év elteltével – először jelenik meg magyar nyelven VI. Pál pápa „Mysterium fidei” kezdetű enciklikája, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében.

2018. március 22. csütörtök