A Szent Bazil-iskola diákja lett Hajdúdorog ifjú tehetsége

2018. június 19. kedd 16:19

Szegedi István, a hajdúdorogi Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 11. osztályos tanulója kapta meg az idei Hajdúdorog Város Ifjú Tehetsége díjat.

Szegedi István a Szent Bazil Oktatási Központban végezte általános iskolai tanulmányait, most ugyanitt tanul gimnazistaként. Általános iskolai évei alatt került előtérbe nála a vers- és prózamondás mint előadó-művészet és magának a versnek a szeretete.

Számtalan városi, megyei, regionális és országos versenyen, illetve iskolai és városi rendezvényen vett részt. A helyi versenyek közül a Jaczkovics Mihály emlékére rendezett szavalóverseny áll hozzá a legközelebb, amelyen évről évre indult, és többször is első helyezést ért el. Sokat segített előmenetelében Nyustiné Nagy Mariann tanárnő támogatása.

Eddigi középiskolai évei alatt is több megyei és országos versenyen, találkozón, iskolai és városi ünnepségen, megemlékezésen részt vett. Mindig örömmel fogadta e felkéréseket.

Jelenleg magyartanára, Hadházi Katalin segíti a versenyekre történő felkészülésben. Évek óta részese a magyar kultúra napja alkalmából szervezett színvonalas rendezvénynek. A tanéveket az elmúlt két évben is kitűnő eredménnyel zárta, és megkapta a Kranyik László alpolgármester által alapított, „A tanév legeredményesebb versmondója” elnevezésű ösztöndíjat.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

2018. szeptember 20. csütörtök
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

2018. szeptember 20. csütörtök