A Szent Bazil-iskola diákja lett Hajdúdorog ifjú tehetsége

2018. június 19. kedd 16:19

Szegedi István, a hajdúdorogi Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 11. osztályos tanulója kapta meg az idei Hajdúdorog Város Ifjú Tehetsége díjat.

Szegedi István a Szent Bazil Oktatási Központban végezte általános iskolai tanulmányait, most ugyanitt tanul gimnazistaként. Általános iskolai évei alatt került előtérbe nála a vers- és prózamondás mint előadó-művészet és magának a versnek a szeretete.

Számtalan városi, megyei, regionális és országos versenyen, illetve iskolai és városi rendezvényen vett részt. A helyi versenyek közül a Jaczkovics Mihály emlékére rendezett szavalóverseny áll hozzá a legközelebb, amelyen évről évre indult, és többször is első helyezést ért el. Sokat segített előmenetelében Nyustiné Nagy Mariann tanárnő támogatása.

Eddigi középiskolai évei alatt is több megyei és országos versenyen, találkozón, iskolai és városi ünnepségen, megemlékezésen részt vett. Mindig örömmel fogadta e felkéréseket.

Jelenleg magyartanára, Hadházi Katalin segíti a versenyekre történő felkészülésben. Évek óta részese a magyar kultúra napja alkalmából szervezett színvonalas rendezvénynek. A tanéveket az elmúlt két évben is kitűnő eredménnyel zárta, és megkapta a Kranyik László alpolgármester által alapított, „A tanév legeredményesebb versmondója” elnevezésű ösztöndíjat.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
hogyan-lesz-egy-benzinkutasbol-diakonus-nyary-krisztiannal-beszelgetett-bela-atya
Hogyan lesz egy benzinkutasból diakónus? – Nyáry Krisztiánnal beszélgetett „Béla atya”

November 19-én, hétfőn este a budapesti Magvető Caféban Nyáry Krisztián, a Magvető Könyvkiadó igazgatója kérdezte Molnár-Gál Béla állandó diakónust, iskolaigazgatót, Röhrig Géza Kossuth-díjas színészt, írót, költőt és Nagy Szabolcs fotóriportert a szociális területen szerzett tapasztalataikról.

2018. november 20. kedd
elment-hang-meghalt-bozsony-ferenc
Elment a hang: meghalt Bőzsöny Ferenc

Az október 25-én, 87 éves korában elhunyt Bőzsöny Ferencet, a Magyar Rádió egykori főbemondóját november 21-én, a belvárosi Angolkisasszonyok templomában (Szent Mihály-templom, V. kerület, Váci utca 47/B) 14 órától tartott szentmise után helyezik örök nyugalomra. Süveges Gergő nekrológját közöljük.

2018. november 20. kedd