A váci kórházak betegeiért és dolgozóiért imádkoztak 24 órán át

2019. április 30., kedd | 12:20

Az Oltáriszentség felé szögezték a tekintetünket április 26-án a Váci Irgalmasrendi Kórház kápolnájában, ahol 24 órás szentségimádásra gyűltek össze betegekért, orvosokért, ápolókért, lelkigondozókért, önkéntesekért; minden dolgozóért, akik a betegek gyógyításában valamilyen módon részt vesz.

Az immár negyedik alkalommal megrendezett szentségimádás idélután öt órakor szentmisével kezdődött, amelyet Faragó Artúr egyházmegyei kórházlelkész mutatott be. Szentbeszédében arra is felhívta a figyelmet, hogy a különböző egységekért és szándékokért való imádkozás mellett kérjük magunk számára is a változást úgy, hogy legyünk értő és érző szívűek. Tudjunk mindennap megújulni, hogy kellő figyelemmel és érzékenységgel fordulhassunk a betegek felé.

A szentmise után óránként jöttek a váci és környékbeli egyházközségek hívei, a különféle lelkiségi csoportok képviselői, hogy imádkozzanak egy-egy osztályért és szándékért. Voltak olyan csoportok, akik már a kezdetektől együtt imádkoztak, és voltak olyanok is, akik az idén csatlakoztak.

Az imaalkalom szombat délután öt órakor szentmisével fejeződött be, amelyet szintén Artúr atya mutatott be. Az imanap szándékát hűen tükrözik a hívek könyörgésében elhangzott imák:

– Áldd meg, Atyánk, Egyházunkban Ferenc pápát, püspökeinket és papjainkat, hogy áldozatos lélekkel látogassák és vigasztalják a betegeket, bátorítsák, erősítsék az orvosokat, ápolókat, támogassák a betegek környezetében élőket!

– Áldd meg, Atyánk, betegeinket, hogy elfogadják látogatásodat, erősítsd őket testben-lélekben, felejtesd velük kiszolgáltatottságukat, adj nekik bátor lelket a szenvedésben!

– Áldj meg, Atyánk, mindnyájunkat, hogy lelkiismeretünk szavára hallgatva minden tőlünk telhetőt meg tudjunk tenni a ránk bízottak gyógyításáért, fájdalmuk enyhítéséért, vigasztalásukért; adj kitartást szolgálatunkban, jutalmazd, kérünk, fáradozásunkat!

– Áldd meg, Atyánk, mindazokat, akik a betegekért dolgoznak, gondozásukban fáradoznak, támogasd őket mindennapi szolgálatukban, segítsd őket, hogy mindig megújult erővel munkálkodhassanak!

– Áldd meg, Atyánk, elhunyt munkatársainkat és elhunyt betegeinket is örök országodban, ahol nincs könny, fájdalom és szenvedés, add meg nekik a végtelen boldogság örömét!

Forrás és fotó: Kórházlelkész.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 27.

Mai evangélium – 2019. május 27.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,26–16,4a

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle