Advent harmadik hétvégéje a felvidéki Nagykaposon

2017. december 18. hétfő 15:21

December 17-én ökumenikus áhítattal ünnepelték meg advent harmadik vasárnapját a felvidéki Nagykaposon.

A felkészülés már szombaton este elkezdődött, az esti szentmise előtt a hívek a Szeretetláng rózsafüzér imáját mondták el és bűnbánati liturgián vehettek részt. Vasárnap délután szintén elvégezhették szentgyónásukat a lelki megtisztulásra vágyók, a hívek rendelkezésére hat lelkipásztor állt.

A délután további részében a városi adventi rendezvénysorozat a helyi görögkatolikus templomban folytatódott. Az ökumenikus áhítatban a történelmi egyházak képviselői és hívei együtt imádkoztak. Rövid elmélkedésében Iván Barnabás görögkatolikus parókus a napkeleti bölcsek lelkületére hívta fel a jelenlévők figyelmét. Mint mondta, ők voltak ugyanis azok, akik elindultak, és mentek az Úr elé; vágytak rá, hogy találkozzanak Vele, talán a remény csillagát látták benne. A parókus buzdította az együtt imádkozókat, hogy kövessék a bölcsek példáját, keljenek útra, és tegyék késszé lelküket a Jézussal való találkozásra.

Az ökumenikus áhítatot követően a nagytárkányi Emmanuel zenekar adventi koncertjét hallgathatták meg a résztvevők. A koncert után a városháza előtti téren folytatódott az ünnepség, ahol Iván Barnabás meggyújtotta a harmadik gyertyát a város adventi koszorúján.

Forrás és fotó: Jesó Eszter

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: ünnepek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-2018-evi-misszios-vilagnapra
Ferenc pápa üzenete a 2018. évi missziós világnapra

A Katolikus Egyház 1926 óta minden évben október harmadik vasárnapján, idén október 21-én tartja a misszió világnapját. Ferenc pápa „Együtt a fiatalokkal, vigyük el az evangéliumot mindenkinek” címmel írt az idei világnapra üzenetet.

2018. október 20. szombat
faradhatatlanul-adni-es-szeretni-25-eves-szekesfehervari-prohaszka-karitaszcsoport
Fáradhatatlanul adni és szeretni – 25 éves a székesfehérvári Prohászka Karitászcsoport

A fehérvári Prohászka-emléktemplomban működő karitászcsoport életében az idei esztendő kiemelt jelentőségű, mivel negyed évszázaddal ezelőtt kezdhették el újra az egyházközség önkéntesei hivatalosan is karitatív szolgálatukat.

2018. október 20. szombat