Advent harmadik hétvégéje a felvidéki Nagykaposon

2017. december 18. hétfő 15:21

December 17-én ökumenikus áhítattal ünnepelték meg advent harmadik vasárnapját a felvidéki Nagykaposon.

A felkészülés már szombaton este elkezdődött, az esti szentmise előtt a hívek a Szeretetláng rózsafüzér imáját mondták el és bűnbánati liturgián vehettek részt. Vasárnap délután szintén elvégezhették szentgyónásukat a lelki megtisztulásra vágyók, a hívek rendelkezésére hat lelkipásztor állt.

A délután további részében a városi adventi rendezvénysorozat a helyi görögkatolikus templomban folytatódott. Az ökumenikus áhítatban a történelmi egyházak képviselői és hívei együtt imádkoztak. Rövid elmélkedésében Iván Barnabás görögkatolikus parókus a napkeleti bölcsek lelkületére hívta fel a jelenlévők figyelmét. Mint mondta, ők voltak ugyanis azok, akik elindultak, és mentek az Úr elé; vágytak rá, hogy találkozzanak Vele, talán a remény csillagát látták benne. A parókus buzdította az együtt imádkozókat, hogy kövessék a bölcsek példáját, keljenek útra, és tegyék késszé lelküket a Jézussal való találkozásra.

Az ökumenikus áhítatot követően a nagytárkányi Emmanuel zenekar adventi koncertjét hallgathatták meg a résztvevők. A koncert után a városháza előtti téren folytatódott az ünnepség, ahol Iván Barnabás meggyújtotta a harmadik gyertyát a város adventi koszorúján.

Forrás és fotó: Jesó Eszter

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: ünnepek
Vezető híreink - olvasta már?
palmer-buckle-ghanai-ersek-kereszteny-europa-elarulja-keresztennye-lett-afrikat
Palmer-Buckle ghánai érsek: A keresztény Európa elárulja a kereszténnyé lett Afrikát!

Charles Palmer-Buckle, a ghánai Accra érseke Erdő Péter bíboros, prímás meghívására érkezett Magyarországra április közepén. Országáról és az afrikai egyház helyzetéről kérdeztük.

2018. április 24. kedd
ujraszenteltek-felujitott-600-eves-romai-katolikus-templomot-mariapocson
Újraszentelték a 600 éves római katolikus templomot Máriapócson

Visszanyerte eredeti formáját Máriapócs 15. századi katolikus temploma, melynek újraszentelését Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök bérmálással egybekötött szentmise keretében végezte április 22-én.

2018. április 24. kedd