Bemutatták az elsőáldozókat Kapuváron

2019. február 8., péntek | 15:06

A kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola negyvennégy tanulója készül az első szentáldozásra idén. A Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódó iskolai szentmisén mutatták be őket a Szent Anna-templomban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szentmisét Radó Tamás plébános celebrálta. Az elsőáldozásra készülő gyermekek fogadták az égő gyertyát, melynek fényénél megnyitották szívüket Isten kegyelmének, hogy az evangélium örömteli útján tudjanak járni. Az iskola egész közössége imádkozott az elsőáldozásra készülőkért, hogy szeretetben növekedve a Mennyei Atya tetszése szerint éljenek.

Forrás: Győri Egyházmegye; Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Kapuvár

Fotó: Magyar László

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd