Elias Ohoiledwarin indonéz verbita atya a vajdasági magyarcsernyei iskolába látogatott

2018. február 27. kedd 15:10

Elias Ohoiledwarin SVD február végén Szemerédi Pál helyi plébániai kormányzó kíséretében a Nagybecskereki Egyházmegyéhez tartozó magyarcsernyei Petőfi Sándor Általános Iskolába látogatott. A látogatás során Elias atya tartotta a hittanórákat.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A gyerekek nagy örömmel fogadták Elias atyát, aki gyorsan megtalálta a közös hangot velük. Hittanórát tartott, énekelt, gitározott; közösen énekeltek, majd imával zárták az órát.

A verbita szerzetes egyik fő üzenete az volt, hogy tanulni kell, mert tanulás nélkül nehéz boldogulni, és hogy képzettek legyenek, mert a fiataloké a jövő.

A hetedik és a nyolcadik osztályban közös földrajz- és hittanórát tartott Elias atya, Jelena tanárnő és Pál atya.

Elias Ohoiledwarin SVD elmondta, hogy Indonéziából származik, és már több mint tíz éve Európában él. Több évet töltött Magyarországon, ahol megtanult magyarul. Rövid ideig Amerikában is szolgált, az ottani magyar katolikus közösségben. Ezt követően Nagybecskerekre került – így most a Nagybecskereki Egyházmegyében dolgozik, és már szerbül is tanul.

A verbita szerzetes szülőhazájáról, Indonéziáról, az ottani életről, az éghajlatról, a vulkánokról és a táplálkozási szokásokról beszélt a vajdasági fiataloknak. Indonézia szigetország, Elias atya Ázsia térképén megmutatta, pontosan melyik szigetről származik.

Arról is szólt, hogy Indonéziában több vallás van jelen, és szépen megférnek egymás mellett. Diákkorában ő volt az egyetlen katolikus az osztályban; de nagyon sok muszlim barátja van, és jól kijönnek egymással – fogalmazott.

A diákok érdeklődve figyelték Elias atya előadását, és nagy örömmel énekeltek, zenéltek vele.

Forrás és fotó: Nagbecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kegyelmet-es-eszkozoket-kapunk-hithez
Kegyelmet és eszközöket kapunk a hithez – Vízi Elemér SJ tartományfőnök a huszonöt éves Manrézáról

Huszonöt évvel ezelőtt, Szent Erzsébet napján áldotta meg Angelo Acerbi pápai nuncius a jezsuiták dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Házát. A lelkigyakorlatos és konferenciaközpont történetéről, jelenéről és a jövőre vonatkozó tervekről Vízi Elemér SJ tartományfőnököt kérdeztük.

2018. december 9. vasárnap
ferenc-papa-gondolkodjunk-el-miben-tudnank-valtoztatni-magatartasunkon
Ferenc pápa: Gondolkodjunk el, miben tudnánk változtatni magatartásunkon!

December 9-én délben a Szentatya elimádkozta az Úrangyala imát a Szent Péter téren egybegyűlt zarándokokkal. Hangsúlyozta, hogy nekünk is tudnunk kell változtatni magatartásunkon, nyitnunk kell mások felé, reményt és vigaszt kell vinnünk az embereknek.

2018. december 9. vasárnap