Elias Ohoiledwarin indonéz verbita atya a vajdasági magyarcsernyei iskolába látogatott

2018. február 27. kedd 15:10

Elias Ohoiledwarin SVD február végén Szemerédi Pál helyi plébániai kormányzó kíséretében a Nagybecskereki Egyházmegyéhez tartozó magyarcsernyei Petőfi Sándor Általános Iskolába látogatott. A látogatás során Elias atya tartotta a hittanórákat.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A gyerekek nagy örömmel fogadták Elias atyát, aki gyorsan megtalálta a közös hangot velük. Hittanórát tartott, énekelt, gitározott; közösen énekeltek, majd imával zárták az órát.

A verbita szerzetes egyik fő üzenete az volt, hogy tanulni kell, mert tanulás nélkül nehéz boldogulni, és hogy képzettek legyenek, mert a fiataloké a jövő.

A hetedik és a nyolcadik osztályban közös földrajz- és hittanórát tartott Elias atya, Jelena tanárnő és Pál atya.

Elias Ohoiledwarin SVD elmondta, hogy Indonéziából származik, és már több mint tíz éve Európában él. Több évet töltött Magyarországon, ahol megtanult magyarul. Rövid ideig Amerikában is szolgált, az ottani magyar katolikus közösségben. Ezt követően Nagybecskerekre került – így most a Nagybecskereki Egyházmegyében dolgozik, és már szerbül is tanul.

A verbita szerzetes szülőhazájáról, Indonéziáról, az ottani életről, az éghajlatról, a vulkánokról és a táplálkozási szokásokról beszélt a vajdasági fiataloknak. Indonézia szigetország, Elias atya Ázsia térképén megmutatta, pontosan melyik szigetről származik.

Arról is szólt, hogy Indonéziában több vallás van jelen, és szépen megférnek egymás mellett. Diákkorában ő volt az egyetlen katolikus az osztályban; de nagyon sok muszlim barátja van, és jól kijönnek egymással – fogalmazott.

A diákok érdeklődve figyelték Elias atya előadását, és nagy örömmel énekeltek, zenéltek vele.

Forrás és fotó: Nagbecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-pozna-ban-adjatok-egy-fix-pontot-es-en-kiforditom-sarkaibol-vilagot
Erdő Péter Poznańban: „Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot”

A Lengyel Püspöki Konferencia szervezésében szeptember 22-én Poznańban tartották az Országos Lelkipásztori Fórumot. Stanisław Gądecki érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnökének meghívására Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével szentmisét ünnepeltek.

2018. szeptember 22. szombat
felkesziteni-az-orok-eletre-nyary-zsigmond-igazgato-25-eves-szent-gellert-iskolarol
Felkészíteni az örök életre – Nyáry Zsigmond igazgató a 25 éves Szent Gellért Iskoláról

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Budapest-Krisztinavárosban található Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. Jelenleg 461 diák tanul itt, a tantestület létszáma 48 fő. A negyedszázados jubileum alkalmából Nyáry Zsigmond igazgatóval beszélgettünk.

2018. szeptember 22. szombat