Elias Ohoiledwarin indonéz verbita atya a vajdasági magyarcsernyei iskolába látogatott

2018. február 27. kedd 15:10

Elias Ohoiledwarin SVD február végén Szemerédi Pál helyi plébániai kormányzó kíséretében a Nagybecskereki Egyházmegyéhez tartozó magyarcsernyei Petőfi Sándor Általános Iskolába látogatott. A látogatás során Elias atya tartotta a hittanórákat.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A gyerekek nagy örömmel fogadták Elias atyát, aki gyorsan megtalálta a közös hangot velük. Hittanórát tartott, énekelt, gitározott; közösen énekeltek, majd imával zárták az órát.

A verbita szerzetes egyik fő üzenete az volt, hogy tanulni kell, mert tanulás nélkül nehéz boldogulni, és hogy képzettek legyenek, mert a fiataloké a jövő.

A hetedik és a nyolcadik osztályban közös földrajz- és hittanórát tartott Elias atya, Jelena tanárnő és Pál atya.

Elias Ohoiledwarin SVD elmondta, hogy Indonéziából származik, és már több mint tíz éve Európában él. Több évet töltött Magyarországon, ahol megtanult magyarul. Rövid ideig Amerikában is szolgált, az ottani magyar katolikus közösségben. Ezt követően Nagybecskerekre került – így most a Nagybecskereki Egyházmegyében dolgozik, és már szerbül is tanul.

A verbita szerzetes szülőhazájáról, Indonéziáról, az ottani életről, az éghajlatról, a vulkánokról és a táplálkozási szokásokról beszélt a vajdasági fiataloknak. Indonézia szigetország, Elias atya Ázsia térképén megmutatta, pontosan melyik szigetről származik.

Arról is szólt, hogy Indonéziában több vallás van jelen, és szépen megférnek egymás mellett. Diákkorában ő volt az egyetlen katolikus az osztályban; de nagyon sok muszlim barátja van, és jól kijönnek egymással – fogalmazott.

A diákok érdeklődve figyelték Elias atya előadását, és nagy örömmel énekeltek, zenéltek vele.

Forrás és fotó: Nagbecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
-megroppant-nadszalat-nem-tori-ossze-iz-42-3
„A megroppant nádszálat nem töri össze…” (Iz 42, 3) – Levél az Alaptörvény módosításáról

Az alábbiakban Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) társadalmi kérdésekkel foglalkozó Caritas in Veritate Bizottsága elnökének levelét adjuk közre, melyet az Alaptörvény hajléktalanokkal kapcsolatos részének módosítása vonatkozásában írt.

07:01
szemelyi-valtozasok-egyhazmegyeinkben-2018
Személyi változások egyházmegyéinkben – 2018 – FRISSÍTVE

Az alábbi személyi és szervezeti változások lépnek életbe a 2018. évben egyházmegyéinkben.

09:51