Elias Ohoiledwarin indonéz verbita atya a vajdasági magyarcsernyei iskolába látogatott

2018. február 27. kedd 15:10

Elias Ohoiledwarin SVD február végén Szemerédi Pál helyi plébániai kormányzó kíséretében a Nagybecskereki Egyházmegyéhez tartozó magyarcsernyei Petőfi Sándor Általános Iskolába látogatott. A látogatás során Elias atya tartotta a hittanórákat.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A gyerekek nagy örömmel fogadták Elias atyát, aki gyorsan megtalálta a közös hangot velük. Hittanórát tartott, énekelt, gitározott; közösen énekeltek, majd imával zárták az órát.

A verbita szerzetes egyik fő üzenete az volt, hogy tanulni kell, mert tanulás nélkül nehéz boldogulni, és hogy képzettek legyenek, mert a fiataloké a jövő.

A hetedik és a nyolcadik osztályban közös földrajz- és hittanórát tartott Elias atya, Jelena tanárnő és Pál atya.

Elias Ohoiledwarin SVD elmondta, hogy Indonéziából származik, és már több mint tíz éve Európában él. Több évet töltött Magyarországon, ahol megtanult magyarul. Rövid ideig Amerikában is szolgált, az ottani magyar katolikus közösségben. Ezt követően Nagybecskerekre került – így most a Nagybecskereki Egyházmegyében dolgozik, és már szerbül is tanul.

A verbita szerzetes szülőhazájáról, Indonéziáról, az ottani életről, az éghajlatról, a vulkánokról és a táplálkozási szokásokról beszélt a vajdasági fiataloknak. Indonézia szigetország, Elias atya Ázsia térképén megmutatta, pontosan melyik szigetről származik.

Arról is szólt, hogy Indonéziában több vallás van jelen, és szépen megférnek egymás mellett. Diákkorában ő volt az egyetlen katolikus az osztályban; de nagyon sok muszlim barátja van, és jól kijönnek egymással – fogalmazott.

A diákok érdeklődve figyelték Elias atya előadását, és nagy örömmel énekeltek, zenéltek vele.

Forrás és fotó: Nagbecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
-tartos-szeretet-iden-is-rekordot-dontott-karitasz-nagybojti-elelmiszergyujtese
„Tartós szeretet” – Idén is rekordot döntött a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

Március 4. és 11. között rendezték meg idén templomainkban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke március 21-én a székesfehérvári adományátadón megköszönte az országos és az egyházmegyei központok, valamint a plébániai karitászcsoportok munkáját.

2018. március 22. csütörtök
mysterium-fidei-megjelent-vi-pal-enciklikaja-magyar-nyelven
Mysterium fidei – Megjelent VI. Pál enciklikája magyar nyelven

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” című sorozatában, az Ecclesia Szövetkezettel együttműködésben – ötvenhárom év elteltével – először jelenik meg magyar nyelven VI. Pál pápa „Mysterium fidei” kezdetű enciklikája, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében.

2018. március 22. csütörtök