Először állítottak betlehemet a váci Jávorszky Ödön Kórházban

2018. december 10., hétfő | 16:44

Idén első alkalommal állítottak betlehemet a váci Jávorszky Ödön Kórház aulájában. A kezdeményezés a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatától ered.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A civil összefogással megvalósított alkotást Faragó Artúr, a kórházlelkészi szolgálat vezetője áldotta meg, majd karácsonyi gondolatai után a klinikai lelkigondozók és az önkéntes beteglátogatók közreműködésével zenés, verses ünnepi műsorral emlékeztettek mindenkit az advent és a karácsony legfontosabb üzenetére: Isten nekünk ajándékozta önmagát.

Urbán Edina főigazgató főorvos és Király Edit megbízott ápolási igazgató az intézmény dolgozói, valamint a betegek nevében is megköszönték a kórházlelkészi szolgálat munkáját, akik egész évben a betegek és a munkatársak számára is lelki segítséget nyújtanak. Örömüket fejezték ki, hogy a betlehem felállításával, a kórház életébe derűt, reménységet visznek az önkéntes beteglátogatók.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata; Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
megnyitja-kapuit-gyori-puspokvar-palotaszarnya
Megnyitja kapuit a győri Püspökvár palotaszárnya

Aki szívesen járna Boldog Apor Vilmos püspök és Szent II. János Pál pápa nyomában, érdemes ellátogatnia a győri Káptalandombra. Március 21-től újabb terek nyílnak meg: az érdeklődők minden csütörtökön csoportos vezetéssel betekintést nyerhetnek a Püspökvár palotaszárnyába és a kertbe is.

15:41
szetmallo-hangerdo-nuncius-latogatasa-pannonhalman-szent-benedek-tavaszi-unnepen
Szétmálló hangerdő – A nuncius látogatása Pannonhalmán Szent Benedek tavaszi ünnepén

Szent Benedek tavaszi ünnepét Pannonhalmán, Michael August Blume apostoli nunciussal és a szerzetesi közösséggel együtt misével és utána a „Csend” kiállítás megnyitójával ültük meg március 21-én.

12:44