Először állítottak betlehemet a váci Jávorszky Ödön Kórházban

2018. december 10. hétfő, 16:44

Idén első alkalommal állítottak betlehemet a váci Jávorszky Ödön Kórház aulájában. A kezdeményezés a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatától ered.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A civil összefogással megvalósított alkotást Faragó Artúr, a kórházlelkészi szolgálat vezetője áldotta meg, majd karácsonyi gondolatai után a klinikai lelkigondozók és az önkéntes beteglátogatók közreműködésével zenés, verses ünnepi műsorral emlékeztettek mindenkit az advent és a karácsony legfontosabb üzenetére: Isten nekünk ajándékozta önmagát.

Urbán Edina főigazgató főorvos és Király Edit megbízott ápolási igazgató az intézmény dolgozói, valamint a betegek nevében is megköszönték a kórházlelkészi szolgálat munkáját, akik egész évben a betegek és a munkatársak számára is lelki segítséget nyújtanak. Örömüket fejezték ki, hogy a betlehem felállításával, a kórház életébe derűt, reménységet visznek az önkéntes beteglátogatók.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata; Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
zarandokvonat-indul-csiksomlyoi-papai-misere
Zarándokvonat indul a csíksomlyói pápai misére

A Misszió Tours Utazási Iroda május 31-én buszokat és zarándokvonatot is indít Csíksomlyóra, a pápai szentmisére. A részletekről Budai László ügyvezetővel beszélgettünk.

18:15
bator-botond-hargitafurdoi-palos-szerzetes-csiksomlyoi-papalatogatas-sok-meglepetest-okozhat
Bátor Botond hargitafürdői pálos szerzetes: A csíksomlyói pápalátogatás sok meglepetést tartogat

Ferenc pápa romániai apostoli útján június 1-jén szabadtéri szentmisét mutat be a csíksomlyói Mária-kegyhelyen. A pápalátogatásról Bátor Botond pálos szerzetest, volt tartományfőnököt, hargitafürdői elöljáró-plébánost kérdeztük.

12:20