Engesztelés Csehimindszenten

Kishírek – 2018. február 6., kedd | 16:33

Január 29-én megtartották az esztendő első engesztelését Csehimindszenten, amit Mindszenty József bíboros, hercegprímás mielőbbi boldoggá és szentté avatásáért, valamint magyar hazánkért, népünkért ajánlottak fel a hívek.

A szentmise főcelebránsa Mikolás Attila salomvári plébános, püspöki tanácsos volt, akivel Takács András zalaegerszegi kórházlelkész és Déri Péter csehimindszenti plébános koncelebráltak. A szentmise előtt Takács András a szentórát a betegekért ajánlotta fel, de imádkoztak az egybegyűltek a családokért és papjaikért, valamint új papi hivatásokért is.

Déri Péter esperes, plébános prédikációjában folytatta a Mindszenty bíboros életét bemutató sorozatát. Ez alkalommal a hercegprímásnak az Amerikai Nagykövetségen töltött éveiről esett szó, hogy abban a 15 évben mivel is foglalkozott. Péter atya elmondta: szigorú napirendje volt a bíborosnak, ebben kapott időt a szentmise, az elmélkedés, imádság, adoráció, de ezek mellett komoly kutató munkát is végzett Mindszenty, hiszen ekkor kezdte el írni az Emlékirataim című könyvét. Emellett írt könyvet 1956-ról és a magyar katolikusság történetéről is, valamint könyvekből megtanult angolul, segítség nélkül.

Forrás és fotó: Papp Balázs/Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria