Ételt osztottak a pestszentimrei templom kertjében

2018. február 26., hétfő | 11:48

Ötvenegyedik alkalommal látta vendégül február 24-én a Pestszentimrei Katolikus Karitász a Szent Imre-plébániatemplom kertjében a hajléktalanokat és a szegényeket, akik nem csak a kerületből érkeztek.

„Nem szerveztünk csapatot, mégis azzá váltunk az elmúlt években” – mondta Kovács István, a mintegy negyven fős karitászcsoport vezetője. Hozzátette, hogy együtt dolgozó, gondolkodó és egyet akaró közösséggé váltak nyolc év alatt, és ez az összetartozásukat jelzi. A csoport évek óta ad enni a rászorulóknak, munkájukat az önkormányzat is elismeréssel díjazta.

A vendégeket meleg étel várta február 24-én, melyet a templom közvetlen szomszédságában megterített asztaloknál fogyaszthattak el. A Karitász tagjai sokuk sorsát ismerik, figyelnek rájuk. A vendéglátás végén együtt imádkoztak a nélkülözők sorsának jobbra fordulásáért.

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
-lelkem-gyerekkoromtol-igazgatva-volt-isten-az-eg-fele-latogatoban-horvath-gyula-k
„Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először, ezután versei rendszeresen megjelentek az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, az Új Írásban, a Tiszatájban.

2019. március 25., hétfő
ferenc-papa-loretoban-ferfi-es-no-hazassagan-alapulo-csalad-nelkulozhetetlen
Ferenc pápa Loretóban: A férfi és a nő házasságán alapuló család nélkülözhetetlen

Március 25-én mintegy tízezer hívőt köszöntött a Szentatya a loretói kegyhely előtti téren, miután misét mutatott be Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, és aláírta az ifjúságnak szentelt szinódus utáni apostoli buzdítását, amelyet április 2-án tesznek majd közzé.

2019. március 25., hétfő