Ételt osztottak a pestszentimrei templom kertjében

2018. február 26. hétfő 11:48

Ötvenegyedik alkalommal látta vendégül február 24-én a Pestszentimrei Katolikus Karitász a Szent Imre-plébániatemplom kertjében a hajléktalanokat és a szegényeket, akik nem csak a kerületből érkeztek.

„Nem szerveztünk csapatot, mégis azzá váltunk az elmúlt években” – mondta Kovács István, a mintegy negyven fős karitászcsoport vezetője. Hozzátette, hogy együtt dolgozó, gondolkodó és egyet akaró közösséggé váltak nyolc év alatt, és ez az összetartozásukat jelzi. A csoport évek óta ad enni a rászorulóknak, munkájukat az önkormányzat is elismeréssel díjazta.

A vendégeket meleg étel várta február 24-én, melyet a templom közvetlen szomszédságában megterített asztaloknál fogyaszthattak el. A Karitász tagjai sokuk sorsát ismerik, figyelnek rájuk. A vendéglátás végén együtt imádkoztak a nélkülözők sorsának jobbra fordulásáért.

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
-tartos-szeretet-iden-is-rekordot-dontott-karitasz-nagybojti-elelmiszergyujtese
„Tartós szeretet” – Idén is rekordot döntött a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

Március 4. és 11. között rendezték meg idén templomainkban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke március 21-én a székesfehérvári adományátadón megköszönte az országos és az egyházmegyei központok, valamint a plébániai karitászcsoportok munkáját.

2018. március 22. csütörtök
mysterium-fidei-megjelent-vi-pal-enciklikaja-magyar-nyelven
Mysterium fidei – Megjelent VI. Pál enciklikája magyar nyelven

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” című sorozatában, az Ecclesia Szövetkezettel együttműködésben – ötvenhárom év elteltével – először jelenik meg magyar nyelven VI. Pál pápa „Mysterium fidei” kezdetű enciklikája, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében.

2018. március 22. csütörtök