Ételt osztottak a pestszentimrei templom kertjében

2018. február 26. hétfő 11:48

Ötvenegyedik alkalommal látta vendégül február 24-én a Pestszentimrei Katolikus Karitász a Szent Imre-plébániatemplom kertjében a hajléktalanokat és a szegényeket, akik nem csak a kerületből érkeztek.

„Nem szerveztünk csapatot, mégis azzá váltunk az elmúlt években” – mondta Kovács István, a mintegy negyven fős karitászcsoport vezetője. Hozzátette, hogy együtt dolgozó, gondolkodó és egyet akaró közösséggé váltak nyolc év alatt, és ez az összetartozásukat jelzi. A csoport évek óta ad enni a rászorulóknak, munkájukat az önkormányzat is elismeréssel díjazta.

A vendégeket meleg étel várta február 24-én, melyet a templom közvetlen szomszédságában megterített asztaloknál fogyaszthattak el. A Karitász tagjai sokuk sorsát ismerik, figyelnek rájuk. A vendéglátás végén együtt imádkoztak a nélkülözők sorsának jobbra fordulásáért.

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kegyelmet-es-eszkozoket-kapunk-hithez
Kegyelmet és eszközöket kapunk a hithez – Vízi Elemér SJ tartományfőnök a huszonöt éves Manrézáról

Huszonöt évvel ezelőtt, Szent Erzsébet napján áldotta meg Angelo Acerbi pápai nuncius a jezsuiták dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Házát. A lelkigyakorlatos és konferenciaközpont történetéről, jelenéről és a jövőre vonatkozó tervekről Vízi Elemér SJ tartományfőnököt kérdeztük.

2018. december 9. vasárnap
ferenc-papa-gondolkodjunk-el-miben-tudnank-valtoztatni-magatartasunkon
Ferenc pápa: Gondolkodjunk el, miben tudnánk változtatni magatartásunkon!

December 9-én délben a Szentatya elimádkozta az Úrangyala imát a Szent Péter téren egybegyűlt zarándokokkal. Hangsúlyozta, hogy nekünk is tudnunk kell változtatni magatartásunkon, nyitnunk kell mások felé, reményt és vigaszt kell vinnünk az embereknek.

2018. december 9. vasárnap