Ételt osztottak a pestszentimrei templom kertjében

2018. február 26. hétfő 11:48

Ötvenegyedik alkalommal látta vendégül február 24-én a Pestszentimrei Katolikus Karitász a Szent Imre-plébániatemplom kertjében a hajléktalanokat és a szegényeket, akik nem csak a kerületből érkeztek.

„Nem szerveztünk csapatot, mégis azzá váltunk az elmúlt években” – mondta Kovács István, a mintegy negyven fős karitászcsoport vezetője. Hozzátette, hogy együtt dolgozó, gondolkodó és egyet akaró közösséggé váltak nyolc év alatt, és ez az összetartozásukat jelzi. A csoport évek óta ad enni a rászorulóknak, munkájukat az önkormányzat is elismeréssel díjazta.

A vendégeket meleg étel várta február 24-én, melyet a templom közvetlen szomszédságában megterített asztaloknál fogyaszthattak el. A Karitász tagjai sokuk sorsát ismerik, figyelnek rájuk. A vendéglátás végén együtt imádkoztak a nélkülözők sorsának jobbra fordulásáért.

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
-megroppant-nadszalat-nem-tori-ossze-iz-42-3
„A megroppant nádszálat nem töri össze…” (Iz 42, 3) – Levél az Alaptörvény módosításáról

Az alábbiakban Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) társadalmi kérdésekkel foglalkozó Caritas in Veritate Bizottsága elnökének levelét adjuk közre, melyet az Alaptörvény hajléktalanokkal kapcsolatos részének módosítása vonatkozásában írt.

07:01
szemelyi-valtozasok-egyhazmegyeinkben-2018
Személyi változások egyházmegyéinkben – 2018 – FRISSÍTVE

Az alábbi személyi és szervezeti változások lépnek életbe a 2018. évben egyházmegyéinkben.

09:51