Ételt osztottak a pestszentimrei templom kertjében

2018. február 26. hétfő 11:48

Ötvenegyedik alkalommal látta vendégül február 24-én a Pestszentimrei Katolikus Karitász a Szent Imre-plébániatemplom kertjében a hajléktalanokat és a szegényeket, akik nem csak a kerületből érkeztek.

„Nem szerveztünk csapatot, mégis azzá váltunk az elmúlt években” – mondta Kovács István, a mintegy negyven fős karitászcsoport vezetője. Hozzátette, hogy együtt dolgozó, gondolkodó és egyet akaró közösséggé váltak nyolc év alatt, és ez az összetartozásukat jelzi. A csoport évek óta ad enni a rászorulóknak, munkájukat az önkormányzat is elismeréssel díjazta.

A vendégeket meleg étel várta február 24-én, melyet a templom közvetlen szomszédságában megterített asztaloknál fogyaszthattak el. A Karitász tagjai sokuk sorsát ismerik, figyelnek rájuk. A vendéglátás végén együtt imádkoztak a nélkülözők sorsának jobbra fordulásáért.

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-pozna-ban-adjatok-egy-fix-pontot-es-en-kiforditom-sarkaibol-vilagot
Erdő Péter Poznańban: „Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot”

A Lengyel Püspöki Konferencia szervezésében szeptember 22-én Poznańban tartották az Országos Lelkipásztori Fórumot. Stanisław Gądecki érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnökének meghívására Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével szentmisét ünnepeltek.

2018. szeptember 22. szombat
felkesziteni-az-orok-eletre-nyary-zsigmond-igazgato-25-eves-szent-gellert-iskolarol
Felkészíteni az örök életre – Nyáry Zsigmond igazgató a 25 éves Szent Gellért Iskoláról

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Budapest-Krisztinavárosban található Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. Jelenleg 461 diák tanul itt, a tantestület létszáma 48 fő. A negyedszázados jubileum alkalmából Nyáry Zsigmond igazgatóval beszélgettünk.

2018. szeptember 22. szombat