Győri szeminaristák rekollekciója

2019. május 7., kedd | 11:46

Május 3-án és 4-én lelkinapon vettek részt a győri Brenner János Hittudományi Főiskola teológus hallgatói. A rekollekciót Szakál László dunaszerdahelyi esperes-plébános vezette.

Az elmélkedések alapgondolata az Isten irgalmával való találkozás és a hitben, az imádságban való állhatatos kitartás volt. A mai rohanó világban szükség van arra, hogy a lélek megpihenjen, és erre a pihenésre kiváló alkalom egy-egy lelkinap. Ha a lelkünkkel is törődünk, nemcsak a testünkkel, akkor nyitottabbá válhatunk Isten jóságára és szeretetére.

Fontos, hogy ne panaszkodjunk, vegyük észre a jó dolgokat, és a bennünket érő negatív hatásokban is ismerjük fel a kegyelmet, amely rendszerint javulásra, megerősödésre, megtérésre ösztönöz. A végsőkig kitartani Jézus mellett, ez a mi feladatunk. Merjük bátran Jézus elé tárni örömeinket, gondjainkat és kétségeinket – biztatott elmélkedésében Szakál László. A szemináriumi lelkinap ünnepi szentmisével zárult a Brenner János Hittudományi Főiskola kápolnájában.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Hencz Márton

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

19:24
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

19:59
Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle