Hitoktatók lelkinapja a nagybecskereki püspökségen

2019. május 2., csütörtök | 13:32

A Nagybecskereki Egyházmegye hitoktatóinak lelkinapját április 24-én tartották a délvidéki egyházmegye püspökségén. Szent Ferenc Kisnővérei – Márta nővér és Rita nővér – az idei lelkinap fókuszába a változást helyezték.

A résztvevők műhelymunkák keretében dolgozták fel az adott témát. Közösen gondolkodtak egy-egy bibliai részletről  – Zakeus történetéről és a házasságtörő asszonyról –, volt énektanulás, rajzolás. Egymást gazdagították a változással kapcsolatos gondolataikról a mindennapi életben, munkában, az azt elősegítő és gátló tényezők megfogalmazásával és elemzésével. A közös ebéd és a szünetek személyes beszélgetésekre (is) alkalmat nyújtottak.

Bánátban huszonkét iskolai hitoktató tevékenykedik, akiknek nagy kihívást jelent az egyre csökkenő tagozatok száma, az egyre inkább gyarapodó szórványközösségek száma s a mind nagyobb fokú elvárások a hittantanárok irányában.

A találkozó közös szentmisével zárult, amelyet Palatinus Alen atya mutatott be, a zenei szolgálatot a nővérek látták el.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

19:24
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

19:59
Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle