Inkább fussunk, mint rohanjunk – Adventi futás Nyíregyházán

2018. december 19. szerda, 17:16

Nyíregyházán az Örökösföldi Görögkatolikus Egyházközség másodszor szervezte meg advent derekán a Hova rohansz? elnevezésű családi futódélutánt.

A baráti társaságból alakult Nyírségi Amazonoknak köszönhetően pedig egy pohár krémlevesre, teára vagy forralt borra, egy szelet kenyérre és némi süteményre mindenki vendég volt a téli hidegben, a gyerekek pedig kézműves-foglalkozással és ölbéli játékokkal tölthették az időt a meleg hittanteremben.

A legkisebbek sem maradtak azonban végig odabent. A gyerekkörön végigfutottak sokukkal a szülők, nagyszülők, majd hógolyócsatával, szánkózással élvezték a tél első igazi havát. A felnőttek beszélgettek, a mini adventi vásár előtt nézelődtek vagy szurkoltak a befutóknak, akik 2,5 és 5 kilométeres kört tehettek meg a templom környékén. Ingyenes egészségügyi szűrésekre is volt lehetőség.

Papp Angéla, az egyik szervező elmondta, a rendezvény jó alkalom arra is, hogy a vasárnapi szertartásokon csak látásból ismerős hívek beszélgessenek, ismerkedjenek egymással. S most a nyitott templomkapun talán az érdeklődő nyíregyháziak is szívesebben betérnek.

Azok, akik futottak, és akik csak megnézték az adventi időszak eme üde színfoltját egy-egy mézeskalács-éremmel és apró ajándékokkal térhettek haza.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: sport
Vezető híreink - olvasta már?
zarandokvonat-indul-csiksomlyoi-papai-misere
Zarándokvonat indul a csíksomlyói pápai misére

A Misszió Tours Utazási Iroda május 31-én buszokat és zarándokvonatot is indít Csíksomlyóra, a pápai szentmisére. A részletekről Budai László ügyvezetővel beszélgettünk.

18:15
bator-botond-hargitafurdoi-palos-szerzetes-csiksomlyoi-papalatogatas-sok-meglepetest-okozhat
Bátor Botond hargitafürdői pálos szerzetes: A csíksomlyói pápalátogatás sok meglepetést tartogat

Ferenc pápa romániai apostoli útján június 1-jén szabadtéri szentmisét mutat be a csíksomlyói Mária-kegyhelyen. A pápalátogatásról Bátor Botond pálos szerzetest, volt tartományfőnököt, hargitafürdői elöljáró-plébánost kérdeztük.

12:20