Ki mit tud? – Görögkatolikus gyermekvédelmi központok vetélkedtek Hajdúnánáson

2017. december 15. péntek 15:57

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat három gyermekvédelmi központjának közös megmérettetése zajlott Hajdúnánáson az immár hagyományosnak számító Ki mit tud? vetélkedőn december 4-én.

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat által 2011 óta fenntartott három gyermekvédelmi központ közös rendezvénye az a Ki mit tud? vetélkedő, melyet a fenntartó támogatásával évek óta megrendeznek Hajdúnánáson. Ebben az évben mindhárom intézményből – a házi elődöntőket követően – tíz-tíz produkció került színpadra a nánási Kéky Lajos Városi Művelődési Központban.

A zsűri tagjai Szaplonczay Gergely, a Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ lelkivezetője, Balázs Rájmund és Ábi Csaba, a debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium hallgatói, Lipusz Tünde és Tóth Anita, a Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ, illetve Bagi Zsuzsanna és Gyöngyössy Martina, a Nyíracsádi Lakásotthon képviselői, Asztalos Ildikó iskolapszichológus, valamint  Nagy Tamás voltak.

Simon Mihály, a Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ vezetője megnyitó beszédében a tehetség és a közösség ünnepének nevezte a rendezvényt, amely a nevelők és gyermekek közös, egész éves kitartó munkájának megkoronázása. „A tehetség olyan, akár egy természeti kincs, egy mag, mely megfelelő körülmények közt kifejlődik” – hangsúlyozta. 

Ősz Tibor, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat lelki igazgatója tanmeséjével arra tanított, hogy minden egyes ember zsebében ott lapul egy gyémánt, a tehetség gyémántja, melyet nekünk kell felismerni, megtalálni és kamatoztatni.

A rendezvényen jelen voltak Bődiné Tóth Rita, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese; Fényes Zsolt, a Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője; valamint Lipsó Zoltán, a Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ igazgatója.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Polyákné Tóth Nóra

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
keresd-beket-faradhatatlanul-kozeledik-12-nemzetkozi-romai-ministranszarandoklat
Keresd a békét fáradhatatlanul – Közeledik a 12. Nemzetközi Római Ministránszarándoklat

Július 28. és augusztus 4. között rendezik meg a 12. Nemzetközi Római Ministránszarándoklatot. Csiszár Klára pasztorálteológust, a Nemzetközi Ministránsszövetség (CIM) alelnökét, a rendezvény egyik főszervezőjét kérdeztük a zarándoklat üzenetéről és a programokról.

19:03
kapcsolatokban-elunk-vagy-online-vagyunk
Pécsi Rita: Kapcsolatokban élünk vagy „online vagyunk”?

„Mit tehetünk az online világ térnyerése ellen? (...) Kevesen veszik figyelembe, hogy a számítógép-használat csak abban az életkorban járhat valós előnyökkel, amikor már kifejlődött az idegrendszer, a döntésképesség, az érzelmi intelligencia...” Uzsalyné Pécsi Rita írását olvashatják.

18:12