Ki mit tud? – Görögkatolikus gyermekvédelmi központok vetélkedtek Hajdúnánáson

2017. december 15. péntek 15:57

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat három gyermekvédelmi központjának közös megmérettetése zajlott Hajdúnánáson az immár hagyományosnak számító Ki mit tud? vetélkedőn december 4-én.

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat által 2011 óta fenntartott három gyermekvédelmi központ közös rendezvénye az a Ki mit tud? vetélkedő, melyet a fenntartó támogatásával évek óta megrendeznek Hajdúnánáson. Ebben az évben mindhárom intézményből – a házi elődöntőket követően – tíz-tíz produkció került színpadra a nánási Kéky Lajos Városi Művelődési Központban.

A zsűri tagjai Szaplonczay Gergely, a Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ lelkivezetője, Balázs Rájmund és Ábi Csaba, a debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium hallgatói, Lipusz Tünde és Tóth Anita, a Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ, illetve Bagi Zsuzsanna és Gyöngyössy Martina, a Nyíracsádi Lakásotthon képviselői, Asztalos Ildikó iskolapszichológus, valamint  Nagy Tamás voltak.

Simon Mihály, a Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ vezetője megnyitó beszédében a tehetség és a közösség ünnepének nevezte a rendezvényt, amely a nevelők és gyermekek közös, egész éves kitartó munkájának megkoronázása. „A tehetség olyan, akár egy természeti kincs, egy mag, mely megfelelő körülmények közt kifejlődik” – hangsúlyozta. 

Ősz Tibor, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat lelki igazgatója tanmeséjével arra tanított, hogy minden egyes ember zsebében ott lapul egy gyémánt, a tehetség gyémántja, melyet nekünk kell felismerni, megtalálni és kamatoztatni.

A rendezvényen jelen voltak Bődiné Tóth Rita, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese; Fényes Zsolt, a Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője; valamint Lipsó Zoltán, a Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ igazgatója.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Polyákné Tóth Nóra

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-2018-evi-misszios-vilagnapra
Ferenc pápa üzenete a 2018. évi missziós világnapra

A Katolikus Egyház 1926 óta minden évben október harmadik vasárnapján, idén október 21-én tartja a misszió világnapját. Ferenc pápa „Együtt a fiatalokkal, vigyük el az evangéliumot mindenkinek” címmel írt az idei világnapra üzenetet.

2018. október 20. szombat
faradhatatlanul-adni-es-szeretni-25-eves-szekesfehervari-prohaszka-karitaszcsoport
Fáradhatatlanul adni és szeretni – 25 éves a székesfehérvári Prohászka Karitászcsoport

A fehérvári Prohászka-emléktemplomban működő karitászcsoport életében az idei esztendő kiemelt jelentőségű, mivel negyed évszázaddal ezelőtt kezdhették el újra az egyházközség önkéntesei hivatalosan is karitatív szolgálatukat.

2018. október 20. szombat