Gyermekek adtak adventi műsort a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház kápolnájában

2017. december 21. csütörtök 11:47

December 13-án az esti szentmisét megelőzően a Mindszenty iskola negyedikes tanulói adtak adventi műsort Zalaegerszegen, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában.

KÉPGALÁRIA – klikk a képre!

A szereplők verseket, rövid táncot, majd énekeket adtak elő furulyakísérettel. A diákokat Vonyóné Pass Márta és Siposné Bajzik Hajnalka tanítók készítették fel.

Jelmezes előadásukban a gyerekek Tolsztoj meséjét idézték fel a kórházkápolnában. A történet főszereplője, Panov apó, az idős suszter karácsony éjszakáján arra gondolt, hogy ha a Kisded az ő házába érkezne, akkor milyen szeretettel gondoskodna róla.

A diákok műsora rámutatott az advent legfontosabb üzenetére, hogy embertársainkban, de legfőképp a szükséget szenvedőkben lássuk meg a hozzánk betérő Üdvözítőt, és ne szalasszuk el az alkalmat az irgalmas szeretetre.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-2018-evi-misszios-vilagnapra
Ferenc pápa üzenete a 2018. évi missziós világnapra

A Katolikus Egyház 1926 óta minden évben október harmadik vasárnapján, idén október 21-én tartja a misszió világnapját. Ferenc pápa „Együtt a fiatalokkal, vigyük el az evangéliumot mindenkinek” címmel írt az idei világnapra üzenetet.

2018. október 20. szombat
faradhatatlanul-adni-es-szeretni-25-eves-szekesfehervari-prohaszka-karitaszcsoport
Fáradhatatlanul adni és szeretni – 25 éves a székesfehérvári Prohászka Karitászcsoport

A fehérvári Prohászka-emléktemplomban működő karitászcsoport életében az idei esztendő kiemelt jelentőségű, mivel negyed évszázaddal ezelőtt kezdhették el újra az egyházközség önkéntesei hivatalosan is karitatív szolgálatukat.

2018. október 20. szombat