Gyermekek adtak adventi műsort a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház kápolnájában

2017. december 21. csütörtök 11:47

December 13-án az esti szentmisét megelőzően a Mindszenty iskola negyedikes tanulói adtak adventi műsort Zalaegerszegen, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában.

KÉPGALÁRIA – klikk a képre!

A szereplők verseket, rövid táncot, majd énekeket adtak elő furulyakísérettel. A diákokat Vonyóné Pass Márta és Siposné Bajzik Hajnalka tanítók készítették fel.

Jelmezes előadásukban a gyerekek Tolsztoj meséjét idézték fel a kórházkápolnában. A történet főszereplője, Panov apó, az idős suszter karácsony éjszakáján arra gondolt, hogy ha a Kisded az ő házába érkezne, akkor milyen szeretettel gondoskodna róla.

A diákok műsora rámutatott az advent legfontosabb üzenetére, hogy embertársainkban, de legfőképp a szükséget szenvedőkben lássuk meg a hozzánk betérő Üdvözítőt, és ne szalasszuk el az alkalmat az irgalmas szeretetre.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
palmer-buckle-ghanai-ersek-kereszteny-europa-elarulja-keresztennye-lett-afrikat
Palmer-Buckle ghánai érsek: A keresztény Európa elárulja a kereszténnyé lett Afrikát!

Charles Palmer-Buckle, a ghánai Accra érseke Erdő Péter bíboros, prímás meghívására érkezett Magyarországra április közepén. Országáról és az afrikai egyház helyzetéről kérdeztük.

2018. április 24. kedd
ujraszenteltek-felujitott-600-eves-romai-katolikus-templomot-mariapocson
Újraszentelték a 600 éves római katolikus templomot Máriapócson

Visszanyerte eredeti formáját Máriapócs 15. századi katolikus temploma, melynek újraszentelését Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök bérmálással egybekötött szentmise keretében végezte április 22-én.

2018. április 24. kedd