Gyermekek adtak adventi műsort a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház kápolnájában

2017. december 21. csütörtök 11:47

December 13-án az esti szentmisét megelőzően a Mindszenty iskola negyedikes tanulói adtak adventi műsort Zalaegerszegen, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában.

KÉPGALÁRIA – klikk a képre!

A szereplők verseket, rövid táncot, majd énekeket adtak elő furulyakísérettel. A diákokat Vonyóné Pass Márta és Siposné Bajzik Hajnalka tanítók készítették fel.

Jelmezes előadásukban a gyerekek Tolsztoj meséjét idézték fel a kórházkápolnában. A történet főszereplője, Panov apó, az idős suszter karácsony éjszakáján arra gondolt, hogy ha a Kisded az ő házába érkezne, akkor milyen szeretettel gondoskodna róla.

A diákok műsora rámutatott az advent legfontosabb üzenetére, hogy embertársainkban, de legfőképp a szükséget szenvedőkben lássuk meg a hozzánk betérő Üdvözítőt, és ne szalasszuk el az alkalmat az irgalmas szeretetre.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-iquiqueben-kezdjuk-el-mi-csodat-jezus-majd-befejezi
Ferenc pápa Iquiquében: Kezdjük el mi a csodát, Jézus majd befejezi!

Chilei látogatásának utolsó napján, január 18-án a Szentatya a Kármelhegyi Boldogasszony, Chile anyja és királynője tiszteletére mutatott be szentmisét.

2018. január 18. csütörtök
lelki-kozossegben-zarandokvonatok-segitsegevel
Lelki közösségben – Idén is indulnak zarándokvonatok Csíksomlyóra és Częstochowába

Egyre népszerűbbek a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START együttműködésében indított vonatos zarándokutak. Az idei járatokról Budapesten, a Nyugati pályaudvar Királyi várótermében tartottak sajtótájékoztatót január 18-án.

2018. január 18. csütörtök