Gyermekek adtak adventi műsort a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház kápolnájában

2017. december 21. csütörtök 11:47

December 13-án az esti szentmisét megelőzően a Mindszenty iskola negyedikes tanulói adtak adventi műsort Zalaegerszegen, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában.

KÉPGALÁRIA – klikk a képre!

A szereplők verseket, rövid táncot, majd énekeket adtak elő furulyakísérettel. A diákokat Vonyóné Pass Márta és Siposné Bajzik Hajnalka tanítók készítették fel.

Jelmezes előadásukban a gyerekek Tolsztoj meséjét idézték fel a kórházkápolnában. A történet főszereplője, Panov apó, az idős suszter karácsony éjszakáján arra gondolt, hogy ha a Kisded az ő házába érkezne, akkor milyen szeretettel gondoskodna róla.

A diákok műsora rámutatott az advent legfontosabb üzenetére, hogy embertársainkban, de legfőképp a szükséget szenvedőkben lássuk meg a hozzánk betérő Üdvözítőt, és ne szalasszuk el az alkalmat az irgalmas szeretetre.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
keresd-beket-faradhatatlanul-kozeledik-12-nemzetkozi-romai-ministranszarandoklat
Keresd a békét fáradhatatlanul – Közeledik a 12. Nemzetközi Római Ministránszarándoklat

Július 28. és augusztus 4. között rendezik meg a 12. Nemzetközi Római Ministránszarándoklatot. Csiszár Klára pasztorálteológust, a Nemzetközi Ministránsszövetség (CIM) alelnökét, a rendezvény egyik főszervezőjét kérdeztük a zarándoklat üzenetéről és a programokról.

19:03
kapcsolatokban-elunk-vagy-online-vagyunk
Pécsi Rita: Kapcsolatokban élünk vagy „online vagyunk”?

„Mit tehetünk az online világ térnyerése ellen? (...) Kevesen veszik figyelembe, hogy a számítógép-használat csak abban az életkorban járhat valós előnyökkel, amikor már kifejlődött az idegrendszer, a döntésképesség, az érzelmi intelligencia...” Uzsalyné Pécsi Rita írását olvashatják.

18:12