Letették a vajdahunyadi magyar bölcsőde alapkövét

2019. április 12., péntek | 14:01

Másfél év előkészítő adminisztrációs munka után április 9-én, kedden letették és megáldották a vajdahunyadi magyar bölcsőde alapkövét.

2017 nyarán Vajdahunyad magyar elöljárói és képviselői segítséget kértek a magyar kormánytól, és a külhoni szórványprogram útján egy bölcsőde építéséhez szükséges támogatásra pályáztak. Másfél év után, április 9-én lefektették és megáldották az intézmény alapkövét. Az idén szeretnék tető alá hozni az épületet, utána kényelmessé, használhatóvá teszik a bölcsődét.

„Tudjuk, hogy az emberi hozzáállás is nagyon fontos, amely a mi részünkről biztosítva van, de nekünk, hívő embereknek a szerető Isten segítségére is mérhetetlen szükségünk van. Ezért ezekben a pillanatokban Isten jóságos tekintetét esdjük le erre az építményre, hogy őrizze és védelmezze a kezdetet, majd a folytatást is” – olvasható a Vajdahunyadi Római Katolikus Plébánia közleményében.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

19:24
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

19:59