Lezárult a Miskolci Egyházmegye diákjai számára hirdetett Szent László-alkotópályázat

2017. november 24. péntek 10:25

Az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium Diákönkormányzata a 2017-re meghirdetett Szent László-emlékév kapcsán képzőművészeti alkotópályázatot hirdetett a Miskolci Egyházmegye által fenntartott általános és középiskolák diákjai számára.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A pályázat a lovagkirály és kora, valamint a nevéhez fűződő legendák felé fordította a figyelmet. Mindenki másképp lát és értelmez eseményeket, tetteket és életutakat, s a felhívással ezeket az eltérő látásmódokat szerettük volna megismerni.

A pályázatra érvényes pályamunkával nevezett középiskolás kategóriában a sátoraljaújhelyi Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium két diákja, valamint az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium nyolc8 tanulója.

Az általános iskolások versenye a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda által benyújtott tizennyolc pályázat között zajlott. Versenyen kívül színesítette az iskola aulájában elhelyezett pályamunkákból álló kiállítást a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 52 tanulója által szimultán technikával készített Szent László-portré.

A november 17-én Edelényben tartott ünnepélyes eredményhirdetésen a zsűri – Bay Judit, az Edelényi Kastélysziget létesítményvezetője; Janka Gábor, a kazincbarcikai egyházközség parókusa, ikonfestő és Marincsák László, az edelényi egyházközség parókusa – döntése alapján átadták a díjakat, középiskolás, illetve általános iskolás kategóriában; továbbá a diákönkormányzat különdíjait – írta összefoglalójában Gyarmatiné Vécsei Tímea, DÖK-segítő.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
igen-az-isten-hivasara-papszentelest-unnepeltek-pecsi-szekesegyhazban
Igen az Isten hívására – Papszentelést ünnepeltek a pécsi székesegyházban

Június 16-án délelőtt Udvardy György pécsi megyéspüspök Fekete Zoltán és Lábár Tamás diakónusokat áldozópappá; Kárász Gábort, Kovács Józsefet és Molnár Eriket pedig szerpappá, diakónussá szentelte.

19:59
krisztus-sugarzik-at-rajta-mindszenty-emlekmiset-tartottak-budapesten
Krisztus sugárzik át rajta – Mindszenty-emlékmisét tartottak Budapesten

Június 17-én, vasárnap a józsefvárosi Szent József-templomban Michels Antal plébános Mindszenty bíboros emlékére mutatott be szentmisét, cserkészek részvételével. Az ünnepi eseményen megemlékeztek a hercegprímás halálának 43. évfordulójáról, és hálát adtak Istennek a most zárult iskolai tanévért.

15:57