Magyar szentek nyomában a győri hittanosok

2018. június 26. kedd 15:19

Június 12-én rendezték meg a győri székesegyházi plébániához tartozó iskolákban tanuló hittanosok zarándoklatát. Ezúttal Székesfehérvárra látogattak el a diákok, Magyaros László győr-belvárosi segédlelkész vezetésével.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A megérkezést követően a Nepomuki Szent János ciszterci templomban celebrált szentmisét Magyaros László; majd Brückner Ákos Előd ciszterci szerzetes bemutatta a templom történetét a zarándokok számára.

A hittanosok látogatást tettek az egykori koronázó templomnál és a székesfehérvári püspöki palotában; megtekintették a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum Föld és ég között című kiállítását, amelynek középpontjában az Istent kereső ember áll.

A hittanosok az egynapos program során a székesfehérvári Óramúzeum gyűjteményével, illetve a magyar történelem nagy alakjait megjelenítő szabadtéri órajátékkal is megismerkedhettek.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Csudai Zsolt, Nagyné Maróti Beatrix

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

2018. szeptember 20. csütörtök
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

2018. szeptember 20. csütörtök