A szatmári egyházmegye ministránsainak zarándoknapjai

2019. április 12., péntek | 17:50

Három egymást követő szombaton, március 23-án, 30-án és április 6-án hívta zarándoklatra a ministránsokat a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúsági irodája.

Idén is megrendezték a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ministránsainak zarándoknapjait „Itt vagyok, engem küldj” (Iz 6,8) mottóval.

Március 23-án a szatmári főesperesség ministránsai látogattak Nagykárolyba, 30-án a nagykárolyi főesperesség ministránsai Nagybányára, április 6-án pedig a máramarosi főesperesség ministránsai Szatmárnémetibe.

A ministránsok mindhárom alkalommal az adott városok templomait látogatták meg, ahol a helyi plébános fogadta őket és beszélt nekik a közösségről és a liturgikus szokásokról; bemutatta a templomot, majd válaszolt kérdéseikre. A fiatalok mindenhol elmondtak egy imát, majd feladatot kaptak, amit megoldva közelebb kerültek egy nagyobb rejtvény megfejtéséhez. A találkozókat városnézéssel, majd szentmisével zárták.

Idén mintegy 250 ministráns vett részt a zarándoklatokon. Minden alkalommal jutott idő a derűre is. Hasonlóan értékes pillanatokat ígér május 25-én a mikolai Szűz Mária Királynő-plébánián megrendezendő egyházmegyei ministránstalálkozó is.

* * *

A szatmári egyházmegye különböző templomaiban oltárszolgálatot teljesítő fiatalokat 2012-ben hívták először útra: már akkor is az volt a cél, hogy lehetőséget adjanak nekik a találkozásra, a barátkozásra, a hitben és tudásban való fejlődésre.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Józsa János

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

19:24
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

19:59
Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle