Ökumenikus imahét Komáromban

2018. február 1. csütörtök 12:39

Január 24. és 27. között Komáromban is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez.

Az első napon a komáromi baptista közösség volt a vendéglátó, ez alkalommal Veres József evangélikus lelkész hirdetett igét. A második napon a hívek az evangélikus imaházban találkoztak, ahol Bros Gergely komáromi plébános mondott beszédet. Prédikációja központi eleme az öröm volt, mely sokszor hiányzik az életünkből. „Örömmel forduljunk egymás felé, az elhagyatottak felé, adjuk át a keresztény örömet a rászorulóknak. Evangelizálni az örömmel megélt keresztény élettel, a nehézségekben is átélt krisztusi örömmel lehet” – fogalmazott a plébános.

A harmadik alkalommal a református templomban vettek részt istentiszteleten a hívek, ahol Mészáros Sándor baptista lelkész hirdetett igét, aki a szegények iránti felelősségvállalásra hívta fel a figyelmet.

Az imahét komáromi zárónapját a Jézus Szíve-templomban tartották. Itt Horváth Mariann református segédlelkész hirdetett igét. Igehirdetésének középpontjában a hit állt. „A hit Isten csodálatos ajándéka az ember számára, a hit bátorság, melynek erejével vállaljuk az élet nehézségeit” – fogalmazott Horváth Mariann. Személyes vallomásában kifejezte, hogy mekkora örömet jelent számára meglátni az Isten munkálkodását a környezetében élők mindennapjaiban. Azt kívánta, hogy mindenki megtapasztalhassa ezt az örömet.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Komáromi Jézus Szíve-plébánia,

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
a-biblia-uzenete-da-capo-al-fine-ujra-az-elejetol
Da capo al fine – Újra az elejétől

Szentháromság vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 28,16–20)

16:00
ferenc-papa-exkluziv-interjuja-nyugati-keresztenyseg-is-megujulhat
Ferenc pápa exkluzív interjúja: A nyugati kereszténység is megújulhat!

Abból az alkalomból, hogy Szent XXIII. János pápa földi maradványait Rómából Bergamóba szállították, a Szentatya exkluzív interjút adott a „L’Eco di Bergamo” című napilapnak, amelyben több aktuális kérdést is érintett.

2018. május 25. péntek