Ökumenikus imahét Komáromban

2018. február 1. csütörtök, 12:39

Január 24. és 27. között Komáromban is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez.

Az első napon a komáromi baptista közösség volt a vendéglátó, ez alkalommal Veres József evangélikus lelkész hirdetett igét. A második napon a hívek az evangélikus imaházban találkoztak, ahol Bros Gergely komáromi plébános mondott beszédet. Prédikációja központi eleme az öröm volt, mely sokszor hiányzik az életünkből. „Örömmel forduljunk egymás felé, az elhagyatottak felé, adjuk át a keresztény örömet a rászorulóknak. Evangelizálni az örömmel megélt keresztény élettel, a nehézségekben is átélt krisztusi örömmel lehet” – fogalmazott a plébános.

A harmadik alkalommal a református templomban vettek részt istentiszteleten a hívek, ahol Mészáros Sándor baptista lelkész hirdetett igét, aki a szegények iránti felelősségvállalásra hívta fel a figyelmet.

Az imahét komáromi zárónapját a Jézus Szíve-templomban tartották. Itt Horváth Mariann református segédlelkész hirdetett igét. Igehirdetésének középpontjában a hit állt. „A hit Isten csodálatos ajándéka az ember számára, a hit bátorság, melynek erejével vállaljuk az élet nehézségeit” – fogalmazott Horváth Mariann. Személyes vallomásában kifejezte, hogy mekkora örömet jelent számára meglátni az Isten munkálkodását a környezetében élők mindennapjaiban. Azt kívánta, hogy mindenki megtapasztalhassa ezt az örömet.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Komáromi Jézus Szíve-plébánia,

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

2019. január 23. szerda
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

2019. január 23. szerda