Szegedi konferencián jártak a szombathelyi mentorjelöltek

2018. június 22. péntek 16:52

Szegeden jártak június 7. és 9. között a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központban folyó mentorprogram hallgatói.

Az első nap délutánján a Szeged-Csanád Egyházmegye Kateketikai Irodájának feladataival és munkájával ismerkedtek a hallgatók. Másnap részt vettek a mentor-katekéta konferencián, amit harmadik alkalommal rendeztek meg Szegeden. 

Miguel Lopez Varela santiagoi plébános A kilépő katekézis, a kifelé nyitó katekéta címmel tartott előadást. Bárány Béla a plébános és a plébánia támogató szerepéről beszélt a katekéták szolgálata kapcsán. Az Eucharisztia mint a katekéta erőforrása címmel Versegi Beáta nővér tartott előadást. Béri László Renátó kármelita szerzetes a szemlélődésről mint erőforrásról beszélt. 

Ebéd után több műhelyfoglalkozás közül választhattak a résztvevők, melyek szintén az erőforrások témája köré épültek.

Este Németh Norbert egyetemi lelkész mutatott be szentmisét a szegedi dómban, ahol a résztvevők hálát adtak a kapott ismeretekért, tapasztalatokért, és kérték Isten áldását, hogy az inspirációkat gyümölcsöztetni tudják szolgálatukban.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
bemutatjuk-vilag-legnagyobb-maria-kegyhelyeit
Bemutatjuk a világ legnagyobb Mária-kegyhelyeit

A nyár az utazások időszaka. Egy alkalommal II. János Pál is buzdított arra, hogy a szünidőben látogassuk meg az Istenszülő kegyhelyeit is. Ezt évente több millió hívő meg is teszi. A német püspöki konferencia hírportálja bemutatta a világ legnagyobb, az Egyház által elismert Mária-kegyhelyeit.

2018. július 21. szombat
a-biblia-uzenete-gyertek-ti-is-pihenjetek-egy-kicsit
Gyertek ti is, pihenjetek egy kicsit!

Évközi 16. varárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Mk 6,30–34)

2018. július 21. szombat