Szegedi konferencián jártak a szombathelyi mentorjelöltek

2018. június 22. péntek, 16:52

Szegeden jártak június 7. és 9. között a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központban folyó mentorprogram hallgatói.

Az első nap délutánján a Szeged-Csanád Egyházmegye Kateketikai Irodájának feladataival és munkájával ismerkedtek a hallgatók. Másnap részt vettek a mentor-katekéta konferencián, amit harmadik alkalommal rendeztek meg Szegeden. 

Miguel Lopez Varela santiagoi plébános A kilépő katekézis, a kifelé nyitó katekéta címmel tartott előadást. Bárány Béla a plébános és a plébánia támogató szerepéről beszélt a katekéták szolgálata kapcsán. Az Eucharisztia mint a katekéta erőforrása címmel Versegi Beáta nővér tartott előadást. Béri László Renátó kármelita szerzetes a szemlélődésről mint erőforrásról beszélt. 

Ebéd után több műhelyfoglalkozás közül választhattak a résztvevők, melyek szintén az erőforrások témája köré épültek.

Este Németh Norbert egyetemi lelkész mutatott be szentmisét a szegedi dómban, ahol a résztvevők hálát adtak a kapott ismeretekért, tapasztalatokért, és kérték Isten áldását, hogy az inspirációkat gyümölcsöztetni tudják szolgálatukban.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
a-pajzs-megerosit-es-felvertez-szabo-ferenc-sj-kapta-iden-parma-fidei-hit-pajzsa-dijat
A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a jezsuiták Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

20:08
vasarnap-orszagos-gyujtes-lesz-katolikus-iskolak-javara-94565
Vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára

A katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február 24-én, a hónap utolsó vasárnapján. Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik az Egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását.

2019. február 22. péntek