Szegedi konferencián jártak a szombathelyi mentorjelöltek

2018. június 22. péntek 16:52

Szegeden jártak június 7. és 9. között a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központban folyó mentorprogram hallgatói.

Az első nap délutánján a Szeged-Csanád Egyházmegye Kateketikai Irodájának feladataival és munkájával ismerkedtek a hallgatók. Másnap részt vettek a mentor-katekéta konferencián, amit harmadik alkalommal rendeztek meg Szegeden. 

Miguel Lopez Varela santiagoi plébános A kilépő katekézis, a kifelé nyitó katekéta címmel tartott előadást. Bárány Béla a plébános és a plébánia támogató szerepéről beszélt a katekéták szolgálata kapcsán. Az Eucharisztia mint a katekéta erőforrása címmel Versegi Beáta nővér tartott előadást. Béri László Renátó kármelita szerzetes a szemlélődésről mint erőforrásról beszélt. 

Ebéd után több műhelyfoglalkozás közül választhattak a résztvevők, melyek szintén az erőforrások témája köré épültek.

Este Németh Norbert egyetemi lelkész mutatott be szentmisét a szegedi dómban, ahol a résztvevők hálát adtak a kapott ismeretekért, tapasztalatokért, és kérték Isten áldását, hogy az inspirációkat gyümölcsöztetni tudják szolgálatukban.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
hogyan-lesz-egy-benzinkutasbol-diakonus-nyary-krisztiannal-beszelgetett-bela-atya
Hogyan lesz egy benzinkutasból diakónus? – Nyáry Krisztiánnal beszélgetett „Béla atya”

November 19-én, hétfőn este a budapesti Magvető Caféban Nyáry Krisztián, a Magvető Könyvkiadó igazgatója kérdezte Molnár-Gál Béla állandó diakónust, iskolaigazgatót, Röhrig Géza Kossuth-díjas színészt, írót, költőt és Nagy Szabolcs fotóriportert a szociális területen szerzett tapasztalataikról.

2018. november 20. kedd
elment-hang-meghalt-bozsony-ferenc
Elment a hang: meghalt Bőzsöny Ferenc

Az október 25-én, 87 éves korában elhunyt Bőzsöny Ferencet, a Magyar Rádió egykori főbemondóját november 21-én, a belvárosi Angolkisasszonyok templomában (Szent Mihály-templom, V. kerület, Váci utca 47/B) 14 órától tartott szentmise után helyezik örök nyugalomra. Süveges Gergő nekrológját közöljük.

2018. november 20. kedd