Szent Balázs ünnepe a Szent Balázs-hegyen

2019. február 8., péntek | 16:28

Szabadtéri szentmisével ünnepelték Szent Balázs püspök napját február 2-án a balatoncsicsói Szent Balázs-hegyen lévő Árpád-kori templomromnál.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Mintegy ötszázan gyűltek össze a hegy gerince alatt magasodó Szent Balázs-templom romja melletti tisztáson a hagyományos szabadtéri szentmisére, melyet Tornavölgyi Krisztián, a veszprémi Árpád-házi Szent Margit templom plébánosa mutatott be, Tál Zoltánnal, a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya-templom plébánosával és Csizmazia Sándor révfülöpi plébánossal.

A hegyi ünnepet már a ’90-es évek óta tartják a helyi hívek, az utóbbi időben a keszthelyi plébánia a balatoncsicsói önkormányzattal közösen rendezi meg az évről-évre egyre több zarándokot vonzó eseményt. A szentmise végén a jelenlévő lelkipásztorok Balázs-áldásban részesítették a jelenlevőket.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd