Szent János-napi boráldás a jánosházai plébánián

2018. december 28. péntek, 13:37

December 27-én este ünnepi szentmisét mutattak be a jánosházi plébániához tartozó hosszúperesztegi Szent István király-templomban. Tokár János ferences pap volt a szentmise főcelebránsa, vele együtt misézett Bodorkós Imre esperes-plébános.

A szentmise végén megáldották az idei év borait, melyet a hosszúperesztegi és a környékbeli falvakban élő borosgazdák hoztak el megáldásra. Régi szokás, hogy a megáldott borból a szőlőtermelők juttatnak vissza a hordókba, mintegy „közvetítve” az áldást. A gazdák nemcsak az idei esztendő terméséért, hanem az elvégzett munkáért is köszönetet mondtak a Teremtőnek.

A szentmise után a helyi plébániai közösségi házban tartottak szeretetvendégséget, ahol a gazdák megismerhették egymás borait is.

Forrás: Gyalog László, plébániai tanácsadó testületi alelnök

Fotó: Ferenczi Mercédesz

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink - olvasta már?
zarandokvonat-indul-csiksomlyoi-papai-misere
Zarándokvonat indul a csíksomlyói pápai misére

A Misszió Tours Utazási Iroda május 31-én buszokat és zarándokvonatot is indít Csíksomlyóra, a pápai szentmisére. A részletekről Budai László ügyvezetővel beszélgettünk.

18:15
bator-botond-hargitafurdoi-palos-szerzetes-csiksomlyoi-papalatogatas-sok-meglepetest-okozhat
Bátor Botond hargitafürdői pálos szerzetes: A csíksomlyói pápalátogatás sok meglepetést tartogat

Ferenc pápa romániai apostoli útján június 1-jén szabadtéri szentmisét mutat be a csíksomlyói Mária-kegyhelyen. A pápalátogatásról Bátor Botond pálos szerzetest, volt tartományfőnököt, hargitafürdői elöljáró-plébánost kérdeztük.

12:20