Szent János-napi boráldás a jánosházai plébánián

2018. december 28. péntek 13:37

December 27-én este ünnepi szentmisét mutattak be a jánosházi plébániához tartozó hosszúperesztegi Szent István király-templomban. Tokár János ferences pap volt a szentmise főcelebránsa, vele együtt misézett Bodorkós Imre esperes-plébános.

A szentmise végén megáldották az idei év borait, melyet a hosszúperesztegi és a környékbeli falvakban élő borosgazdák hoztak el megáldásra. Régi szokás, hogy a megáldott borból a szőlőtermelők juttatnak vissza a hordókba, mintegy „közvetítve” az áldást. A gazdák nemcsak az idei esztendő terméséért, hanem az elvégzett munkáért is köszönetet mondtak a Teremtőnek.

A szentmise után a helyi plébániai közösségi házban tartottak szeretetvendégséget, ahol a gazdák megismerhették egymás borait is.

Forrás: Gyalog László, plébániai tanácsadó testületi alelnök

Fotó: Ferenczi Mercédesz

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink – olvasta már?
alljatok-gyermekeitek-mellett-apak-napi-koszonto-ferenc-papaval
Álljatok gyermekeitek mellett! – Apák napi köszöntő Ferenc pápával

A Katolikus Egyházban hagyományosan Szent József ünnepén állítjuk a középpontba az apákat. Az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk Ferenc pápa 2014. március 19-én elmondott katekézisét az apaságról. Imádkozzunk az apákért, és kérjük Szent József közbenjárására Isten gazdag áldását életükre!

08:01
papp-miklos-edzesterve-nagybojtre-iii-resz-olvass-nap-mint-nap-jakab-apostol-levelebol
Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, III. rész: Olvass nap mint nap Jakab apostol leveléből!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív a nagyböjtben. Takarítsuk ki fejünk „faliújságját”, és olvassunk el mindennap egy fejezetet Jakab apostol leveléből – ajánlja a kihívás harmadik részében.

2019. március 18. hétfő