Szentmisével emlékeztek Küngösön Árpád-házi Szent Kingára

2018. február 26. hétfő 16:20

Árpád-házi Szent Kinga születésének évfordulója kapcsán tartottak megemlékezést február 24-én Magyarország egyetlen, Szent Kinga tiszteletére épült templomában, a Veszprém megyei Küngösön. A szentmisét Beke Zsolt plébános mutatta be.

Az ünnepi eseményen részt vettek az Árpád-házi Szent Kinga Kulturális Egyesület Szent Kinga Lengyel Énekkarának tagjai is, akik énekükkel kísérték a szertartást. Jelen voltak az ószandeci Szent Kinga Egyesület vezetői is, akik partnerkapcsolat kialakítása miatt érkeztek Küngösre. A küngösi Árpád-házi Szent Kinga Kulturális Egyesület a 2017. évi decemberi közgyűlésén hozta meg a határozatot arról, hogy az ószandeci egyesülettel együtt kíván működni.

A liturgia záróáldása előtt Szabó Gergely polgármester és Buskó András, a Budapest XVII. kerületi lengyel nemzetiségi önkormányzat elnöke mondtak köszönetet Beke Zsolt plébánosnak.

A köszönetnyilvánítás után Beke Zsolt megáldotta azt a festményt, amelyet Tóth István, a küngösi egyesület egyik tagja festett a lengyel egyesületnek. A Szent Kingát – kezében a küngösi és az ószandeci templommal – ábrázoló képet Tóth István és Takács Zoltán Balázs az Árpád-házi Szent Kinga Kulturális Egyesület elnöke adták át Mieczysław Witowskinak, az ószandeci Szent Kinga Egyesület elnökének.

Forrás és fotó: Árpád-házi Szent Kinga Kulturális Egyesület

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
-megroppant-nadszalat-nem-tori-ossze-iz-42-3
„A megroppant nádszálat nem töri össze…” (Iz 42, 3) – Levél az Alaptörvény módosításáról

Az alábbiakban Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) társadalmi kérdésekkel foglalkozó Caritas in Veritate Bizottsága elnökének levelét adjuk közre, melyet az Alaptörvény hajléktalanokkal kapcsolatos részének módosítása vonatkozásában írt.

07:01
szemelyi-valtozasok-egyhazmegyeinkben-2018
Személyi változások egyházmegyéinkben – 2018 – FRISSÍTVE

Az alábbi személyi és szervezeti változások lépnek életbe a 2018. évben egyházmegyéinkben.

09:51