Szentmisével emlékeztek Küngösön Árpád-házi Szent Kingára

2018. február 26. hétfő 16:20

Árpád-házi Szent Kinga születésének évfordulója kapcsán tartottak megemlékezést február 24-én Magyarország egyetlen, Szent Kinga tiszteletére épült templomában, a Veszprém megyei Küngösön. A szentmisét Beke Zsolt plébános mutatta be.

Az ünnepi eseményen részt vettek az Árpád-házi Szent Kinga Kulturális Egyesület Szent Kinga Lengyel Énekkarának tagjai is, akik énekükkel kísérték a szertartást. Jelen voltak az ószandeci Szent Kinga Egyesület vezetői is, akik partnerkapcsolat kialakítása miatt érkeztek Küngösre. A küngösi Árpád-házi Szent Kinga Kulturális Egyesület a 2017. évi decemberi közgyűlésén hozta meg a határozatot arról, hogy az ószandeci egyesülettel együtt kíván működni.

A liturgia záróáldása előtt Szabó Gergely polgármester és Buskó András, a Budapest XVII. kerületi lengyel nemzetiségi önkormányzat elnöke mondtak köszönetet Beke Zsolt plébánosnak.

A köszönetnyilvánítás után Beke Zsolt megáldotta azt a festményt, amelyet Tóth István, a küngösi egyesület egyik tagja festett a lengyel egyesületnek. A Szent Kingát – kezében a küngösi és az ószandeci templommal – ábrázoló képet Tóth István és Takács Zoltán Balázs az Árpád-házi Szent Kinga Kulturális Egyesület elnöke adták át Mieczysław Witowskinak, az ószandeci Szent Kinga Egyesület elnökének.

Forrás és fotó: Árpád-házi Szent Kinga Kulturális Egyesület

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-pozna-ban-adjatok-egy-fix-pontot-es-en-kiforditom-sarkaibol-vilagot
Erdő Péter Poznańban: „Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot”

A Lengyel Püspöki Konferencia szervezésében szeptember 22-én Poznańban tartották az Országos Lelkipásztori Fórumot. Stanisław Gądecki érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnökének meghívására Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével szentmisét ünnepeltek.

2018. szeptember 22. szombat
felkesziteni-az-orok-eletre-nyary-zsigmond-igazgato-25-eves-szent-gellert-iskolarol
Felkészíteni az örök életre – Nyáry Zsigmond igazgató a 25 éves Szent Gellért Iskoláról

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Budapest-Krisztinavárosban található Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. Jelenleg 461 diák tanul itt, a tantestület létszáma 48 fő. A negyedszázados jubileum alkalmából Nyáry Zsigmond igazgatóval beszélgettünk.

2018. szeptember 22. szombat