Szentmisével emlékeztek Küngösön Árpád-házi Szent Kingára

2018. február 26. hétfő 16:20

Árpád-házi Szent Kinga születésének évfordulója kapcsán tartottak megemlékezést február 24-én Magyarország egyetlen, Szent Kinga tiszteletére épült templomában, a Veszprém megyei Küngösön. A szentmisét Beke Zsolt plébános mutatta be.

Az ünnepi eseményen részt vettek az Árpád-házi Szent Kinga Kulturális Egyesület Szent Kinga Lengyel Énekkarának tagjai is, akik énekükkel kísérték a szertartást. Jelen voltak az ószandeci Szent Kinga Egyesület vezetői is, akik partnerkapcsolat kialakítása miatt érkeztek Küngösre. A küngösi Árpád-házi Szent Kinga Kulturális Egyesület a 2017. évi decemberi közgyűlésén hozta meg a határozatot arról, hogy az ószandeci egyesülettel együtt kíván működni.

A liturgia záróáldása előtt Szabó Gergely polgármester és Buskó András, a Budapest XVII. kerületi lengyel nemzetiségi önkormányzat elnöke mondtak köszönetet Beke Zsolt plébánosnak.

A köszönetnyilvánítás után Beke Zsolt megáldotta azt a festményt, amelyet Tóth István, a küngösi egyesület egyik tagja festett a lengyel egyesületnek. A Szent Kingát – kezében a küngösi és az ószandeci templommal – ábrázoló képet Tóth István és Takács Zoltán Balázs az Árpád-házi Szent Kinga Kulturális Egyesület elnöke adták át Mieczysław Witowskinak, az ószandeci Szent Kinga Egyesület elnökének.

Forrás és fotó: Árpád-házi Szent Kinga Kulturális Egyesület

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
-tartos-szeretet-iden-is-rekordot-dontott-karitasz-nagybojti-elelmiszergyujtese
„Tartós szeretet” – Idén is rekordot döntött a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

Március 4. és 11. között rendezték meg idén templomainkban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke március 21-én a székesfehérvári adományátadón megköszönte az országos és az egyházmegyei központok, valamint a plébániai karitászcsoportok munkáját.

2018. március 22. csütörtök
mysterium-fidei-megjelent-vi-pal-enciklikaja-magyar-nyelven
Mysterium fidei – Megjelent VI. Pál enciklikája magyar nyelven

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” című sorozatában, az Ecclesia Szövetkezettel együttműködésben – ötvenhárom év elteltével – először jelenik meg magyar nyelven VI. Pál pápa „Mysterium fidei” kezdetű enciklikája, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében.

2018. március 22. csütörtök