Szentmisével emlékeztek Küngösön Árpád-házi Szent Kingára

2018. február 26. hétfő 16:20

Árpád-házi Szent Kinga születésének évfordulója kapcsán tartottak megemlékezést február 24-én Magyarország egyetlen, Szent Kinga tiszteletére épült templomában, a Veszprém megyei Küngösön. A szentmisét Beke Zsolt plébános mutatta be.

Az ünnepi eseményen részt vettek az Árpád-házi Szent Kinga Kulturális Egyesület Szent Kinga Lengyel Énekkarának tagjai is, akik énekükkel kísérték a szertartást. Jelen voltak az ószandeci Szent Kinga Egyesület vezetői is, akik partnerkapcsolat kialakítása miatt érkeztek Küngösre. A küngösi Árpád-házi Szent Kinga Kulturális Egyesület a 2017. évi decemberi közgyűlésén hozta meg a határozatot arról, hogy az ószandeci egyesülettel együtt kíván működni.

A liturgia záróáldása előtt Szabó Gergely polgármester és Buskó András, a Budapest XVII. kerületi lengyel nemzetiségi önkormányzat elnöke mondtak köszönetet Beke Zsolt plébánosnak.

A köszönetnyilvánítás után Beke Zsolt megáldotta azt a festményt, amelyet Tóth István, a küngösi egyesület egyik tagja festett a lengyel egyesületnek. A Szent Kingát – kezében a küngösi és az ószandeci templommal – ábrázoló képet Tóth István és Takács Zoltán Balázs az Árpád-házi Szent Kinga Kulturális Egyesület elnöke adták át Mieczysław Witowskinak, az ószandeci Szent Kinga Egyesület elnökének.

Forrás és fotó: Árpád-házi Szent Kinga Kulturális Egyesület

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kegyelmet-es-eszkozoket-kapunk-hithez
Kegyelmet és eszközöket kapunk a hithez – Vízi Elemér SJ tartományfőnök a huszonöt éves Manrézáról

Huszonöt évvel ezelőtt, Szent Erzsébet napján áldotta meg Angelo Acerbi pápai nuncius a jezsuiták dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Házát. A lelkigyakorlatos és konferenciaközpont történetéről, jelenéről és a jövőre vonatkozó tervekről Vízi Elemér SJ tartományfőnököt kérdeztük.

2018. december 9. vasárnap
ferenc-papa-gondolkodjunk-el-miben-tudnank-valtoztatni-magatartasunkon
Ferenc pápa: Gondolkodjunk el, miben tudnánk változtatni magatartásunkon!

December 9-én délben a Szentatya elimádkozta az Úrangyala imát a Szent Péter téren egybegyűlt zarándokokkal. Hangsúlyozta, hogy nekünk is tudnunk kell változtatni magatartásunkon, nyitnunk kell mások felé, reményt és vigaszt kell vinnünk az embereknek.

2018. december 9. vasárnap