„Semmi sem lesz lehetetlen nektek” – Öt világhírű szent, akik megkapták a bilokálás ajándékát

2018. július 5. csütörtök 19:23

Az ember természeténél fogva alá van vetve a világ fizikai törvényeinek. Nem tudunk gép nélkül repülni, átugrani magas épületeket, vagy egyszerre két helyen lenni. Azonban „Istennek semmi sem lehetetlen” (Lk 1,37).

Jézus maga is mondta: „mert bizony mondom nektek: ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, és azt mondjátok ennek a hegynek, »menj innen oda«, elmegy, és semmi sem lesz lehetetlen nektek” (Mt 17,20). Hasonlóképpen, ha az egyezik Isten akaratával, egy ember megkaphatja a bilokálás képességének ajándékát, mely által egyszerre két helyen tud lenni. Ez misztérium, amely csak Isten csodás beavatkozásának fényében magyarázható, és csak valódi életszentség, valamint rendkívüli alázat esetén fordul elő.

A kereszténység története során számos szentről jegyezték fel, hogy megkapta ezt a különleges adományt. Most öt, világszerte ismert szentet idézünk fel, akik megdöbbentették azokat, akik előtt megjelentek egy olyan helyen, ahol Isten segítsége nélkül nem lehettek volna jelen.

Pietrelcinai Szent Pio (1887–1968)

Pio atya számos alkalommal bilokált, a világ különböző pontjain tűnt fel – többek között Mindszenty bíboros cellájában is. Volt, hogy az Amerikai Egyesült Államokban jelent meg egy asszonynak, miközben nem hagyta el Olaszországot.

Porres Szent Márton (1579–1639)

A szegény perui laikus szerzetestestvér a bilokáció révén járt Franciaországban, Kínában és a Fülöp-szigeteken, Manilában is.

Bosco Szent János (1815–1888)

Don Boscót egy Spanyolországban élő szalézi pap látta, miközben a rendalapító Torinóban tartózkodott.

Páduai Szent Antal (1195–1231)

Szent Antal képes volt egyszerre két templomban is jelen lenni, melyek több kilométerre voltak egymástól.

Xavéri Szent Ferenc (1506–1552)

Szent Ferencet missziós útjain a bilokálás ajándéka is segítette: egyszerre több helyen is prédikált az őslakosoknak.

Forrás és fotó: Aleteia.org

Magyar Kurír
(sza)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
bemutatjuk-vilag-legnagyobb-maria-kegyhelyeit
Bemutatjuk a világ legnagyobb Mária-kegyhelyeit

A nyár az utazások időszaka. Egy alkalommal II. János Pál is buzdított arra, hogy a szünidőben látogassuk meg az Istenszülő kegyhelyeit is. Ezt évente több millió hívő meg is teszi. A német püspöki konferencia hírportálja bemutatta a világ legnagyobb, az Egyház által elismert Mária-kegyhelyeit.

19:56
a-biblia-uzenete-gyertek-ti-is-pihenjetek-egy-kicsit
Gyertek ti is, pihenjetek egy kicsit!

Évközi 16. varárnap – Gondolatok az evangéliumhoz

16:00