A bizalom zarándokútja a földön – Taizéi találkozó Madridban

2019. január 4. péntek, 17:34

Karácsony harmadik napján több mint ötven görögkatolikus fiatal indult útnak Madrid felé, hogy pár felejthetetlen, imával teli napot töltsön el a spanyol fővárosban. A találkozóról Papp Glória Anna beszámolóját olvashatják.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A taizéi szerzetesközösség immár negyvenegyedik alkalommal szervezte meg a találkozót, amelyet évről évre egy-egy európai nagyvárosban rendeznek meg. Az év végi lelki program mindig több tízezer fiatalt vonz a világ különböző tájairól, a résztvevők mindennap előre meghatározott terv szerint különböző témákat beszélnek meg, közösen imádkozva és új barátságokat kötve, kapcsolatokat építenek országhatárokon és vallási különbözőségeken átívelve.

A találkozó alapját a közös esti imák adják, melyek során a hagyományos, sokszor ismétlődő, meditatív jellegű taizéi énekek és a közösség vezetője által írt elmélkedés mind segítenek abban, hogy mindenki egyénileg elgondolkodhasson azokról a kérdésekről, melyek épp foglalkoztatják – legyenek az a hit, a mindennapi kihívások vagy az emberi kapcsolatok.

Sok mindenben különböztünk, egy valami mégis összekötött és összeköt bennünket: a kereszténység jövőjének alakulása a mi felelősségünk. Ahogy Ferenc pápa üzente a résztvevőknek: „Tanuljatok meg gazdagodni mások különbözőségei által, hasznosítsátok saját talentumaitokat, hogy hidak építőivé váljatok az egyházak, a vallások és a népek között!”

Szöveg és fotó: Papp Glória Anna

Forrás:Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
wallenberg-dijat-kapott-szekely-janos-puspok
Wallenberg-díjat kapott Székely János püspök

Január 16-án, szerdán délután adták át az idei Raoul Wallenberg-díjakat Budapesten, a Goldmark teremben. A kitüntetettek között van Székely János szombathelyi megyéspüspök is.

11:00
ferenc-papa-katekezise-hivjuk-papanak-istent-gyermeki-bizalommal
Ferenc pápa: Hívjuk papának Istent, gyermeki bizalommal!

Január 16-án a Szentatya folytatta a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Az ima első szava kulcsszerepet játszik: mindig szólíthatjuk Istent atyánknak, apukánknak, s ezzel tudatosíthatjuk, hogy ő mindig velünk van, apai-anyai szeretete sosem szűnik meg.

2019. január 16. szerda