A bizalom zarándokútja a földön – Taizéi találkozó Madridban

2019. január 4. péntek 17:34

Karácsony harmadik napján több mint ötven görögkatolikus fiatal indult útnak Madrid felé, hogy pár felejthetetlen, imával teli napot töltsön el a spanyol fővárosban. A találkozóról Papp Glória Anna beszámolóját olvashatják.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A taizéi szerzetesközösség immár negyvenegyedik alkalommal szervezte meg a találkozót, amelyet évről évre egy-egy európai nagyvárosban rendeznek meg. Az év végi lelki program mindig több tízezer fiatalt vonz a világ különböző tájairól, a résztvevők mindennap előre meghatározott terv szerint különböző témákat beszélnek meg, közösen imádkozva és új barátságokat kötve, kapcsolatokat építenek országhatárokon és vallási különbözőségeken átívelve.

A találkozó alapját a közös esti imák adják, melyek során a hagyományos, sokszor ismétlődő, meditatív jellegű taizéi énekek és a közösség vezetője által írt elmélkedés mind segítenek abban, hogy mindenki egyénileg elgondolkodhasson azokról a kérdésekről, melyek épp foglalkoztatják – legyenek az a hit, a mindennapi kihívások vagy az emberi kapcsolatok.

Sok mindenben különböztünk, egy valami mégis összekötött és összeköt bennünket: a kereszténység jövőjének alakulása a mi felelősségünk. Ahogy Ferenc pápa üzente a résztvevőknek: „Tanuljatok meg gazdagodni mások különbözőségei által, hasznosítsátok saját talentumaitokat, hogy hidak építőivé váljatok az egyházak, a vallások és a népek között!”

Szöveg és fotó: Papp Glória Anna

Forrás:Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
alljatok-gyermekeitek-mellett-apak-napi-koszonto-ferenc-papaval
Álljatok gyermekeitek mellett! – Apák napi köszöntő Ferenc pápával

A Katolikus Egyházban hagyományosan Szent József ünnepén állítjuk a középpontba az apákat. Az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk Ferenc pápa 2014. március 19-én elmondott katekézisét az apaságról. Imádkozzunk az apákért, és kérjük Szent József közbenjárására Isten gazdag áldását életükre!

08:01
papp-miklos-edzesterve-nagybojtre-iii-resz-olvass-nap-mint-nap-jakab-apostol-levelebol
Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, III. rész: Olvass nap mint nap Jakab apostol leveléből!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív a nagyböjtben. Takarítsuk ki fejünk „faliújságját”, és olvassunk el mindennap egy fejezetet Jakab apostol leveléből – ajánlja a kihívás harmadik részében.

2019. március 18. hétfő