Együttműködési megállapodást kötött a Mária Út Egyesület és a Vatikán

2018. július 2. hétfő 16:07

Együttműködési megállapodást kötött a Mária Út Egyesület és a „Sport az emberiség szolgálatában” vatikáni kezdeményezés a Mária Maraton kapcsán; a július 7–8-i tatai rendezvény az együttműködés első gyümölcse.

Együttműködési megállapodást kötött a Mária Út Közhasznú Egyesület és a vatikáni A sport az emberiség szolgálatában kezdeményezés, amely a Kultúra Pápai Tanácsa alá tartozik.

A megállapodás szerint a vatikáni szervezet és a Mária Út Egyesület együtt dolgozik a Mária Maraton sportzarándoklat népszerűsítésén. Szabó Tamás, a Mária Út elnöke és Melchor Sánchez de Toca, a vatikáni szervezet titkára írta alá a megállapodást, és már meg is kezdődött az együttműködés.

Az e héten, július 7–8-án Tatán megrendezésre kerülő Mária Maraton sport és spiritualitás hétvége az első gyümölcse az együttműködésnek, ahová a rendezők mindenkit szeretettel várnak.

Magyar részről azt kezdeményezték, hogy a Mária Maraton legyen A sport az emberiség szolgálatában mozgalom mintaprogramja – február 22-én sikerült az együttműködés körvonalairól megegyezni a Kultúra Pápai Tanácsával, miután Ravasi bíboros, a pápai tanács elnöke tavaly októberben már levélben jelezte, hogy befogadják a Mária Maratont a rendezvényeik közé.

Információ és jelentkezés: www.mariaut.hu

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Mária Út Egyesület

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
nem-legenda-merce-kaszap-istvanra-emlekeztek-parbeszed-hazaban
Nem legenda, mérce – Kaszap Istvánra emlékeztek a Párbeszéd Házában

Kaszap István (1916–1935), a fiatalon elhunyt jezsuita novícius tiszteletére rendeztek emlékestet az Ars Sacra Fesztivál keretében a budapesti Párbeszéd Házában szeptember 17-én. Az esten a Parastúdió előadásával és kerekasztal-beszélgetéssel idézték fel a fiatal hitvalló emlékét.

2018. szeptember 18. kedd
berczi-bernat-ciszterci-apat-benedikalasat-unnepeltek-zircen
Bérczi Bernát ciszterci apát benedikálását ünnepelték Zircen

Szeptember 15-én, a Fájdalmas Szűzanya emléknapján tartották az új ciszterci apát benedikálását Zircen. A szertartást Mauro Giuseppe Lepori generális apát végezte. A zirci ciszterci szerzetesközösség július 13-án választotta meg hat évre Bérczi L. Bernát eddigi kormányzóperjelt a monostor apátjává.

2018. szeptember 18. kedd