Együttműködési megállapodást kötött a Mária Út Egyesület és a Vatikán

2018. július 2. hétfő, 16:07

Együttműködési megállapodást kötött a Mária Út Egyesület és a „Sport az emberiség szolgálatában” vatikáni kezdeményezés a Mária Maraton kapcsán; a július 7–8-i tatai rendezvény az együttműködés első gyümölcse.

Együttműködési megállapodást kötött a Mária Út Közhasznú Egyesület és a vatikáni A sport az emberiség szolgálatában kezdeményezés, amely a Kultúra Pápai Tanácsa alá tartozik.

A megállapodás szerint a vatikáni szervezet és a Mária Út Egyesület együtt dolgozik a Mária Maraton sportzarándoklat népszerűsítésén. Szabó Tamás, a Mária Út elnöke és Melchor Sánchez de Toca, a vatikáni szervezet titkára írta alá a megállapodást, és már meg is kezdődött az együttműködés.

Az e héten, július 7–8-án Tatán megrendezésre kerülő Mária Maraton sport és spiritualitás hétvége az első gyümölcse az együttműködésnek, ahová a rendezők mindenkit szeretettel várnak.

Magyar részről azt kezdeményezték, hogy a Mária Maraton legyen A sport az emberiség szolgálatában mozgalom mintaprogramja – február 22-én sikerült az együttműködés körvonalairól megegyezni a Kultúra Pápai Tanácsával, miután Ravasi bíboros, a pápai tanács elnöke tavaly októberben már levélben jelezte, hogy befogadják a Mária Maratont a rendezvényeik közé.

Információ és jelentkezés: www.mariaut.hu

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Mária Út Egyesület

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
bunbanat-vatikanban-tulsagosan-onelegultek-voltunk-hogy-szembenezzunk-egyhazunk-sotet-oldalaval
Bűnbánat a Vatikánban – Túlságosan önelégültek voltunk, hogy szembenézzünk Egyházunk sötét oldalával

Február 21 és 24. között a kiskorúak védelméről szóló négynapos tanácskozást tartanak a Vatikánban. Február 23-án este a kiskorúak védelméről szóló püspöki tanácskozás résztvevői bűnbánati liturgián vettek részt, amelyen a ghánai püspöki konferencia elnöke, Philip Naameh érsek mondott szentbeszédet.

2019. február 23. szombat
a-pajzs-megerosit-es-felvertez-szabo-ferenc-sj-kapta-iden-parma-fidei-hit-pajzsa-dijat
A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a jezsuiták Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

2019. február 23. szombat