Együttműködési megállapodást kötött a Mária Út Egyesület és a Vatikán

2018. július 2. hétfő 16:07

Együttműködési megállapodást kötött a Mária Út Egyesület és a „Sport az emberiség szolgálatában” vatikáni kezdeményezés a Mária Maraton kapcsán; a július 7–8-i tatai rendezvény az együttműködés első gyümölcse.

Együttműködési megállapodást kötött a Mária Út Közhasznú Egyesület és a vatikáni A sport az emberiség szolgálatában kezdeményezés, amely a Kultúra Pápai Tanácsa alá tartozik.

A megállapodás szerint a vatikáni szervezet és a Mária Út Egyesület együtt dolgozik a Mária Maraton sportzarándoklat népszerűsítésén. Szabó Tamás, a Mária Út elnöke és Melchor Sánchez de Toca, a vatikáni szervezet titkára írta alá a megállapodást, és már meg is kezdődött az együttműködés.

Az e héten, július 7–8-án Tatán megrendezésre kerülő Mária Maraton sport és spiritualitás hétvége az első gyümölcse az együttműködésnek, ahová a rendezők mindenkit szeretettel várnak.

Magyar részről azt kezdeményezték, hogy a Mária Maraton legyen A sport az emberiség szolgálatában mozgalom mintaprogramja – február 22-én sikerült az együttműködés körvonalairól megegyezni a Kultúra Pápai Tanácsával, miután Ravasi bíboros, a pápai tanács elnöke tavaly októberben már levélben jelezte, hogy befogadják a Mária Maratont a rendezvényeik közé.

Információ és jelentkezés: www.mariaut.hu

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Mária Út Egyesület

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
bemutatjuk-vilag-legnagyobb-maria-kegyhelyeit
Bemutatjuk a világ legnagyobb Mária-kegyhelyeit

A nyár az utazások időszaka. Egy alkalommal II. János Pál is buzdított arra, hogy a szünidőben látogassuk meg az Istenszülő kegyhelyeit is. Ezt évente több millió hívő meg is teszi. A német püspöki konferencia hírportálja bemutatta a világ legnagyobb, az Egyház által elismert Mária-kegyhelyeit.

2018. július 21. szombat
a-biblia-uzenete-gyertek-ti-is-pihenjetek-egy-kicsit
Gyertek ti is, pihenjetek egy kicsit!

Évközi 16. varárnap – Gondolatok az evangéliumhoz

2018. július 21. szombat