Együttműködési megállapodást kötött a Mária Út Egyesület és a Vatikán

2018. július 2. hétfő 16:07

Együttműködési megállapodást kötött a Mária Út Egyesület és a „Sport az emberiség szolgálatában” vatikáni kezdeményezés a Mária Maraton kapcsán; a július 7–8-i tatai rendezvény az együttműködés első gyümölcse.

Együttműködési megállapodást kötött a Mária Út Közhasznú Egyesület és a vatikáni A sport az emberiség szolgálatában kezdeményezés, amely a Kultúra Pápai Tanácsa alá tartozik.

A megállapodás szerint a vatikáni szervezet és a Mária Út Egyesület együtt dolgozik a Mária Maraton sportzarándoklat népszerűsítésén. Szabó Tamás, a Mária Út elnöke és Melchor Sánchez de Toca, a vatikáni szervezet titkára írta alá a megállapodást, és már meg is kezdődött az együttműködés.

Az e héten, július 7–8-án Tatán megrendezésre kerülő Mária Maraton sport és spiritualitás hétvége az első gyümölcse az együttműködésnek, ahová a rendezők mindenkit szeretettel várnak.

Magyar részről azt kezdeményezték, hogy a Mária Maraton legyen A sport az emberiség szolgálatában mozgalom mintaprogramja – február 22-én sikerült az együttműködés körvonalairól megegyezni a Kultúra Pápai Tanácsával, miután Ravasi bíboros, a pápai tanács elnöke tavaly októberben már levélben jelezte, hogy befogadják a Mária Maratont a rendezvényeik közé.

Információ és jelentkezés: www.mariaut.hu

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Mária Út Egyesület

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
hogyan-lesz-egy-benzinkutasbol-diakonus-nyary-krisztiannal-beszelgetett-bela-atya
Hogyan lesz egy benzinkutasból diakónus? – Nyáry Krisztiánnal beszélgetett „Béla atya”

November 19-én, hétfőn este a budapesti Magvető Caféban Nyáry Krisztián, a Magvető Könyvkiadó igazgatója kérdezte Molnár-Gál Béla állandó diakónust, iskolaigazgatót, Röhrig Géza Kossuth-díjas színészt, írót, költőt és Nagy Szabolcs fotóriportert a szociális területen szerzett tapasztalataikról.

20:40
elment-hang-meghalt-bozsony-ferenc
Elment a hang: meghalt Bőzsöny Ferenc

Az október 25-én, 87 éves korában elhunyt Bőzsöny Ferencet, a Magyar Rádió egykori főbemondóját november 21-én, a belvárosi Angolkisasszonyok templomában (Szent Mihály-templom, V. kerület, Váci utca 47/B) 14 órától tartott szentmise után helyezik örök nyugalomra. Süveges Gergő nekrológját közöljük.

16:04