Évszázadokat túlélt, most egy szelfiző tette tönkre a háromkirályok domborművét Genovában

2018. február 5. hétfő 19:24

Valószínűleg azért, hogy szelfit készítsen, január utolsó napjaiban egy ismeretlen felmászott a genovai Szent Lőrinc-székesegyház antik főkapujára, és megrongált egy 13. századi domborművet: letörte az egyik napkeleti bölcs fejét és kezét.

A helyi napilap tudósítása szerint először idegenvezetők vették észre a 1225 környékén készült domborművön keletkezett károkat, amikor csoportot vezetve meglátták a földön a sérült alkotás darabjait. Rögtön feljelentést tettek, amelynek nyomán rendőrségi vizsgálat indult az ügyben.

Az első feltételezés szerint egy szelfiző – talán valaki más segítségével – felmászott a főkapura, és vagy a lábával támaszkodott a Krisztus gyermekkorának története című dombormű egyik alakjára, vagy megfogta azt.

A kulturális örökség védelmével foglalkozó csendőrök, akik a nyomozást vezetik, már beszerezték a székesegyházat figyelő kamerák képeit, amelyek segíthetnek az elkövető azonosításában.

Forrás és fotó: ANSA, Wikipédia

Magyar Kurír
(asz)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peterrel-unnepeltek-punkosdot-az-esztergomi-bazilikaban
Erdő Péter: Ha Jézus Krisztus felé tartunk, biztosan jó úton járunk

Május 20-án, pünkösdvasárnap Erdő Péter bíboros, prímás, érsek mutatott be ünnepi szentmisét az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyházban, és kiszolgáltatta a bérmálás szentségét 60 fiatalnak.

20:20
ferenc-papa-mennyire-jot-tenne-ha-mindennap-befogadnank-az-elet-helyreallitot
Ferenc pápa: Mennyire jót tenne, ha mindennap befogadnánk az élet-helyreállítót!

Május 20-án a Szentatya a Szent Péter-bazilikában mutatott be ünnepi szentmisét. Homíliájában a Szentlélek életet megváltoztató erejéről beszélt, és annak szükségéről, hogy állandóan befogadjuk az életünkbe a megújulást, fiatalságot, erőt, békét hozó Lelket.

19:19