Évszázadokat túlélt, most egy szelfiző tette tönkre a háromkirályok domborművét Genovában

2018. február 5. hétfő 19:24

Valószínűleg azért, hogy szelfit készítsen, január utolsó napjaiban egy ismeretlen felmászott a genovai Szent Lőrinc-székesegyház antik főkapujára, és megrongált egy 13. századi domborművet: letörte az egyik napkeleti bölcs fejét és kezét.

A helyi napilap tudósítása szerint először idegenvezetők vették észre a 1225 környékén készült domborművön keletkezett károkat, amikor csoportot vezetve meglátták a földön a sérült alkotás darabjait. Rögtön feljelentést tettek, amelynek nyomán rendőrségi vizsgálat indult az ügyben.

Az első feltételezés szerint egy szelfiző – talán valaki más segítségével – felmászott a főkapura, és vagy a lábával támaszkodott a Krisztus gyermekkorának története című dombormű egyik alakjára, vagy megfogta azt.

A kulturális örökség védelmével foglalkozó csendőrök, akik a nyomozást vezetik, már beszerezték a székesegyházat figyelő kamerák képeit, amelyek segíthetnek az elkövető azonosításában.

Forrás és fotó: ANSA, Wikipédia

Magyar Kurír
(asz)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
cselekves-felelosseg-isten-es-ember-szeretet-szocialis-projekthet-fiataloknak-budapesten
Cselekvés, felelősség, Isten- és emberszeretet – Szociális projekthét fiataloknak Budapesten

Projekthétre hívtak össze egy katolikus szociális akadémia kezdeményezésére közép- és kelet-európai fiatalokat Budapestre. A 150 résztvevő a főváros szociális nehézségei ellen küzdő szervezetek munkájával ismerkedett. Augusztus 13-án Erdő Péter bíborossal ünnepeltek szentmisét a Mátyás-templomban.

2018. augusztus 14. kedd
ferenc-papa-fiataloknak-vallaljatok-kockazatot-szerelemert-az-eletert
Ferenc pápa a fiataloknak: Vállaljatok kockázatot a szerelemért, az életért!

Augusztus 11-én, szombat este mintegy százezer olasz fiatal tartott imavirrasztást a római Circus Maximusban, két hónappal az „ifjúság, hit és hivatástisztázás” témájának szentelt püspöki szinódus előtt. A Szentatya szokásához híven most is párbeszédet folytatott a résztvevőkkel.

2018. augusztus 13. hétfő