Évszázadokat túlélt, most egy szelfiző tette tönkre a háromkirályok domborművét Genovában

2018. február 5. hétfő 19:24

Valószínűleg azért, hogy szelfit készítsen, január utolsó napjaiban egy ismeretlen felmászott a genovai Szent Lőrinc-székesegyház antik főkapujára, és megrongált egy 13. századi domborművet: letörte az egyik napkeleti bölcs fejét és kezét.

A helyi napilap tudósítása szerint először idegenvezetők vették észre a 1225 környékén készült domborművön keletkezett károkat, amikor csoportot vezetve meglátták a földön a sérült alkotás darabjait. Rögtön feljelentést tettek, amelynek nyomán rendőrségi vizsgálat indult az ügyben.

Az első feltételezés szerint egy szelfiző – talán valaki más segítségével – felmászott a főkapura, és vagy a lábával támaszkodott a Krisztus gyermekkorának története című dombormű egyik alakjára, vagy megfogta azt.

A kulturális örökség védelmével foglalkozó csendőrök, akik a nyomozást vezetik, már beszerezték a székesegyházat figyelő kamerák képeit, amelyek segíthetnek az elkövető azonosításában.

Forrás és fotó: ANSA, Wikipédia

Magyar Kurír
(asz)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-szeretunk-mar-megtettuk-az-elso-lepest-ahhoz-hogy-oljunk
Ferenc pápa: Ha nem szeretünk, már megtettük az első lépést ahhoz, hogy öljünk!

Október 17-én a Szentatya azt fejtette ki a „Ne ölj!” parancsról szóló katekézisében, hogy nem más ez a parancs, mint Jézus tanítása szerint felszólítás a szeretetre és az irgalomra, és vigyáznunk kell, mert a másik sértegetésével, lenézésével, levegőnek nézésével már gyilkosai is vagyunk neki.

2018. október 17. szerda
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

2018. október 17. szerda