Évszázadokat túlélt, most egy szelfiző tette tönkre a háromkirályok domborművét Genovában

2018. február 5. hétfő, 19:24

Valószínűleg azért, hogy szelfit készítsen, január utolsó napjaiban egy ismeretlen felmászott a genovai Szent Lőrinc-székesegyház antik főkapujára, és megrongált egy 13. századi domborművet: letörte az egyik napkeleti bölcs fejét és kezét.

A helyi napilap tudósítása szerint először idegenvezetők vették észre a 1225 környékén készült domborművön keletkezett károkat, amikor csoportot vezetve meglátták a földön a sérült alkotás darabjait. Rögtön feljelentést tettek, amelynek nyomán rendőrségi vizsgálat indult az ügyben.

Az első feltételezés szerint egy szelfiző – talán valaki más segítségével – felmászott a főkapura, és vagy a lábával támaszkodott a Krisztus gyermekkorának története című dombormű egyik alakjára, vagy megfogta azt.

A kulturális örökség védelmével foglalkozó csendőrök, akik a nyomozást vezetik, már beszerezték a székesegyházat figyelő kamerák képeit, amelyek segíthetnek az elkövető azonosításában.

Forrás és fotó: ANSA, Wikipédia

Magyar Kurír
(asz)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

2019. január 23. szerda
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

2019. január 23. szerda