Hollandiában is elérhető lesz az interneten a fiatalokról szóló szinódus kérdőíve

2017. július 3. hétfő 10:07

A fiatalok témájával foglalkozó szinódus közeledtével, melyet 2018 októberében tartanak, Hollandiában is azon dolgoznak, hogy mielőbb elérhetővé tegyék az interneten azt a kérdőívet, amely a fiatalokkal, a hittel és a hivatás megkülönböztetésével foglalkozik.

A holland püspöki konferencia ifjúságpasztorációs felelőse, Gerrie Conen arról tájékoztatott, hogy a püspöki szinódus témájával kapcsolatos, június 14-én több nyelven közzétett kérdőív fordításán dolgoznak, és július 6-tól elérhető lesz a holland fiatalok számára online.

A szöveget a Holland Katolikus Egyház honlapján teszik hozzáférhetővé, így aki szeretne, válaszolhat a kérdésekre, amelyek olasz, francia és spanyol nyelven elérhetők a szinódus hivatalos weboldalán. A holland fiatalok visszajelzéseit is hozzáadják majd a világ minden részéről érkező válaszokhoz. A holland püspöki konferencia ifjúságpasztorációs felelőse abban reménykedik, hogy minél több fiatalhoz eljut a kérdőív. Ez részét képezi a helyi Katolikus Egyház számos kezdeményezésének, amelyeknek az a célja, hogy széles körben elérhetővé váljanak az ifjúság témájával foglalkozó szinódussal kapcsolatos információk.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
-tartos-szeretet-iden-is-rekordot-dontott-karitasz-nagybojti-elelmiszergyujtese
„Tartós szeretet” – Idén is rekordot döntött a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

Március 4. és 11. között rendezték meg idén templomainkban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke március 21-én a székesfehérvári adományátadón megköszönte az országos és az egyházmegyei központok, valamint a plébániai karitászcsoportok munkáját.

18:06
mysterium-fidei-megjelent-vi-pal-enciklikaja-magyar-nyelven
Mysterium fidei – Megjelent VI. Pál enciklikája magyar nyelven

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” című sorozatában, az Ecclesia Szövetkezettel együttműködésben – ötvenhárom év elteltével – először jelenik meg magyar nyelven VI. Pál pápa „Mysterium fidei” kezdetű enciklikája, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében.

13:19