Hollandiában is elérhető lesz az interneten a fiatalokról szóló szinódus kérdőíve

2017. július 3. hétfő 10:07

A fiatalok témájával foglalkozó szinódus közeledtével, melyet 2018 októberében tartanak, Hollandiában is azon dolgoznak, hogy mielőbb elérhetővé tegyék az interneten azt a kérdőívet, amely a fiatalokkal, a hittel és a hivatás megkülönböztetésével foglalkozik.

A holland püspöki konferencia ifjúságpasztorációs felelőse, Gerrie Conen arról tájékoztatott, hogy a püspöki szinódus témájával kapcsolatos, június 14-én több nyelven közzétett kérdőív fordításán dolgoznak, és július 6-tól elérhető lesz a holland fiatalok számára online.

A szöveget a Holland Katolikus Egyház honlapján teszik hozzáférhetővé, így aki szeretne, válaszolhat a kérdésekre, amelyek olasz, francia és spanyol nyelven elérhetők a szinódus hivatalos weboldalán. A holland fiatalok visszajelzéseit is hozzáadják majd a világ minden részéről érkező válaszokhoz. A holland püspöki konferencia ifjúságpasztorációs felelőse abban reménykedik, hogy minél több fiatalhoz eljut a kérdőív. Ez részét képezi a helyi Katolikus Egyház számos kezdeményezésének, amelyeknek az a célja, hogy széles körben elérhetővé váljanak az ifjúság témájával foglalkozó szinódussal kapcsolatos információk.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
hivas-szeretetre-kovacs-zoltan-szeged-pappa-szenteltek-papi-arcel
Hívás a szeretetre – Villanófényben Kovács Zoltán újmisés

Kovács Zoltán diakónust a szegedi dómban szentelte pappá szeptember 8-án Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök. „Meghívásunk a szeretetre szól.” A pap identitása szempontjából meghatározó, hogy minél inkább azonosuljon Krisztussal – vallja Kovács Zoltán. A jó papot a jó édesapához hasonlítja.

19:59
ferenc-papa-katekezise-az-is-boldog-lehet-akinek-nem-voltak-jo-szulei
Ferenc pápa: Az is boldog lehet, akinek nem voltak jó szülei!

Szeptember 19-én a szülők iránti tisztelet parancsáról elmélkedett katekézisében Ferenc pápa. A Szentatya a parancsolat felszabadító hatását hangsúlyozta: elfogadhatjuk szüleinket korlátaikkal együtt, kiengesztelődhetünk gyermekkori sérüléseinkkel, és boldog, másoknak szentelt életet élhetünk.

16:20