Hollandiában is elérhető lesz az interneten a fiatalokról szóló szinódus kérdőíve

2017. július 3. hétfő 10:07

A fiatalok témájával foglalkozó szinódus közeledtével, melyet 2018 októberében tartanak, Hollandiában is azon dolgoznak, hogy mielőbb elérhetővé tegyék az interneten azt a kérdőívet, amely a fiatalokkal, a hittel és a hivatás megkülönböztetésével foglalkozik.

A holland püspöki konferencia ifjúságpasztorációs felelőse, Gerrie Conen arról tájékoztatott, hogy a püspöki szinódus témájával kapcsolatos, június 14-én több nyelven közzétett kérdőív fordításán dolgoznak, és július 6-tól elérhető lesz a holland fiatalok számára online.

A szöveget a Holland Katolikus Egyház honlapján teszik hozzáférhetővé, így aki szeretne, válaszolhat a kérdésekre, amelyek olasz, francia és spanyol nyelven elérhetők a szinódus hivatalos weboldalán. A holland fiatalok visszajelzéseit is hozzáadják majd a világ minden részéről érkező válaszokhoz. A holland püspöki konferencia ifjúságpasztorációs felelőse abban reménykedik, hogy minél több fiatalhoz eljut a kérdőív. Ez részét képezi a helyi Katolikus Egyház számos kezdeményezésének, amelyeknek az a célja, hogy széles körben elérhetővé váljanak az ifjúság témájával foglalkozó szinódussal kapcsolatos információk.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-temucoban-az-egyseg-nem-egy-iroasztalnal-gyakorolt-muveszet
Ferenc pápa Temucóban: Az egység nem egy íróasztalnál gyakorolt művészet!

Chilei látogatása során második szentmiséjét január 17-én a Temucótól öt kilométerre fekvő Maquehue repülőtéren, a mapucse indiánok ősi földjén mutatta be a Szentatya. Az egység erőszakmentes építésére biztatta a chilei hívőket.

2018. január 17. szerda
eszkozei-vagyunk-tanitasnak-halaado-szentmiset-mutattak-be-maria-radio-szuletesna
Eszközei vagyunk a tanításnak – Hálaadó szentmisét mutattak be a Mária Rádió születésnapján

Január 16-án, a magyarországi Mária Rádió tizenkettedik születésnapján hálaadó szentmisét mutatott be a Béke téri Szent László-templomban Lépes Lóránt, aki január elseje óta a Mária Rádió műsorigazgatója.

2018. január 17. szerda