Hollandiában is elérhető lesz az interneten a fiatalokról szóló szinódus kérdőíve

2017. július 3. hétfő 10:07

A fiatalok témájával foglalkozó szinódus közeledtével, melyet 2018 októberében tartanak, Hollandiában is azon dolgoznak, hogy mielőbb elérhetővé tegyék az interneten azt a kérdőívet, amely a fiatalokkal, a hittel és a hivatás megkülönböztetésével foglalkozik.

A holland püspöki konferencia ifjúságpasztorációs felelőse, Gerrie Conen arról tájékoztatott, hogy a püspöki szinódus témájával kapcsolatos, június 14-én több nyelven közzétett kérdőív fordításán dolgoznak, és július 6-tól elérhető lesz a holland fiatalok számára online.

A szöveget a Holland Katolikus Egyház honlapján teszik hozzáférhetővé, így aki szeretne, válaszolhat a kérdésekre, amelyek olasz, francia és spanyol nyelven elérhetők a szinódus hivatalos weboldalán. A holland fiatalok visszajelzéseit is hozzáadják majd a világ minden részéről érkező válaszokhoz. A holland püspöki konferencia ifjúságpasztorációs felelőse abban reménykedik, hogy minél több fiatalhoz eljut a kérdőív. Ez részét képezi a helyi Katolikus Egyház számos kezdeményezésének, amelyeknek az a célja, hogy széles körben elérhetővé váljanak az ifjúság témájával foglalkozó szinódussal kapcsolatos információk.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
igen-az-isten-hivasara-papszentelest-unnepeltek-pecsi-szekesegyhazban
Igen az Isten hívására – Papszentelést ünnepeltek a pécsi székesegyházban

Június 16-án délelőtt Udvardy György pécsi megyéspüspök Fekete Zoltán és Lábár Tamás diakónusokat áldozópappá; Kárász Gábort, Kovács Józsefet és Molnár Eriket pedig szerpappá, diakónussá szentelte.

19:59
krisztus-sugarzik-at-rajta-mindszenty-emlekmiset-tartottak-budapesten
Krisztus sugárzik át rajta – Mindszenty-emlékmisét tartottak Budapesten

Június 17-én, vasárnap a józsefvárosi Szent József-templomban Michels Antal plébános Mindszenty bíboros emlékére mutatott be szentmisét, cserkészek részvételével. Az ünnepi eseményen megemlékeztek a hercegprímás halálának 43. évfordulójáról, és hálát adtak Istennek a most zárult iskolai tanévért.

15:57