Kasper bíboros Szófiában találkozott Neofit bolgár pátriárkával

2018. június 28. csütörtök 09:36

A család szerepe a társadalomban, Európa gondjai a migrációtól az emberi méltóságig, katolikus–ortodox kapcsolatok Bulgáriában – ezekről a témákról tárgyalt a bolgár Neofit pátriárka Walter Kasper bíborossal, a Keresztény Egységtörekvés Pápai Tanácsának nyugalmazott elnökével június 25-én Szófiában.

A napokban a bolgár fővárosban tartózkodik a vatikáni bíboros, aki többek között találkozik Musztafa Hadzi főmuftival, fölkeresi a szófiai zsinagógát és az ottani katolikus templomokat, megbeszéléseket folytat a protestáns és az örmény hívekkel – adta hírül a L’Osservatore Romano vatikáni napilap.

A Neofit pátriárkával való tanácskozáson jelen volt a Nyugat- és Közép-Európáért felelős Anthony metropolita, valamint Anselmo Guido Pecorari érsek, bulgáriai és macedóniai apostoli nuncius is, aki Kasper bíboros kísérője a Szent Péter és Pál apostolok ünnepe idejére szervezett utazáson.

A bíboros átadta Ferenc pápa üdvözletét Neofit pátriárkának, és emlékeztetett az első évezred közös szentjeire és történelmére. Utalt arra, hogy a pápa és a pátriárka elődei kölcsönösen ereklyéket ajándékoztak egymásnak (például II. János Pál pápa Szent Dáziusz relikviáját ajándékozta Maxim pátriárkának 2002. május 24-én), és emlékeztetett a katolikus templomok liturgikus célokra való felajánlására az európai bolgár ortodox közösségek számára.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
bemutatjuk-vilag-legnagyobb-maria-kegyhelyeit
Bemutatjuk a világ legnagyobb Mária-kegyhelyeit

A nyár az utazások időszaka. Egy alkalommal II. János Pál is buzdított arra, hogy a szünidőben látogassuk meg az Istenszülő kegyhelyeit is. Ezt évente több millió hívő meg is teszi. A német püspöki konferencia hírportálja bemutatta a világ legnagyobb, az Egyház által elismert Mária-kegyhelyeit.

19:56
a-biblia-uzenete-gyertek-ti-is-pihenjetek-egy-kicsit
Gyertek ti is, pihenjetek egy kicsit!

Évközi 16. varárnap – Gondolatok az evangéliumhoz

16:00