Katolikus kiadók jelentkezését várja a Kommunikációs Dikasztérium

2019. április 10., szerda | 11:55

A Szentszék Kommunikációs Dikasztériuma június 26–29. között Rómában rendezi meg a katolikus kiadók nemzetközi napjait.

A kezdeményzés célja, hogy a négynapos rendezvényen – találkozók és megbeszélések, viták keretében – összehozzák a kis és nagy katolikus kiadókat, melyek hivatása a keresztény üzenet terjesztése a világban.

A diskurzust Paolo Ruffini, a Kommunikációs Dikasztérium prefektusa nyitja meg, akit más felszólalók követnek: azokról a a katolikus kiadók világát érintő kihívásokról és nehézségekről tartanak majd eszmecserét, amelyekkel ma a globalizáció és a digitalizálás összefüggésében szembe kell nézniük. A felszólalásokat katolikus kiadók tanúságtételei is gazdagítják a különböző kontinenseken megélt tapasztalataikról. Előadást tartanak a termékek értékesítésével foglalkozó szakértők, valamint egy online „könyvtár” képviselője.

A kiadók vására és a kerekasztal-beszélgetések elősegítik a résztvevők közötti információcserét, saját kulturális tapasztalataik megosztását.

A négynapos rendezvényen kulturális programok is várják a kiadókat. A katolikus kiadók nemzetközi napjain jelenlévők Szent Péter és Szent Pál, Róma védőszentjeinek ünnepén részt vesznek a Ferenc pápa által bemutatott szentmisén.

További információk és jelentkezés a gec@spc.va email címen.

Forrás: Vatikáni Rádió

Illusztráció: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
krisztussal-es-az-asszonyokkal-keresztuton-keresztut-ferenc-papaval-nagypenteken-colosseumban
Krisztussal és az asszonyokkal a keresztúton – Keresztút Ferenc pápával nagypénteken a Colosseumban

Az idei római, Ferenc pápa által április 19-én, nagypénteken este a Colosseumban vezetett Via Crucis elmélkedéseit Eugenia Bonetti nővér, a Consolata missziós rend tagja, a „Slaves no more” Társaság elnöke írta. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a keresztút elmélkedéseit és imádságait.

2019. április 19., péntek
szivekben-orzott-regi-husvetok
Régi húsvétok nyomában – Találkozás a fertődi idősek otthona lakóival

Ismét emlékeket gyűjtöttünk, újra Fertődön, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentes Mihály pap költőről elnevezett idősek otthonában. A nagyböjti készület közben ezúttal a szívekben őrzött régi húsvétokra vethettünk egy pillantást.

2019. április 19., péntek
Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle