Katolikus sportkonferencia Salzburgban

Az Evangélium hirdetése a sport nyelvén – országhatárok nélkül

2007. április 11., szerda | 16:22

Április 12. és 15. között rendezik meg Salzburgban a Nemzetközi Katolikus Testnevelési és Sportszövetség (FICEP) európai kongresszusát.

A kongresszus házigazdája ezúttal az Osztrák Sportunió lesz – jelentette a Kathpress hírügynökség. A kongresszus a Walserfeldi Sportcsarnokban kezdődik azzal a nagyszabású rendezvénnyel, amelynek mottója: „Értékközvetítés mint lehetőség a keresztény sportszövetségek támogatásában”. A főelőadásokat Alois Kothgasser, Salzburg érseke; valamint Othmar Weiss testnevelési szakértő tartják a sportban rejlő (keresztény) értékekről.

A kongresszus keretén belül a sport-, ifjúsági és pasztorációs bizottságok a szövetség jövőjét érintő kérdésekről tanácskoznak, majd a bizottság tagjai kijelölik a Nemzetközi FICEP Játékok új rendező országát. A 2008-as Játékokat egyébként az ausztriai Linzben tartják.

A FICEP 1911-ben, a franciaországi Nancyban alakult, székhelye Párizsban található. A Szövetség az evangéliumi küldetésből kiindulva a sportra való nevelés és az emberi értékek tiszteletét hirdeti, országhatárok nélkül. A szövetséget jelenleg Németország, Belgium, Franciaország, Olaszország, Lengyelország, Hollandia, Ausztria, Svájc, Szlovákia és Csehország, valamint Kamerun és Madagaszkár alkotja, de céljuk az, hogy minél több új országot üdvözölhessenek tagjaik között.

A szövetség elnöke Clement Schertzinger, további információ itt található: www.ficep.org.

Magyar Kurír

Kép: www.ficep.org

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: ifjúság
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

2019. május 22., szerda
grzegorz-gorny-az-elet-kulturajarol-az-civilizacio-mely-gyermeket-megoli-halalra-van-itelve
Grzegorz Górny az élet kultúrájáról: Az a civilizáció, mely megöli a gyermekét, halálra van ítélve

Grzegorz Górny lengyel riporter, esszéista, publicista, dokumentumfilm-rendező „Gyilkosság és orvostudomány” című könyve a Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában a közelmúltban magyarul is megjelent. Ennek kapcsán beszélgettünk vele Budapesten.

2019. május 22., szerda