Katolikus sportkonferencia Salzburgban

Az Evangélium hirdetése a sport nyelvén – országhatárok nélkül

2007. április 11. szerda 16:22

Április 12. és 15. között rendezik meg Salzburgban a Nemzetközi Katolikus Testnevelési és Sportszövetség (FICEP) európai kongresszusát.

A kongresszus házigazdája ezúttal az Osztrák Sportunió lesz – jelentette a Kathpress hírügynökség. A kongresszus a Walserfeldi Sportcsarnokban kezdődik azzal a nagyszabású rendezvénnyel, amelynek mottója: „Értékközvetítés mint lehetőség a keresztény sportszövetségek támogatásában”. A főelőadásokat Alois Kothgasser, Salzburg érseke; valamint Othmar Weiss testnevelési szakértő tartják a sportban rejlő (keresztény) értékekről.

A kongresszus keretén belül a sport-, ifjúsági és pasztorációs bizottságok a szövetség jövőjét érintő kérdésekről tanácskoznak, majd a bizottság tagjai kijelölik a Nemzetközi FICEP Játékok új rendező országát. A 2008-as Játékokat egyébként az ausztriai Linzben tartják.

A FICEP 1911-ben, a franciaországi Nancyban alakult, székhelye Párizsban található. A Szövetség az evangéliumi küldetésből kiindulva a sportra való nevelés és az emberi értékek tiszteletét hirdeti, országhatárok nélkül. A szövetséget jelenleg Németország, Belgium, Franciaország, Olaszország, Lengyelország, Hollandia, Ausztria, Svájc, Szlovákia és Csehország, valamint Kamerun és Madagaszkár alkotja, de céljuk az, hogy minél több új országot üdvözölhessenek tagjaik között.

A szövetség elnöke Clement Schertzinger, további információ itt található: www.ficep.org.

Magyar Kurír

Kép: www.ficep.org

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: ifjúság
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
a-szenzacion-tul-ferenc-papa-szerzetessegrol-szolo-uj-konyvenek-nem-csak-homoszexualitas-temaja
A szenzáción túl: Ferenc pápa szerzetességről szóló új könyvének nem csak a homoszexualitás a témája

„A hivatás ereje – A megszentelt élet ma” címmel jelent meg december elején több világnyelven Ferenc pápa új interjúkötete, amelyet Fernando Prado, a klaretiánusok spanyol könyvkiadójának vezetője készített a Szentatyával. A kötet ismertetése után részleteket közlünk belőle, magyar fordításban.

14:12
unnepeltek-akik-kivetettek-halot
Ünnepeltek, akik kivetették a hálót

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg december 10-én, avatóünnepség keretében az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központ felújított helyiségeit Budapesten, a Semmelweis utcában.

15:02