Katolikus sportkonferencia Salzburgban

Az Evangélium hirdetése a sport nyelvén – országhatárok nélkül

2007. április 11. szerda, 16:22

Április 12. és 15. között rendezik meg Salzburgban a Nemzetközi Katolikus Testnevelési és Sportszövetség (FICEP) európai kongresszusát.

A kongresszus házigazdája ezúttal az Osztrák Sportunió lesz – jelentette a Kathpress hírügynökség. A kongresszus a Walserfeldi Sportcsarnokban kezdődik azzal a nagyszabású rendezvénnyel, amelynek mottója: „Értékközvetítés mint lehetőség a keresztény sportszövetségek támogatásában”. A főelőadásokat Alois Kothgasser, Salzburg érseke; valamint Othmar Weiss testnevelési szakértő tartják a sportban rejlő (keresztény) értékekről.

A kongresszus keretén belül a sport-, ifjúsági és pasztorációs bizottságok a szövetség jövőjét érintő kérdésekről tanácskoznak, majd a bizottság tagjai kijelölik a Nemzetközi FICEP Játékok új rendező országát. A 2008-as Játékokat egyébként az ausztriai Linzben tartják.

A FICEP 1911-ben, a franciaországi Nancyban alakult, székhelye Párizsban található. A Szövetség az evangéliumi küldetésből kiindulva a sportra való nevelés és az emberi értékek tiszteletét hirdeti, országhatárok nélkül. A szövetséget jelenleg Németország, Belgium, Franciaország, Olaszország, Lengyelország, Hollandia, Ausztria, Svájc, Szlovákia és Csehország, valamint Kamerun és Madagaszkár alkotja, de céljuk az, hogy minél több új országot üdvözölhessenek tagjaik között.

A szövetség elnöke Clement Schertzinger, további információ itt található: www.ficep.org.

Magyar Kurír

Kép: www.ficep.org

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: ifjúság
Vezető híreink – olvasta már?
pap-bacsi-kosd-be-cipomet-anekdotagyujtemeny-jelent-meg-szent-ii-janos-pal-paparol
Pap bácsi, kösd be a cipőmet! – Anekdotagyűjtemény jelent meg Szent II. János Pál pápáról

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatának legújabb kötetében Szent II. János Pál életének egy-egy érdekes epizódját idézik fel azok, akik személyesen is ismerték. A történeteket Koncz Éva gyűjtötte és fordította magyar nyelvre.

20:01
-nem-fejmosasra-hanem-labmosasra-van-szukseg-ebben-vilagban-villanofenyben-stella-leontin
„Nem fejmosásra, hanem lábmosásra van szükség ebben a világban” – Villanófényben Stella Leontin

Ma kaptuk a szomorú hírt, hogy Stella Leontin, a Máriabesnyői Nagyboldogasszony-bazilika plébánosa váratlanul a Mennyei Atya házába költözött. A lelkipásztort, az embert bemutató írásunkkal emlékezünk rá.

17:39