Közzétették az Amazónia térségével foglalkozó rendkívüli püspöki szinódus hivatalos dátumát

2019. március 3., vasárnap | 14:02

A püspöki szinódus főtitkársága február 25-én közzétette az Amazónia térségével foglalkozó rendkívüli püspöki szinódus hivatalos dátumát: október 6. és 27. között rendezik majd meg a Vatikánban.

A tanácskozás témája: „Amazónia: új utak az Egyház és az átfogó ökológia számára”.

Ferenc pápa 2017. október 15-én, vasárnap, a déli Úrangyala elimádkozása előtt jelentette be, hogy rendkívüli szinódust fog összehívni az amazóniai térség számára. „Ennek az összejövetelnek az a legfőbb célja – mondta akkor a pápa –, hogy új utakat találjon Isten népe ott élő tagjainak evangelizálása számára, különös tekintettel az őslakosokra, akikről gyakran megfeledkeznek, és akik nem reménykedhetnek gondtalan jövőben, többek között az Amazonas-medence őserdőinek, a bolygó létfontosságú tüdejének válsága miatt.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
320-eve-tortent-az-elso-sumegi-csoda
320 éve történt az első sümegi csoda

A Sümegi Csodatévő Szűzanya emlékévéhez kapcsolódva március 15-én Márfi Gyula érsek mutatott be szentmisét a Sarlós Boldogasszony ferences kegytemplomban Reisz Pál ferences házfőnökkel, Nagy József kanonokkal, sümegi főesperes plébánossal, valamint környékbeli papokkal együtt.

12:04
csak-azok-kepesek-vedelmezni-akik-szeretettel-szolgalnak-ferenc-papaert-adtak-halat-budapesten
Csak azok képesek védelmezni, akik szeretettel szolgálnak! – Ferenc pápáért adtak hálát Budapesten

Ferenc pápa megválasztásának hatodik évfordulója alkalmából Michael August Blume érsek, apostoli nuncius ünnepi hálaadó szentmisét mutatott be magyar nyelven, Szent József főünnepén, március 19-én a budapesti Szent István-bazilikában.

2019. március 19., kedd