Magyar grafikus készítette a panamai ifjúsági találkozó illusztrációinak egy részét

2019. január 31., csütörtök | 14:42

Az ifjúsági világtalálkozón részt vevő magyar zarándokcsoport rendkívül népszerűvé vált a panamai televízióban is.

A katolikus ifjúsági világtalálkozó a találkozás és a szeretetcselekedetek mellett a karitász gyakorlásának színtere – mondta Huszti Zoltán káplán, a magyar zarándokcsoport vezetője. A magyar fiatalok a Katolikus Karitász és Écsy Gábor igazgató megbízásából szeretetcselekedetekre szólították fel a helyi híveket. A vendéglátó panamavárosi Szent Péter-templom közössége arra kérte őket, hogy ott-tartózkodásuk emlékeként hagyják kéznyomukat a plébánia oldalfalán. Az épület falára a találkozó három színét festették fel. „Itt vannak a mi nyomaink, ők pedig a szívünkben maradnak” – fogalmazott Huszti Zoltán atya.

A magyar zarándokok a panamai televízióban is népszerűek voltak: útjukat rendszerint nyomon követte a média; előfordult, hogy naponta többször szerepeltek a helyi műsorokban.

Magyar grafikus készítette az ifjúsági világtalálkozó illusztrációinak jelentős részét. Pál Éva önkéntesként jelentkezett a találkozó grafikai csapatába, ahová több száz alkotó közül került be. Az a megtiszteltetés érte, hogy ő tervezhette meg Ferenc pápa fiatalokkal közös virrasztására és a záró szentmisére a Jézus Krisztust ábrázoló hátteret. A fiatal művész elmondta: a felkérés mélyen megérintette. „Nem igazán tudtam felfogni, hogy ekkora dologra kaptam megbízást. Utána elkezdtük közösen tervezni, hogy miként jelenjen meg Jézus, milyen stílusban próbáljuk meg őt láthatóvá tenni.”

Ferenc pápa a vasárnapi záró szentmisén hálát adott a rendezvényért, és kihirdette, hogy a következő ifjúsági világtalálkozó 2022-ben Portugáliában, Lisszabonban lesz. Arra kérte a fiatalokat, ne engedjék kialudni a világban az őket éltető közös álmot, és legyenek a találkozás kultúrájának építői.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
michael-blume-isten-kegyelmebol-hatalmunk-van-arra-hogy-atalakitsuk-vilagot
Michael A. Blume: „Isten kegyelméből hatalmunk van arra, hogy átalakítsuk a világot”

Magyarország apostoli nunciusát kérdeztük a húsvét misztériumáról és személyes tapasztalatairól.

2019. április 21., vasárnap
ferenc-papa-urbi-et-orbi-uzenete-husvet-vasarnapjan-az-elet-ura-ne-talaljon-minket-kozonyosnek
Ferenc pápa Urbi et Orbi üzenete húsvét vasárnapján: Az élet Ura ne találjon minket közönyösnek!

Április 21-én, húsvétvasárnap Urbi et Orbi üzenetében Ferenc pápa arról beszélt, hogy a feltámadt Krisztus nem hagyja magukra azokat, akiket próbatétel, fájdalom sújt. Imádkozott a Srí Lanka-i merényletek áldozataiért.

2019. április 21., vasárnap
Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle