Már csak a pápai jóváhagyás kell VI. Pál szentté avatásához

2018. február 6. kedd 19:51

A Szentek Ügyeinek Kongregációja elfogadta azt a csodát, amely VI. Pál pápa nevéhez fűződik, így már csak Ferenc pápa jóváhagyására van szükség ahhoz, hogy szentté avassák a II. vatikáni zsinatot lezáró egyházfőt.

Amint tavaly megírtuk, december 13-án a vatikáni Szentek Ügyeinek Kongregációja teológusai elismertek egy Montini pápa közbenjárásának tulajdonított csodát azután, hogy a szentszéki testület orvosi csapata is hasonlóképpen foglalt állást. A további lépések megtételéhez a kongregáció bíborosainak és püspökeinek mostani döntése, végül pedig a pápa kihirdetést megerősítő jóváhagyása szükséges.

A csoda egy veronai kislányhoz, Amandához kötődik, aki magzatként több hónapon át tartó veszélyeztetett terhességet élt túl. A Verona tartományából származó édesanya, aki úgy tűnt, menthetetlenül abortusz előtt áll, Montini boldoggá avatása után néhány nappal ellátogatott a bresciai Santuario delle Grazie kegyhelyre, ahol a nemrég boldoggá avatott pápa közbenjárását kérte. A kislány egészségesen született, és mind a mai napig jó egészségnek örvend.

Ferenc pápa 2014. október 19-én avatta boldoggá elődjét a rendkívüli családszinódus végén. Római lapértesülés szerint a szentté avatásra ősszel, a püspöki szinódus idején kerülhet sor.

Forrás: The Tablet

Fotó: La Voce del popolo

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
edentol-nyugatra
Édentől nyugatra

Nagyböjt 1. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Mk 1,12–15)

2018. február 17. szombat
uj-eloljaro-tihanyi-bences-apatsag-elen
Új elöljáró a Tihanyi Bencés Apátság élén

A Tihanyi Bencés Apátság közleményét olvashatják az alábbiakban.

2018. február 17. szombat