Már csak a pápai jóváhagyás kell VI. Pál szentté avatásához

2018. február 6. kedd 19:51

A Szentek Ügyeinek Kongregációja elfogadta azt a csodát, amely VI. Pál pápa nevéhez fűződik, így már csak Ferenc pápa jóváhagyására van szükség ahhoz, hogy szentté avassák a II. vatikáni zsinatot lezáró egyházfőt.

Amint tavaly megírtuk, december 13-án a vatikáni Szentek Ügyeinek Kongregációja teológusai elismertek egy Montini pápa közbenjárásának tulajdonított csodát azután, hogy a szentszéki testület orvosi csapata is hasonlóképpen foglalt állást. A további lépések megtételéhez a kongregáció bíborosainak és püspökeinek mostani döntése, végül pedig a pápa kihirdetést megerősítő jóváhagyása szükséges.

A csoda egy veronai kislányhoz, Amandához kötődik, aki magzatként több hónapon át tartó veszélyeztetett terhességet élt túl. A Verona tartományából származó édesanya, aki úgy tűnt, menthetetlenül abortusz előtt áll, Montini boldoggá avatása után néhány nappal ellátogatott a bresciai Santuario delle Grazie kegyhelyre, ahol a nemrég boldoggá avatott pápa közbenjárását kérte. A kislány egészségesen született, és mind a mai napig jó egészségnek örvend.

Ferenc pápa 2014. október 19-én avatta boldoggá elődjét a rendkívüli családszinódus végén. Római lapértesülés szerint a szentté avatásra ősszel, a püspöki szinódus idején kerülhet sor.

Forrás: The Tablet

Fotó: La Voce del popolo

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
lelki-gondjainkrol-nem-csak-plebanosoknak-es-teologusoknak
Lelki gondjainkról – nem csak plébánosoknak és teológusoknak

A plébánosok és teológusok napja résztvevői különleges előadásokat hallhattak október 18-án Pannonhalmán: Anselm Grün OSB lelki gondjainkról, Tomáš Halík professzor pedig hit és hitetlenség kérdéseiről osztotta meg gondolatait a gimnázium dísztermében.

17:53
huszeves-az-alsoszentmartoni-szent-marton-ovoda
Húszéves az alsószentmártoni Szent Márton Óvoda

Alapításának huszadik évfordulóját ünnepelte az alsószentmártoni Szent Márton Óvoda. Az október 15-én tartott jubileumi ünnepségen Udvardy György megyéspüspök megáldotta a máriagyűdi kegyszobor másolatát, amit az óvodában helyeztek el.

17:06