Megjelent a Világiak, Család és Élet Pápai Tanácsának első videohírlevele

2017. december 15. péntek 13:56

„Itt az ideje a jó hírnek” – ezzel a címmel jelent meg a vatikáni dikasztérium első videohírlevele, amely mostantól kezdve minden hónapban jelentkezik öt nyelven. A dikasztérium honlapján megtalálható 15 perces videó a hivatal elmúlt havi tevékenységéről tájékoztat.

A december 13-án közzétett első videoösszeállításban hírt adnak Ferenc pápa látogatásáról, amit a dikasztériumban tett; Kevin Farrell bíboros-prefektus tevékenységéről, hivatalos programjairól; két új altitkár kinevezéséről és a hivatalnokok által végzett küldetésről.

A videóban szó esik azokról a püspöki konferenciákról is, amelyek novemberben ad limina látogatásuk keretében felkeresték a dikasztériumot: így beszámolnak a magyar püspöki konferencia és a hivatal képviselőinek találkozójáról is. A híradás megemlíti, hogy Magyarországon a főpásztorok küzdenek az országot sújtó demográfiai válsággal, valamint jelentősen befektetnek a nevelésbe; az ateizmus öröksége még mindig erősen jelen van és a világi katolikusok küzdenek az újraindulással, ezért számos egyházi mozgalom és külföldi társulat befektet a hívek képzésébe.

A videohírlevélben szó esik továbbá a különböző egyházi társulatok és mozgalmak képviselőinek látogatásáról, illetve a 2019-es panamai ifjúsági világtalálkozó, valamint a családok világtalálkozójának előkészületeiről. Utóbbit 2018-ban rendezik meg Dublinban.

„A videós híradás a kommunikáció eszköze. Üdvözlő és baráti hangvételű, információt nyújt a vatikáni dikasztérium munkájáról, amely különleges figyelmet szentel a családoknak és a fogantatástól a természetes halálig tartó élet összetett témájának” – fogalmaz Kevin Farrell bíboros-prefektus az összeállítás elején.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
-tartos-szeretet-iden-is-rekordot-dontott-karitasz-nagybojti-elelmiszergyujtese
„Tartós szeretet” – Idén is rekordot döntött a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

Március 4. és 11. között rendezték meg idén templomainkban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke március 21-én a székesfehérvári adományátadón megköszönte az országos és az egyházmegyei központok, valamint a plébániai karitászcsoportok munkáját.

18:06
mysterium-fidei-megjelent-vi-pal-enciklikaja-magyar-nyelven
Mysterium fidei – Megjelent VI. Pál enciklikája magyar nyelven

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” című sorozatában, az Ecclesia Szövetkezettel együttműködésben – ötvenhárom év elteltével – először jelenik meg magyar nyelven VI. Pál pápa „Mysterium fidei” kezdetű enciklikája, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében.

13:19