Megújult a svájci gárda honlapja

2019. március 15. péntek 16:54

A több mint ötszáz éves, dicső múltú Pápai Svájci Gárda töretlen hűséggel szolgálja Péter utódát, ugyanakkor lépést tart az idővel: megújult honlappal jelentkezik. Ezen minden szükséges információt megtalálhatnak az érdeklődők, legyenek jövőbeli jelentkezők vagy támogatók.

Négy nyelven, a svájci németül, franciául, olaszul és angolul olvasható a Pápai Svájci Gárda honlapja, amely március közepén újult meg. Azonnal feltűnik a világos, könnyen értelmezhető felépítés, valamint a lélegzetelállító felvételek, melyeket egy kétperces bemutatkozó kisfilm is kiegészít. Nem mindennapi megtiszteltetés ugyanis Péter utódát szolgálni, egy olyan testületben, amely 1506 óta őrködik a pápa személye és a Vatikán biztonsága fölött.

A jövőbeli svájci gárdisták közvetlenül a honlapról letölthetik a jelentkezési lapot – ez is az újdonságok közé tartozik. Mint ahogy a közösségi oldalakon (Facebook, Youtube, Instagram) való megjelenés is.

A honlapot úgy alakították ki, hogy okostelefonon és tableten is jól követhető legyen. Egybefogja a jelenleg aktív és a korábbi gárdákat, a gárdisták, illetve az új kaszárnya alapítványait, illetve bepillantást enged a testület hírújságjába is. Könnyebb lesz ezentúl az adakozók dolga is: elegendő lesz néhány kattintás a megújult honlapon és máris küldhetik adományaikat a Pápai Svájci Gárda vagy a kaszárnya alapítványa javára.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
papp-miklos-edzesterve-nagybojtre-iii-resz-olvass-nap-mint-nap-jakab-apostol-levelebol
Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, III. rész: Olvass nap mint nap Jakab apostol leveléből!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív a nagyböjtben. Takarítsuk ki fejünk „faliújságját”, és olvassunk el mindennap egy fejezetet Jakab apostol leveléből – ajánlja a kihívás harmadik részében.

2019. március 18. hétfő
van-e-jovoje-kereszteny-hitnek-megjelent-az-uj-ember-kiadvanyok-legujabb-kotete
Van-e jövője a keresztény hitnek? – Megjelent az Új Ember Kiadványok legújabb kötete

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatának legújabb, „Imádság ködben” című kötetében a kortárs teológia két meghatározó alakjának, Hans Joasnak és Robert Spaemann-nak a keresztény hit jövőjéről folytatott beszélgetését tesszük közzé. Kedvcsinálóként a fordító, Görföl Tibor előszavát olvashatják.

2019. március 18. hétfő