Megújult a svájci gárda honlapja

2019. március 15., péntek | 16:54

A több mint ötszáz éves, dicső múltú Pápai Svájci Gárda töretlen hűséggel szolgálja Péter utódát, ugyanakkor lépést tart az idővel: megújult honlappal jelentkezik. Ezen minden szükséges információt megtalálhatnak az érdeklődők, legyenek jövőbeli jelentkezők vagy támogatók.

Négy nyelven, a svájci németül, franciául, olaszul és angolul olvasható a Pápai Svájci Gárda honlapja, amely március közepén újult meg. Azonnal feltűnik a világos, könnyen értelmezhető felépítés, valamint a lélegzetelállító felvételek, melyeket egy kétperces bemutatkozó kisfilm is kiegészít. Nem mindennapi megtiszteltetés ugyanis Péter utódát szolgálni, egy olyan testületben, amely 1506 óta őrködik a pápa személye és a Vatikán biztonsága fölött.

A jövőbeli svájci gárdisták közvetlenül a honlapról letölthetik a jelentkezési lapot – ez is az újdonságok közé tartozik. Mint ahogy a közösségi oldalakon (Facebook, Youtube, Instagram) való megjelenés is.

A honlapot úgy alakították ki, hogy okostelefonon és tableten is jól követhető legyen. Egybefogja a jelenleg aktív és a korábbi gárdákat, a gárdisták, illetve az új kaszárnya alapítványait, illetve bepillantást enged a testület hírújságjába is. Könnyebb lesz ezentúl az adakozók dolga is: elegendő lesz néhány kattintás a megújult honlapon és máris küldhetik adományaikat a Pápai Svájci Gárda vagy a kaszárnya alapítványa javára.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
egyszeru-es-szep-bemutattak-csiksomlyoi-papai-szentmise-liturgikus-eszkozeit
Egyszerű és szép – Bemutatták a csíksomlyói pápai szentmise liturgikus eszközeit

A Ferenc pápa által Csíksomlyón celebrált június 1-jei szentmisén használatos liturgikus eszközöket és a Gyulafehérvári Főegyházmegye első, erre az alkalomra készült Evangeliáriumát mutatták be május 24-én, pénteken a székelyudvarhelyi-szombatfalvi Szent György Plébánia közösségi házában.

2019. május 24., péntek
sebhellyel-az-arcunkon-megis-szerethetoen-gyermekvedelemrol-katolikus-szemmel
Sebhellyel az arcunkon, mégis szerethetően – A gyermekvédelemről katolikus szemmel

„Gyermekeink védelmében” címmel szervezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) és a Jézus Társasága Magyar Rendtartománya által működtetett Ignáci Pedagógiai Műhely gyermekvédelmi konferenciát május 24-én Budapesten.

2019. május 24., péntek