Rakétatámadás érte a damaszkuszi melkita görögkatolikus patriarkátus épületét

2018. január 10. szerda 15:55

Negyven találat érte január 9-én a szír fővárosban a melkita görögkatolikus érsekség épületegyüttesét. A támadásban több ember megsérült.

Damaszkuszban a visszaszorított ellenzékiek, az úgynevezett Szír Szabad Hadsereg és más dzsihadista csoportok föld-föld rakétákkal lőnek bizonyos városrészeket, folyamatosan megszegve a fegyverszüneti megállapodást.

A keresztény negyedek (Bab Túma és Bab Sárki) közel esnek a város azon részéhez, amelyet november óta ismét lőnek, de a patriarkátust eddig elkerülték a támadások. Január 9-én azonban negyven találat érte az épületegyüttest, melyben óvoda és iskola is működik. Több ember megsérült. A kár abban az épületben keletkezett, ahol Kocsis Fülöp hajdúdorogi metropolita-érsek júniusban meglátogatta a későbbi pátriárkát, Jusszef Abszí (I. József) érseket.

Foglaljuk imáinkba damaszkuszi görögkatolikus testvéreinket, akik hónapok óta ismét rakéták és merényletek árnyékában élik mindennapjaikat.

Forrás és fotó: Görögkatolikus Metropólia

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-fiataloknak-jezus-elott-nem-kell-photoshoppolni-szivedet
Ferenc pápa Limában a fiataloknak: Jézus előtt nem kell photoshoppolni a szívedet!

A Szentatya január 21-én, vasárnap nem a Vatikánban, hanem a perui Lima városában imádkozta el a hívekkel az úrangyala imádságot. Nem a szentmise szövegeiről elmélkedett (azt megtette az utána tartott misében), hanem a fiataloknak mondott szívhez szóló buzdító beszédet.

09:01
egyszerre-mindent-fenntartas-nelkul-brenner-janos-boldogga-avatasara-keszulve
Egyszerre mindent, fenntartás nélkül – Brenner János boldoggá avatására készülve

Székely János szombathelyi megyéspüspök írásával indítjuk havonta megjelenő rovatunkat, amellyel Brenner János vértanú május elsején Szombathelyen sorra kerülő boldoggá avatására készülünk.

09:56