Rakétatámadás érte a damaszkuszi melkita görögkatolikus patriarkátus épületét

2018. január 10. szerda 15:55

Negyven találat érte január 9-én a szír fővárosban a melkita görögkatolikus érsekség épületegyüttesét. A támadásban több ember megsérült.

Damaszkuszban a visszaszorított ellenzékiek, az úgynevezett Szír Szabad Hadsereg és más dzsihadista csoportok föld-föld rakétákkal lőnek bizonyos városrészeket, folyamatosan megszegve a fegyverszüneti megállapodást.

A keresztény negyedek (Bab Túma és Bab Sárki) közel esnek a város azon részéhez, amelyet november óta ismét lőnek, de a patriarkátust eddig elkerülték a támadások. Január 9-én azonban negyven találat érte az épületegyüttest, melyben óvoda és iskola is működik. Több ember megsérült. A kár abban az épületben keletkezett, ahol Kocsis Fülöp hajdúdorogi metropolita-érsek júniusban meglátogatta a későbbi pátriárkát, Jusszef Abszí (I. József) érseket.

Foglaljuk imáinkba damaszkuszi görögkatolikus testvéreinket, akik hónapok óta ismét rakéták és merényletek árnyékában élik mindennapjaikat.

Forrás és fotó: Görögkatolikus Metropólia

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
a-beke-hidjai-bolognaban-tartjak-vallasok-kozotti-nemzetkozi-talalkozot
A béke hídjai – Bolognában tartják a vallások közötti nemzetközi találkozót

Idén október 14. és 16. között 32. alkalommal szervezi meg a Sant’Egidio közösség azt a nemzetközi béketalálkozót, amelyen – a II. János Pál pápa által Assisiben 1986-ban megrendezett találkozó nyomán – a világ vallási vezetői párbeszédet folytatnak és hitet tesznek a béke mellett.

2018. október 15. hétfő
huseges-imadsaguk-tartja-meg-vilagot-nagyszulok-zarandoklata-az-alsoszentivani-kegyhelyre
Hűséges imádságuk tartja meg világot – Nagyszülők zarándoklata az alsószentiváni kegyhelyre

Október 13-án Alsószentivánon, a Fatimai Szűz első hazai kegyhelyén tartott Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök ünnepi szentmisét, amelyben a nagyszülőket külön áldásban részesítette.

2018. október 15. hétfő