Rakétatámadás érte a damaszkuszi melkita görögkatolikus patriarkátus épületét

2018. január 10. szerda 15:55

Negyven találat érte január 9-én a szír fővárosban a melkita görögkatolikus érsekség épületegyüttesét. A támadásban több ember megsérült.

Damaszkuszban a visszaszorított ellenzékiek, az úgynevezett Szír Szabad Hadsereg és más dzsihadista csoportok föld-föld rakétákkal lőnek bizonyos városrészeket, folyamatosan megszegve a fegyverszüneti megállapodást.

A keresztény negyedek (Bab Túma és Bab Sárki) közel esnek a város azon részéhez, amelyet november óta ismét lőnek, de a patriarkátust eddig elkerülték a támadások. Január 9-én azonban negyven találat érte az épületegyüttest, melyben óvoda és iskola is működik. Több ember megsérült. A kár abban az épületben keletkezett, ahol Kocsis Fülöp hajdúdorogi metropolita-érsek júniusban meglátogatta a későbbi pátriárkát, Jusszef Abszí (I. József) érseket.

Foglaljuk imáinkba damaszkuszi görögkatolikus testvéreinket, akik hónapok óta ismét rakéták és merényletek árnyékában élik mindennapjaikat.

Forrás és fotó: Görögkatolikus Metropólia

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
palmer-buckle-ghanai-ersek-kereszteny-europa-elarulja-keresztennye-lett-afrikat
Palmer-Buckle ghánai érsek: A keresztény Európa elárulja a kereszténnyé lett Afrikát!

Charles Palmer-Buckle, a ghánai Accra érseke Erdő Péter bíboros, prímás meghívására érkezett Magyarországra április közepén. Országáról és az afrikai egyház helyzetéről kérdeztük.

2018. április 24. kedd
ujraszenteltek-felujitott-600-eves-romai-katolikus-templomot-mariapocson
Újraszentelték a 600 éves római katolikus templomot Máriapócson

Visszanyerte eredeti formáját Máriapócs 15. századi katolikus temploma, melynek újraszentelését Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök bérmálással egybekötött szentmise keretében végezte április 22-én.

2018. április 24. kedd