Rakétatámadás érte a damaszkuszi melkita görögkatolikus patriarkátus épületét

2018. január 10. szerda 15:55

Negyven találat érte január 9-én a szír fővárosban a melkita görögkatolikus érsekség épületegyüttesét. A támadásban több ember megsérült.

Damaszkuszban a visszaszorított ellenzékiek, az úgynevezett Szír Szabad Hadsereg és más dzsihadista csoportok föld-föld rakétákkal lőnek bizonyos városrészeket, folyamatosan megszegve a fegyverszüneti megállapodást.

A keresztény negyedek (Bab Túma és Bab Sárki) közel esnek a város azon részéhez, amelyet november óta ismét lőnek, de a patriarkátust eddig elkerülték a támadások. Január 9-én azonban negyven találat érte az épületegyüttest, melyben óvoda és iskola is működik. Több ember megsérült. A kár abban az épületben keletkezett, ahol Kocsis Fülöp hajdúdorogi metropolita-érsek júniusban meglátogatta a későbbi pátriárkát, Jusszef Abszí (I. József) érseket.

Foglaljuk imáinkba damaszkuszi görögkatolikus testvéreinket, akik hónapok óta ismét rakéták és merényletek árnyékában élik mindennapjaikat.

Forrás és fotó: Görögkatolikus Metropólia

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
nekilendulni-szeretetbol-orommel-elbucsuztunk-egerszaloktol2
Nekilendülni, szeretetből, örömmel – Elbúcsúztunk Egerszalóktól

Július 15-én érkezett záró napjához az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, Egerszalók búcsúnapján Ternyák Csaba érsek összegzésre kérte a résztvevőket. „Nehézséggel jár kereszténynek lenni, de az öröm és a szeretet az, ami igazán kereszténnyé tesz.”

2018. július 15. vasárnap
ferenc-papa-az-evangelium-hirdetoi-nem-menedzserek-nem-turnezo-celebek
Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!

Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.

2018. július 15. vasárnap