Rakétatámadás érte a damaszkuszi melkita görögkatolikus patriarkátus épületét

2018. január 10. szerda, 15:55

Negyven találat érte január 9-én a szír fővárosban a melkita görögkatolikus érsekség épületegyüttesét. A támadásban több ember megsérült.

Damaszkuszban a visszaszorított ellenzékiek, az úgynevezett Szír Szabad Hadsereg és más dzsihadista csoportok föld-föld rakétákkal lőnek bizonyos városrészeket, folyamatosan megszegve a fegyverszüneti megállapodást.

A keresztény negyedek (Bab Túma és Bab Sárki) közel esnek a város azon részéhez, amelyet november óta ismét lőnek, de a patriarkátust eddig elkerülték a támadások. Január 9-én azonban negyven találat érte az épületegyüttest, melyben óvoda és iskola is működik. Több ember megsérült. A kár abban az épületben keletkezett, ahol Kocsis Fülöp hajdúdorogi metropolita-érsek júniusban meglátogatta a későbbi pátriárkát, Jusszef Abszí (I. József) érseket.

Foglaljuk imáinkba damaszkuszi görögkatolikus testvéreinket, akik hónapok óta ismét rakéták és merényletek árnyékában élik mindennapjaikat.

Forrás és fotó: Görögkatolikus Metropólia

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

2019. január 23. szerda
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

2019. január 23. szerda