Sándor Istvánra emlékeztek Rómában

2013. november 21., csütörtök | 21:45

Magyarország Szentszék melletti Nagykövetsége és a Pápai Magyar Intézet szervezésében került sor a Római Magyar Akadémián annak a kisjátékfilmnek a római bemutatójára, amelyet Dér András rendezett a Szalézi Család tagjainak közreműködésével Isten Szolgája Sándor István címmel.

A részvevőket Dr. Molnár Antal, a Római Magyar Akadémia igazgatója és Dr. Győriványi Gábor, hazánk szentszéki nagykövete köszöntötte, majd Don Pascual Chávez Villanueva szalézi rendfőnök szólt a jelenlévők nagykövetekhez, a vatikáni hivatalok képviselőihez, papokhoz, szerzetesekhez, akik közül különösen is képviseltették magukat a szervezésben komoly is szerepet vállaló szaléziak, valamint szólt itt élő és tanuló magyarokhoz és minden érdeklődőhöz is, méltatva azt az életpéldát, amelyet Sándor István az Egyetemes Egyház számára örökül hagyott.

Don Pierluigi Cameroni, a szalézi rend általános posztulátora bemutatta az új boldog életútját és vértanúságát.

Ezt követően a magyar kormány nevében Hölvényi György egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár méltatta az új boldogot, kiemelve az Egyház pozitív szolgálatát a társadalom építésében, megemlítve azt is, hogy hazánk új Alaptörvénye és a most alkotott jogszabályok az állam és az egyház közötti együttműködést új alapokra helyezték.

Külön megtiszteltetés volt, hogy az eseményen részt vett Tarcisio Bertone szalézi bíboros, a Szentatya emeritus államtitkára is, aki a filmvetítés után méltatta Sándor Istvánnak, a „nagy magyar nemzet” fiának az érdemeit, felelevenítve személyes emlékeit is, hiszen a II. Világháborút követő években több otthonról elüldözött magyar szalézival volt alkalma találkozni. A nagykövetség emlékkönyvébe a következő sorokat írta. „Boldog Sándor István hősiességétől fellelkesülten fejezem ki áldó jókívánságomat és szívélyes üdvözletemet a rendezvény alkalmából.”

PMI/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle