Ferenc pápa: Hitünk rideg lesz, ha nem hallgatunk a Szentlélekre

Hagynunk kell, hogy megszólítson minket a Szentlélek, meg kell tanulnunk, hogy döntéseink előtt meghallgassuk őt. Erre buzdított Ferenc pápa május 29-én, hétfőn reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. május 29. hétfő

Ferenc pápa Twitter-üzenete május 29-én

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. május 29. hétfő

Ferenc pápa kinevezte új római helynökét, a lateráni bazilika főpapját

A szentatya május 26-án, pénteken elfogadta Agostino Vallini bíboros, római helynöke, a lateráni Keresztelő Szent János pápai bazilika főpapja lemondását. Utódául kinevezte Angelo De Donatis római segédpüspököt, egyben érseki rangra emelte őt.

2017. május 26. péntek

Kitüntették Dobos Andrást, a budapesti apostoli nunciatúra egykori titkárát

A Magyarország és a Szentszék kapcsolatainak fejlesztése terén kifejtett munkássága elismeréseként Dobos András, a budapesti apostoli nunciatúra korábbi titkára a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át május 24-én, szerdán Rómában, a Pápai Magyar Intézetben rendezett ünnepség... »

2017. május 25. csütörtök

Közös teremtő munkára hívja püspöktársait Gualtiero Bassetti perugiai érsek

Május 24-én, az olasz főpásztorok éves közgyűlése alkalmából tartott misén Angelo Bagnasco bíboros, leköszönő elnök bejelentette, hogy Ferenc pápa a püspökök szavazása után neki benyújtott ternából, a hármas listáról Gualtiero Bassetti perugiai érseket nevezte ki az olasz... »

2017. május 25. csütörtök

Ferenc pápa: Isten a legnagyobb levertségünkben is velünk van, és lelket önt belénk

A szerda délelőtti általános kihallgatás keretében május 24-én a szentatya az emmauszi tanítványok tapasztalatáról mint a remény útjáról elmélkedett.

2017. május 24. szerda

Az amerikai elnököt fogadta a pápa

Ferenc pápa félórás magánbeszélgetést folytatott május 24-én a Vatikánban Donald Trump amerikai elnökkel, és utána a hagyományoknak megfelelően megajándékozták egymást.

2017. május 24. szerda

Ferenc pápa a paulinus nővérekhez: A hiteles örömből Krisztus követésének szépsége sugárzik

Ferenc pápa május 22-én fogadta az Isteni Mester Kegyes Tanítványai Kongregáció, vagyis a paulinus nővérek közössége tagjait. Az audienciára abból az alkalomból került sor, hogy a szerzetesrend április 30. és május 28. között tartja nagykáptalanját Rómában „Új bort új... »

2017. május 24. szerda

Ferenc pápa: A langyos életből lépjünk át Jézus örömébe!

„Sok megszentelt életet üldöztek, mert leleplezték a világias magatartást. A gonosz lélek szereti a kockázatmentes, langyos Egyházat” – emelte ki Ferenc pápa május 23-i, kedd reggeli szentmiséjében, melyben megemlékezett Óscar Romero San Salvador-i érsekről.

2017. május 23. kedd

A pápa barbár támadásnak nevezte a manchesteri merényletet

Ferenc pápa táviratban fejezte ki együttérzését a Manchesterben elkövetett terrortámadás áldozatainak hozzátartozói és a sebesültek számára.

2017. május 23. kedd

Ferenc pápa Twitter-üzenete május 22-én

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. május 22. hétfő

Elindult a „péterfillér” adománygyűjtés Facebook-oldala

A Twitter és az Instagram után május 19-én a Facebookon is létrejött a nagy múltra visszatekintő „péterfillér” pápai adománygyűjtés oldala. Egyelőre olasz nyelven, majd szeptembertől és októbertől spanyolul és angolul is elérhető a legnépszerűbb közösségi hálózaton.

2017. május 22. hétfő

Ferenc pápa az új szentszéki nagykövetekkel találkozott

Május 18-án, csütörtökön Ferenc pápa az új szentszéki nagykövetekkel találkozott a Vatikánban.

2017. május 19. péntek

Ferenc pápa Huntington-kórban szenvedő betegek egy csoportjával találkozott

Május 18-án, csütörtökön Ferenc pápa kihallgatáson fogadta a vatikáni VI. Pál teremben a Huntington-kórban szenvedő betegek egy csoportját hozzátartozóikkal együtt. A találkozót e betegségnek szentelték, amely Dél-Amerikában a leginkább elterjedt.

2017. május 18. csütörtök

Ferenc pápa: Jézus szeretete nem ismer határokat

A keresztények küldetése az, hogy örömet adjanak az embereknek – hangsúlyozta homíliájában a pápa a Szent Márta-ház kápolnájában május 18-án, csütörtökön reggel bemutatott szentmisén.

2017. május 18. csütörtök

A pápa által vezetett szertartások júniusban

A Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala közzétette Ferenc pápa júniusi programját.

2017. május 18. csütörtök

A perui püspököket fogadta a pápa

Ötven perui főpásztor tesz hivatalos ad limina látogatást a héten a Vatikánban. Május 15-én, hétfőn délelőtt találkoztak Ferenc pápával az Apostoli Palotában.

2017. május 17. szerda

Ferenc pápa fogadta a Vatikáni Csillagvizsgáló konferenciájának résztvevőit

Az Egyház sohase féljen a tudományos felfedezések újdonságaitól – mondta Ferenc pápa a Vatikáni Csillagvizsgáló által május 9. és 12. között szervezett tudományos konferencia résztvevőinek, akiket a tanácskozás utolsó napján fogadott a vatikáni VI. Pál aula kistermében.

2017. május 15. hétfő

Pietro Parolin bíboros: Folytatódik Fatima prófétai küldetése

Fatima üzenete a kereszténység központi üzenete: azt hirdeti, hogy Jézus feltámadt, és hogy ő a történelem Ura – hangsúlyozta a vatikáni bíboros államtitkár a Vatikáni Rádiónak adott interjúban, Ferenc pápa fatimai utazásának előestéjén.

2017. május 15. hétfő

Ferenc pápa: Isten népe mindig úton van

„Isten megmutatkozott a történelemben. Üdvösségének nagy és hosszú története van.” Reggeli homíliájában, a Szent Márta-ház kápolnájában május 11-én bemutatott szentmisén az Apostolok cselekedeteiből vett napi olvasmányból (ApCsel 13,13–25) indult ki a szentatya.

2017. május 11. csütörtök

tovább »