Wrocławban rendezik meg a következő taizéi találkozót

2019. január 2. szerda 12:14

Madrid után a lengyelországi város ad majd otthont 2019 decemberében az európai taizéi találkozónak.

2018. december 28. és 2019. január elseje között az Európa és a világ különböző részeiről érkező fiatalok Madridban vettek részt a taizéi közösség 41. európai találkozóján, amelynek témája: „Ne feledkezzünk meg a vendégszeretetről”. Ez volt az első alkalom, hogy a spanyol főváros látta vendégül a taizéi közösség éves programját. 2019 decemberében Wrocław ad otthont a rendezvénynek, immár harmadik alkalommal, 1989 és 1995 után.

Carlos Osoro bíboros, Madrid érseke a találkozón arra buzdította az európai fiatalokat, hogy nagy szívvel osztozzanak spirituális, intellektuális és anyagi gazdagságukban. A különböző országokból érkezett fiatalok, akik más-más nyelven beszélnek, megértették, hogy mi is a szív nyelve, mint az Apostolok cselekedeteiben, amikor mindenki a saját nyelvén beszél, s mégis megérti a másikat – hangsúlyozta. Andrzej Siemieniewski, Wrocław püspöke a madridi rendezvényen arra hívott, hogy a fiatalok mélyítsék el az előző taizéi találkozók tapasztalatait, és építkezzenek azok alapjaira.

Forrás: Vatikán Rádió

Fotó: Wikimedia

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
alljatok-gyermekeitek-mellett-apak-napi-koszonto-ferenc-papaval
Álljatok gyermekeitek mellett! – Apák napi köszöntő Ferenc pápával

A Katolikus Egyházban hagyományosan Szent József ünnepén állítjuk a középpontba az apákat. Az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk Ferenc pápa 2014. március 19-én elmondott katekézisét az apaságról. Imádkozzunk az apákért, és kérjük Szent József közbenjárására Isten gazdag áldását életükre!

08:01
papp-miklos-edzesterve-nagybojtre-iii-resz-olvass-nap-mint-nap-jakab-apostol-levelebol
Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, III. rész: Olvass nap mint nap Jakab apostol leveléből!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív a nagyböjtben. Takarítsuk ki fejünk „faliújságját”, és olvassunk el mindennap egy fejezetet Jakab apostol leveléből – ajánlja a kihívás harmadik részében.

2019. március 18. hétfő