Wrocławban rendezik meg a következő taizéi találkozót

2019. január 2. szerda, 12:14

Madrid után a lengyelországi város ad majd otthont 2019 decemberében az európai taizéi találkozónak.

2018. december 28. és 2019. január elseje között az Európa és a világ különböző részeiről érkező fiatalok Madridban vettek részt a taizéi közösség 41. európai találkozóján, amelynek témája: „Ne feledkezzünk meg a vendégszeretetről”. Ez volt az első alkalom, hogy a spanyol főváros látta vendégül a taizéi közösség éves programját. 2019 decemberében Wrocław ad otthont a rendezvénynek, immár harmadik alkalommal, 1989 és 1995 után.

Carlos Osoro bíboros, Madrid érseke a találkozón arra buzdította az európai fiatalokat, hogy nagy szívvel osztozzanak spirituális, intellektuális és anyagi gazdagságukban. A különböző országokból érkezett fiatalok, akik más-más nyelven beszélnek, megértették, hogy mi is a szív nyelve, mint az Apostolok cselekedeteiben, amikor mindenki a saját nyelvén beszél, s mégis megérti a másikat – hangsúlyozta. Andrzej Siemieniewski, Wrocław püspöke a madridi rendezvényen arra hívott, hogy a fiatalok mélyítsék el az előző taizéi találkozók tapasztalatait, és építkezzenek azok alapjaira.

Forrás: Vatikán Rádió

Fotó: Wikimedia

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
wallenberg-dijat-kapott-szekely-janos-puspok
Wallenberg-díjat kapott Székely János püspök

Január 16-án, szerdán délután adták át az idei Raoul Wallenberg-díjakat Budapesten, a Goldmark teremben. A kitüntetettek között van Székely János szombathelyi megyéspüspök is.

11:00
ferenc-papa-katekezise-hivjuk-papanak-istent-gyermeki-bizalommal
Ferenc pápa: Hívjuk papának Istent, gyermeki bizalommal!

Január 16-án a Szentatya folytatta a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Az ima első szava kulcsszerepet játszik: mindig szólíthatjuk Istent atyánknak, apukánknak, s ezzel tudatosíthatjuk, hogy ő mindig velünk van, apai-anyai szeretete sosem szűnik meg.

2019. január 16. szerda