„Együtt járunk az úton” – Dallal várják a Szentatyát a fiatalok Csíksomlyóban

2019. május 10., péntek | 13:37

Egyházi ifjúsági zenei csoportok találkozóját tartották május 4-én a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium dísztermében, a Gyulafehérvári Főegyházmegyei Főlelkészség szervezésében. A Resurrexit találkozón a fiatalok a csíksomlyói pápalátogatás alkalmából írt dalukat is bemutatták.

„Ünnepeljük együtt a feltámadt Jézus Krisztust! Húsvét örömét éljük át együtt az erdélyi egyházmegye ifjúsági zenecsoportjainak közös szolgálatával” – olvasható a részvételre buzdító felhívásban, amit a közösségi médiában tettek közzé a szervezők.

A Resurrexit találkozón több tucatnyi fiatal vett részt; a rendezvényen közös imádságra és éneklésre is sor került. Szentmisét mutatott be Tamás József gyulafehérvári segédpüspök. A szentmisén a fiatalok elénekelték a pápalátogatás alkalmából írt, Együtt járunk az úton című dalt.

„Fontos a tanúságtétel keresztény életünkben” – mondta homíliájában Tamás József segédpüspök. Kiemelte, hogy a tanúságtétel sokféleképpen megmutatkozhat életünkben, ám leginkább hitünk és szeretetünk visszatükröződéseként nyilvánulhat meg. „Szép ez a zene és ez az ének, amivel a világ előtt kifejezitek elköteleződéseteket Jézus iránt. Kell-e ennél szebb tanúságtétel, hiszen ti Isten szavát és mosolyát tudjátok közvetíteni. A bennetek levő tűzzel és lelkesedéssel pedig másokra is hatással tudtok lenni.”

Szabó István, a Gyulafehérvári Főegyházmegyei Főlelkészség munkatársa elmondta, hogy a Nagy István Művészeti Iskola tanára, Kelemen Gábor által szerzett dal nem kizárólag a pápalátogatás apropójaként született. „A szövegben is benne van, hogy örömünk forrása Jézus, a Messiás. Ferenc pápának ezt az egyszerűségét szeretnénk kifejezni általa, miszerint ő nem akar hangzatos üdvözleteket, nem kívánja, hogy előtte leboruljanak és akár kezet csókoljanak neki. A Szentatya a jézusi örömet és annak hirdetését részesíti előnyben. A dal is ehhez mérten vidám próbál lenni” – fogalmazott a főlelkészség munkatársa.

Forrás: Romkat.ro/Rédai Botond; Gyulafehérvári Főegyházmegye

Fotó: Csizfotó

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
nem-akarhogyan-varjak-az-erdelyi-kispapok-ferenc-papat
Nem akárhogyan várják az erdélyi kispapok Ferenc pápát

Ferenc pápa személyében először látogat katolikus egyházfő Erdélybe. A Szentatya június 1-jén mutat be szentmisét a csíksomlyói szabadtéri oltárnál. A Gyulafehérvári Papnevelő Intézet növendékei május 25-én este a közösségi oldalukon tették közzé pápaváró meglepetésvideójukat.

2019. május 25., szombat
gyermekbantalmazas-vatikani-szemmel-hans-zollner-sj-nem-epitkezhetunk-alaaknazott-foldre
Gyermekbántalmazás vatikáni szemmel – Hans Zollner SJ: „Nem építkezhetünk aláaknázott földre”

„Gyermekeink védelmében” címmel szervezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) és az Ignáci Pedagógiai Műhely gyermekvédelmi konferenciát május 24-én Budapesten. A találkozó fő előadóját, Hans Zollnert kérdeztük.

2019. május 25., szombat