A Kőrösi Csoma Sándor Programba egyházi pályázók jelentkezését is várják

2019. március 8., péntek | 14:11

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága pályázatot hirdet a Kőrösi Csoma Sándor Program és a Petőfi Sándor Program ösztöndíjaira. A Kőrösi-programba egyházi pályázók jelentkezését is várják.

A programok célja, hogy támogassák a Kárpát-medencében, valamint a diaszpórában élő magyar közösségeket, elősegítsék a Magyarországgal való kapcsolattartást, erősítsék a magyar nemzet összetartozását szerte a világon.

Olyan pályázó jelentkezését várják, aki a pályázat benyújtásának időpontjában betöltötte huszadik életévét, legalább középfokú iskolai végzettségű, büntetlen előéletű, magyar állampolgár, a magyar közösségek számára hasznosítható szakmai felkészültsége van, magas szintű angol nyelvtudással vagy a célország nyelvének legalább társalgási szintű ismeretével rendelkezik, és megfelel a pályázati felhívásban meghatározott egyéb feltételeknek. 

A pályázatok részletes leírása és a jelentkezési lap a Kőrösi Csoma Sándor Program és a Petőfi Sándor Program honlapján érhető el.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. március 25.

A Kőrösi Csoma Sándor Programba egyházi pályázók jelentkezését is várják. Egyházi pályázó: a bevett egyház (azaz az Országgyűlés által elismert és nyilvántartásba vett egyház) belső szabályában meghatározott, az egyházi jogi személy szolgálatában álló, egyházi szolgálatot sajátos egyházi szolgálati viszonyban, munkaviszonyban vagy egyéb jogviszonyban teljesítő természetes személy, hitoktató, teológushallgató. 

A Kőrösi-program célterületei: Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Dél-afrikai Köztársaság, Dél-Amerika, Európa, Izrael, Kanada, Törökország, Új-Zéland.

Forrás: MKPK Külföldi Magyar Lelkipásztori Szolgálat; Nemzetpolitikai Államtitkárság

Fotó: Petőfi- és Kőrösi-program Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
320-eve-tortent-az-elso-sumegi-csoda
320 éve történt az első sümegi csoda

A Sümegi Csodatévő Szűzanya emlékévéhez kapcsolódva március 15-én Márfi Gyula érsek mutatott be szentmisét a Sarlós Boldogasszony ferences kegytemplomban Reisz Pál ferences házfőnökkel, Nagy József kanonokkal, sümegi főesperes plébánossal, valamint környékbeli papokkal együtt.

12:04
csak-azok-kepesek-vedelmezni-akik-szeretettel-szolgalnak-ferenc-papaert-adtak-halat-budapesten
Csak azok képesek védelmezni, akik szeretettel szolgálnak! – Ferenc pápáért adtak hálát Budapesten

Ferenc pápa megválasztásának hatodik évfordulója alkalmából Michael August Blume érsek, apostoli nuncius ünnepi hálaadó szentmisét mutatott be magyar nyelven, Szent József főünnepén, március 19-én a budapesti Szent István-bazilikában.

2019. március 19., kedd