A Kőrösi Csoma Sándor Programba egyházi pályázók jelentkezését is várják

2019. március 8., péntek | 14:11

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága pályázatot hirdet a Kőrösi Csoma Sándor Program és a Petőfi Sándor Program ösztöndíjaira. A Kőrösi-programba egyházi pályázók jelentkezését is várják.

A programok célja, hogy támogassák a Kárpát-medencében, valamint a diaszpórában élő magyar közösségeket, elősegítsék a Magyarországgal való kapcsolattartást, erősítsék a magyar nemzet összetartozását szerte a világon.

Olyan pályázó jelentkezését várják, aki a pályázat benyújtásának időpontjában betöltötte huszadik életévét, legalább középfokú iskolai végzettségű, büntetlen előéletű, magyar állampolgár, a magyar közösségek számára hasznosítható szakmai felkészültsége van, magas szintű angol nyelvtudással vagy a célország nyelvének legalább társalgási szintű ismeretével rendelkezik, és megfelel a pályázati felhívásban meghatározott egyéb feltételeknek. 

A pályázatok részletes leírása és a jelentkezési lap a Kőrösi Csoma Sándor Program és a Petőfi Sándor Program honlapján érhető el.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. március 25.

A Kőrösi Csoma Sándor Programba egyházi pályázók jelentkezését is várják. Egyházi pályázó: a bevett egyház (azaz az Országgyűlés által elismert és nyilvántartásba vett egyház) belső szabályában meghatározott, az egyházi jogi személy szolgálatában álló, egyházi szolgálatot sajátos egyházi szolgálati viszonyban, munkaviszonyban vagy egyéb jogviszonyban teljesítő természetes személy, hitoktató, teológushallgató. 

A Kőrösi-program célterületei: Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Dél-afrikai Köztársaság, Dél-Amerika, Európa, Izrael, Kanada, Törökország, Új-Zéland.

Forrás: MKPK Külföldi Magyar Lelkipásztori Szolgálat; Nemzetpolitikai Államtitkárság

Fotó: Petőfi- és Kőrösi-program Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
csiksomlyoi-papalatogatas-elkeszultek-szektorbeosztasok-kiosztottak-belepoket
Csíksomlyói pápalátogatás – Elkészültek a szektorbeosztások, kiosztották a belépőket

A jegyek kézbesítésével a csíksomlyói pápalátogatásra regisztráltak számára immár az is egyértelművé vált, hogy ki honnan követheti a csíksomlyói nyeregben a Ferenc pápa által június elsején celebrált szentmisét. A Gyulafehérvári Főegyházmegye rövid összefoglalóját adjuk közre.

2019. május 23., csütörtök
-ne-borongjunk-regi-dicsosegunkon-hanem-most-akarjunk-megterni-papi-zarandoklat-mariagyudon
„Ne borongjunk a »régi dicsőségünkön«, hanem most akarjunk megtérni” – Papi zarándoklat Máriagyűdön

Május 21-én búcsún vett részt a Pécsi Egyházmegye papsága Máriagyűdön. Udvardy György megyéspüspök meghívására Varga László kaposvári főpásztor tartott előadást.

2019. május 23., csütörtök