A müncheni magyarok is meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún

2018. december 7. péntek, 11:36

Az új egyházi év kezdetén a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség több programmal is készült, hogy a hívek lelkileg feltöltődve indulhassanak el a várakozás útján. Az idei advent közös rózsafüzér imádsággal és ünnepélyes gyertyagyújtással vette kezdetét.

Advent első vasárnapján szép számmal gyűltek egybe a Münchenben és környékén élő magyar katolikusok a münchen-haidhauseni Szent Erzsébet-templomban, hogy együtt kezdhessék a karácsonyra való négyhetes készületet. A délelőtti szentmisét megelőzően az egyházközség csoportjaiért és dolgozóiért ajánlották fel a rózsafüzér imádságot. A szentmise kezdetén a várakozásról szóló gondolatokat olvastak fel a ministránsok, majd Merka János plébános meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját.

A prédikációt Kajtor Domonkos jezsuita szerzetes tartotta. Jézus és a gazdag ifjú párbeszédén keresztül világította meg a lelki élet négy lépcsőfokát: 1. a parancsok és törvények megtartása, 2. Jézus megismerése és követése, 3. csend, 4. lét. A szentmisét adventi lelkinap követte, amelyen a Münchenben élő szerzetes a lelki élet egyes szakaszaihoz kapcsolódó imamódokat is bemutatta.

Kajtor Domonkos nem először tartott lelkinapot a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközségben. A Krisztus Király vasárnapját megelőző szombaton interaktív előadások keretében segített a fiatal felnőtteknek elmélyülni az imaéletben, és megismerni a belső szabadságig vezető utat. Ennek egyik állomása a szentségimádás, amelyre jó alkalom volt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészülete alkalmából rendezett világméretű szentségimádás, amelybe a Münchenben élő magyarok is bekapcsolódtak.

A Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség tagjait és az érdeklődőket Merka János plébános a következő adventi vasárnapokon is ünnepélyes gyertyagyújtásra hívja és várja.

Forrás: Taczman Andrea Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíjas

Fotó: Jezsuiták barátai/Facebook

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
nem-jo-az-embernek-egyedul-lennie
Nem jó az embernek egyedül lennie

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg hazánkban a házasság hetét, amely február 17-én ért véget. A házasság öröméről, hivatásáról és küldetéséről Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató írását olvashatják.

19:58
vasarnap-orszagos-gyujtes-lesz-katolikus-iskolak-javara-94565
Vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára

A katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február 24-én, a hónap utolsó vasárnapján. Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik az Egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását.

19:24