A Szatmári Egyházmegyébe érkezett a missziós kereszt

2019. február 5. kedd, 17:54

Február 4. és 15. között a Szatmári Egyházmegyében tesz körutat a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje. Az ereklyetartót elsőként Máramarosszigeten fogadták február 4-én délután.

A magyar szentek és boldogok ereklyéivel ellátott missziós kereszt érkezésének estéjén szentmisét mutattak be a máramarosszigeti Borromeo Szent Károly-templomban. A szertartást követően elmondták a mindenszentek litániáját, hódoltak a kereszt előtt, majd virrasztottak.

Február 5-én, 6-án és 7-én a reggel fél nyolctól kezdődő szentmise után egész napos szentségimádás kezdődik. Kedden délután a rózsafüzért imádkozzák, szerdán keresztúti ájtatosságot, csütörtökön katekézist tartanak, este hattól pedig szentmisét mutatnak be a kereszt előtt. A legszentebb áldozat bemutatását követően kedden litánia és katekézis, szerdán katekézis, csütörtökön közös szentségimádás előzi meg a kereszt előtti hódolatot.

A máramarosszigeti Borromeo Szent Károly-templom után a missziós keresztet február 7-9. között a nagybányai Szentháromság-templomban, február 10-12. között a szatmárnémeti székesegyházban, február 13-15. között pedig a nagykárolyi Kalazanci Szent József-templomban kereshetik fel a hívek.

Forrás és fotó: Szatmári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő