A Szatmári Egyházmegyébe érkezett a missziós kereszt

2019. február 5., kedd | 17:54

Február 4. és 15. között a Szatmári Egyházmegyében tesz körutat a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje. Az ereklyetartót elsőként Máramarosszigeten fogadták február 4-én délután.

A magyar szentek és boldogok ereklyéivel ellátott missziós kereszt érkezésének estéjén szentmisét mutattak be a máramarosszigeti Borromeo Szent Károly-templomban. A szertartást követően elmondták a mindenszentek litániáját, hódoltak a kereszt előtt, majd virrasztottak.

Február 5-én, 6-án és 7-én a reggel fél nyolctól kezdődő szentmise után egész napos szentségimádás kezdődik. Kedden délután a rózsafüzért imádkozzák, szerdán keresztúti ájtatosságot, csütörtökön katekézist tartanak, este hattól pedig szentmisét mutatnak be a kereszt előtt. A legszentebb áldozat bemutatását követően kedden litánia és katekézis, szerdán katekézis, csütörtökön közös szentségimádás előzi meg a kereszt előtti hódolatot.

A máramarosszigeti Borromeo Szent Károly-templom után a missziós keresztet február 7-9. között a nagybányai Szentháromság-templomban, február 10-12. között a szatmárnémeti székesegyházban, február 13-15. között pedig a nagykárolyi Kalazanci Szent József-templomban kereshetik fel a hívek.

Forrás és fotó: Szatmári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd