Napozzunk Jézus szeretetének fényében! – Egész napos szentségimádást tartottak Kovásznán

2018. november 30., péntek | 14:46

Szentségimádási napot tartottak az erdélyi Kovásznán november 27-én. Az eseményt lezáró szentmisét Tamás József gyulafehérvári segédpüspök mutatta be az espereskerület papságával együtt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Tamás József homíliájában kiemelte, sokan nem hallják meg Krisztus hívó szavát, elutasítják és elvitatják az ő szent Testének és Vérének kegyelmi ajándékait, nem járnak szentáldozáshoz, nem járnak szentmisére. 

A segédpüspök ezzel kapcsolatban egy történetet osztott meg, amelyben egy missziós területen egy keresztény hitre tért törzsfőnök rendszeresen járt szentmisére, de a szentmise után nem ment el, hanem odaállt az Oltáriszentség elé, kigombolta ingét, és hosszú ideig ott állt. A helyi misszionárius lelkipásztor megkérdezte, miért teszi ezt. A törzsfőnök azt válaszolta: Jézus szeretetének fényében napozik. Ahogyan mi is a napsütésből az értékes D-vitamint magunkba szívjuk, úgy kell Krisztus kegyelmi ajándékaival is feltöltekeznünk.

„Jézus lelkünk királya akar lenni, ne utasítsuk el” – zárta homíliáját a segédpüspök. A szentmise végén Péter Arthur plébános megköszönte Tamás József, a papság és a hívek jelenlétét, és örömét fejezte ki, hogy az egész napos szentségimádásra sokan eljöttek, és kifejezték hódolatukat az Oltáriszentség előtt.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Jánó Árpád

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
eletunk-egyetlen-celja-odaadni-onmagunkat-istennek-rank-bizottakert-apor-vilmos-unnep-gyorben
Életünk egyetlen célja odaadni önmagunkat Istennek a ránk bízottakért – Apor Vilmos-ünnep Győrben

Május 23-án Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét Boldog Apor Vilmos püspök emlékére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban, Veres András győri megyéspüspök koncelebrálásával és a Győri Egyházmegye papságának részvételével.

13:26
csiksomlyoi-papalatogatas-elkeszultek-szektorbeosztasok-kiosztottak-belepoket
Csíksomlyói pápalátogatás – Elkészültek a szektorbeosztások, kiosztották a belépőket

A jegyek kézbesítésével a csíksomlyói pápalátogatásra regisztráltak számára immár az is egyértelművé vált, hogy ki honnan követheti a csíksomlyói nyeregben a Ferenc pápa által június elsején celebrált szentmisét. A Gyulafehérvári Főegyházmegye rövid összefoglalóját adjuk közre.

2019. május 23., csütörtök
Útravaló – 2019. május 24.

Útravaló – 2019. május 24.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 24.

Mai evangélium – 2019. május 24.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 1,18–23

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle