Napozzunk Jézus szeretetének fényében! – Egész napos szentségimádást tartottak Kovásznán

2018. november 30. péntek, 14:46

Szentségimádási napot tartottak az erdélyi Kovásznán november 27-én. Az eseményt lezáró szentmisét Tamás József gyulafehérvári segédpüspök mutatta be az espereskerület papságával együtt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Tamás József homíliájában kiemelte, sokan nem hallják meg Krisztus hívó szavát, elutasítják és elvitatják az ő szent Testének és Vérének kegyelmi ajándékait, nem járnak szentáldozáshoz, nem járnak szentmisére. 

A segédpüspök ezzel kapcsolatban egy történetet osztott meg, amelyben egy missziós területen egy keresztény hitre tért törzsfőnök rendszeresen járt szentmisére, de a szentmise után nem ment el, hanem odaállt az Oltáriszentség elé, kigombolta ingét, és hosszú ideig ott állt. A helyi misszionárius lelkipásztor megkérdezte, miért teszi ezt. A törzsfőnök azt válaszolta: Jézus szeretetének fényében napozik. Ahogyan mi is a napsütésből az értékes D-vitamint magunkba szívjuk, úgy kell Krisztus kegyelmi ajándékaival is feltöltekeznünk.

„Jézus lelkünk királya akar lenni, ne utasítsuk el” – zárta homíliáját a segédpüspök. A szentmise végén Péter Arthur plébános megköszönte Tamás József, a papság és a hívek jelenlétét, és örömét fejezte ki, hogy az egész napos szentségimádásra sokan eljöttek, és kifejezték hódolatukat az Oltáriszentség előtt.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Jánó Árpád

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
nem-jo-az-embernek-egyedul-lennie
Nem jó az embernek egyedül lennie

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg hazánkban a házasság hetét, amely február 17-én ért véget. A házasság öröméről, hivatásáról és küldetéséről Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató írását olvashatják.

19:58
vasarnap-orszagos-gyujtes-lesz-katolikus-iskolak-javara-94565
Vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára

A katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február 24-én, a hónap utolsó vasárnapján. Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik az Egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását.

19:24