Hatszáz önkéntes segít a csíksomlyói pápalátogatás során

2019. május 9., csütörtök | 16:55

Mintegy hatszáz önkéntes fogja segíteni a szervezők munkáját június 1-jén, Ferenc pápa csíksomlyói látogatásán.

Az érdeklődők a Pontifex.ro honlapon jelentkezhettek, ugyanakkor egyházi és világi szervezetek is toborozták a segítőket, például a Romániai Máltai Szeretszolgálat, a Romániai Cserkészek Egyesülete vagy a Gyulafehérvári Caritas.

Önkéntesnek bárki jelentkezhetett, aki betöltötte a 16. életévét. Felső korhatár nem volt meghatározva, ám értelemszerűen jó egészségi állapotra van szükség ahhoz, hogy ezt a feladatot megfelelően lehessen teljesíteni.

Az eddigi statisztikák szerint a legtöbb önkéntes a Csíki-medencéből jelentkezett, de regisztráltak a sepsiszéki, az udvarhelyszéki, a gyergyószéki és a kézdiszéki egyházkerületekből is. Magyarországról tizenheten jelentkeztek, a legtávolabbról érkező önkéntes egy Bécsben élő férfi. Tizenkét román ajkú önkéntes is feliratkozott, köztük öten csíkszeredaiak, a többiek Balánbányáról, Bukarestből, Ploiești-ből, valamint az Olt megyei Corabiából érkeznek.

A szervezők május 14-étől felkészítőket tartanak az önkéntesek számára Sepsiszentgyörgyön, Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában. A szükséges szervezési eligazításon kívül a jelentkezőknek lelki ráhangolódásban is részük lesz. A távolabbról érkezőket az internet segítségével kapcsolják be a folyamatba, illetve személyes megkeresések is lesznek. Mindebben szerzetesnővérek is szerepet vállalnak. Az önkéntesek zömében a szektorok felügyeletében vesznek majd részt, de más jellegű feladatok is várnak rájuk, amelyek a szervezés során felmerülnek.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 27.

Mai evangélium – 2019. május 27.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,26–16,4a

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle