Karitászönkéntesek és -munkatársak egyházmegyei találkozója Nagybecskereken

2019. május 10., péntek | 10:31

A Nagybecskereki Egyházmegye plébániáin dolgozó karitászönkéntesek és -munkatársak számára szerveztek találkozót május 3-án a nagybecskereki Nepomuki Szent János-székesegyházban.

A plébániákról érkező csoportokat és tevékenységüket Halmai Tibor, a Nagybecskereki Egyházmegyei Caritas igazgatója mutatta be. A találkozó előadója Fiser János általános helynök, padéi plébános volt, aki az irgalmas szamaritánusról szóló példabeszédről elmélkedett, különösen is arról, ki a mi felebarátunk.

Az összejövetel keretében a verseci és a szajáni plébánia karitászcsoportja mutatta be tevékenységét. A verseciek a közelmúltban kapcsolódtak be aktívabban a karitatív munkába. A szajániak szolgálatát az egész településen elismerik, munkájukba a helyi polgármester, Tóth Zoltán is aktívan bekapcsolódott. A karitászcsoport és a helyi Kolping család között is szoros az együttműködés.

A találkozó során Német László SVD megyéspüspök mutatott be szentmisét a jelen lévő paptestvérek koncelebrálásával.

A szentmise után a plébániaudvaron agapéval és kötetlen beszélgetéssel zárult a rendezvény; a résztvevők megoszthatták egymással személyes tapasztalataikat, ötleteiket, és lehetőség nyílt a kapcsolatépítésre is.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

19:24
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

19:59
Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle