Krisztus a szívünk királya – Püspöki szentmise a temesvári székesegyházban

2018. november 27. kedd 15:35

Háromnyelvű ünnepi szentmisét celebrált Pál József Csaba temesvári megyéspüspök november 25-én, Krisztus király ünnepén a temesvári Szent György-székesegyházban.

A szentmisén koncelebrált Johann Dirschl általános helynök, Nikola Laušb püspöki irodaigazgató, Ulderic Coceangă nyugalmazott plébános és Bakó László püspöki titkár. Közreműködött a Chorus & Capella Cathedralis énekkar Walter Kindl székesegyházi karnagy vezényletével.

A szentmise kezdetén Pál József Csaba köszöntötte a híveket, és hangsúlyozta Krisztus király ünnepének fontosságát: Krisztus a mi királyunk, a mi szívünk királya kell hogy legyen. A főpásztor megemlékezett arról is, hogy ezen a napon ünnepli 75. születésnapját, valamint szolgálata megkezdésének 30. évfordulóját Walter Kindl karnagy.

Az ünnepi homília három nyelven hangzott el Johann Dirschl általános helynök tolmácsolásában. Az általános helynök szintén Krisztus király ünnepére reflektált, valamint Walter Kindl egyházzenei munkásságát, aktivitását méltatta.

A szentmise végén Pál József Csaba megyéspüspök köszöntötte a székesegyház karnagyát, kívánva neki további jó egészséget, és megköszönve eddigi munkáját, a kórus szolgálatát.

A főpásztor ezt követően a Jubilate ifjúsági csoport két fiatal tagját kérte fel, hogy tegyenek tanúságot, mit jelent számukra, hogy Krisztus a mi szívünk királya. A fiatalok a tanúságtétel után kérték a híveket, hogy vásároljanak az általuk készített adventi dekorációkból, mivel az így összegyűlt összegből hátrányos helyzetű családok karácsonyát fogják támogatni.

Végül Nikola Lauš tájékoztatta a híveket a székesegyház felújításáról, mely 2019 januárjában, a karácsonyi ünnepkör lezárultával fog megkezdődni.

Forrás: Temesvári Egyházmegye

Fotó: Claudiu Călin

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-koszonom-hogy-hazajohettem-osei-szulofalujaba-latogatott-michael-august-blume
„Köszönöm, hogy hazajöhettem!” – Ősei szülőfalujába látogatott Michael August Blume

Michael August Blume-mal, hazánk apostoli nunciusával és Veres András győri megyéspüspökkel, az MKPK elnökével ünnepelte az öröm vasárnapját Himod hívő népe és mindazok, akik a rábaközi faluba érkeztek december 16-án, advent harmadik vasárnapján.

2018. december 16. vasárnap
eljunk-ugy-hogy-annak-isten-is-oruljon-pal-feri-atya-az-oromrol
Éljünk úgy, hogy annak Isten is örüljön – Pál Feri atya az örömről

Pál Feri katolikus pappal, mentálhigiénés szakemberrel az örömről beszélgettünk a Gaudete vasárnap apropóján.

2018. december 16. vasárnap