Krisztus a szívünk királya – Püspöki szentmise a temesvári székesegyházban

2018. november 27., kedd | 15:35

Háromnyelvű ünnepi szentmisét celebrált Pál József Csaba temesvári megyéspüspök november 25-én, Krisztus király ünnepén a temesvári Szent György-székesegyházban.

A szentmisén koncelebrált Johann Dirschl általános helynök, Nikola Laušb püspöki irodaigazgató, Ulderic Coceangă nyugalmazott plébános és Bakó László püspöki titkár. Közreműködött a Chorus & Capella Cathedralis énekkar Walter Kindl székesegyházi karnagy vezényletével.

A szentmise kezdetén Pál József Csaba köszöntötte a híveket, és hangsúlyozta Krisztus király ünnepének fontosságát: Krisztus a mi királyunk, a mi szívünk királya kell hogy legyen. A főpásztor megemlékezett arról is, hogy ezen a napon ünnepli 75. születésnapját, valamint szolgálata megkezdésének 30. évfordulóját Walter Kindl karnagy.

Az ünnepi homília három nyelven hangzott el Johann Dirschl általános helynök tolmácsolásában. Az általános helynök szintén Krisztus király ünnepére reflektált, valamint Walter Kindl egyházzenei munkásságát, aktivitását méltatta.

A szentmise végén Pál József Csaba megyéspüspök köszöntötte a székesegyház karnagyát, kívánva neki további jó egészséget, és megköszönve eddigi munkáját, a kórus szolgálatát.

A főpásztor ezt követően a Jubilate ifjúsági csoport két fiatal tagját kérte fel, hogy tegyenek tanúságot, mit jelent számukra, hogy Krisztus a mi szívünk királya. A fiatalok a tanúságtétel után kérték a híveket, hogy vásároljanak az általuk készített adventi dekorációkból, mivel az így összegyűlt összegből hátrányos helyzetű családok karácsonyát fogják támogatni.

Végül Nikola Lauš tájékoztatta a híveket a székesegyház felújításáról, mely 2019 januárjában, a karácsonyi ünnepkör lezárultával fog megkezdődni.

Forrás: Temesvári Egyházmegye

Fotó: Claudiu Călin

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
eletunk-egyetlen-celja-odaadni-onmagunkat-istennek-rank-bizottakert-apor-vilmos-unnep-gyorben
Életünk egyetlen célja odaadni önmagunkat Istennek a ránk bízottakért – Apor Vilmos-ünnep Győrben

Május 23-án Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét Boldog Apor Vilmos püspök emlékére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban, Veres András győri megyéspüspök koncelebrálásával és a Győri Egyházmegye papságának részvételével.

13:26
csiksomlyoi-papalatogatas-elkeszultek-szektorbeosztasok-kiosztottak-belepoket
Csíksomlyói pápalátogatás – Elkészültek a szektorbeosztások, kiosztották a belépőket

A jegyek kézbesítésével a csíksomlyói pápalátogatásra regisztráltak számára immár az is egyértelművé vált, hogy ki honnan követheti a csíksomlyói nyeregben a Ferenc pápa által június elsején celebrált szentmisét. A Gyulafehérvári Főegyházmegye rövid összefoglalóját adjuk közre.

2019. május 23., csütörtök
Útravaló – 2019. május 24.

Útravaló – 2019. május 24.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 24.

Mai evangélium – 2019. május 24.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 1,18–23

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle