Krisztus a szívünk királya – Püspöki szentmise a temesvári székesegyházban

2018. november 27. kedd, 15:35

Háromnyelvű ünnepi szentmisét celebrált Pál József Csaba temesvári megyéspüspök november 25-én, Krisztus király ünnepén a temesvári Szent György-székesegyházban.

A szentmisén koncelebrált Johann Dirschl általános helynök, Nikola Laušb püspöki irodaigazgató, Ulderic Coceangă nyugalmazott plébános és Bakó László püspöki titkár. Közreműködött a Chorus & Capella Cathedralis énekkar Walter Kindl székesegyházi karnagy vezényletével.

A szentmise kezdetén Pál József Csaba köszöntötte a híveket, és hangsúlyozta Krisztus király ünnepének fontosságát: Krisztus a mi királyunk, a mi szívünk királya kell hogy legyen. A főpásztor megemlékezett arról is, hogy ezen a napon ünnepli 75. születésnapját, valamint szolgálata megkezdésének 30. évfordulóját Walter Kindl karnagy.

Az ünnepi homília három nyelven hangzott el Johann Dirschl általános helynök tolmácsolásában. Az általános helynök szintén Krisztus király ünnepére reflektált, valamint Walter Kindl egyházzenei munkásságát, aktivitását méltatta.

A szentmise végén Pál József Csaba megyéspüspök köszöntötte a székesegyház karnagyát, kívánva neki további jó egészséget, és megköszönve eddigi munkáját, a kórus szolgálatát.

A főpásztor ezt követően a Jubilate ifjúsági csoport két fiatal tagját kérte fel, hogy tegyenek tanúságot, mit jelent számukra, hogy Krisztus a mi szívünk királya. A fiatalok a tanúságtétel után kérték a híveket, hogy vásároljanak az általuk készített adventi dekorációkból, mivel az így összegyűlt összegből hátrányos helyzetű családok karácsonyát fogják támogatni.

Végül Nikola Lauš tájékoztatta a híveket a székesegyház felújításáról, mely 2019 januárjában, a karácsonyi ünnepkör lezárultával fog megkezdődni.

Forrás: Temesvári Egyházmegye

Fotó: Claudiu Călin

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
nem-jo-az-embernek-egyedul-lennie
Nem jó az embernek egyedül lennie

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg hazánkban a házasság hetét, amely február 17-én ért véget. A házasság öröméről, hivatásáról és küldetéséről Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató írását olvashatják.

19:58
vasarnap-orszagos-gyujtes-lesz-katolikus-iskolak-javara-94565
Vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára

A katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február 24-én, a hónap utolsó vasárnapján. Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik az Egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását.

19:24