Lelkinapot tartottak a missziós kereszt előtt Kassán

2019. január 25. péntek, 14:46

Január 24-én ismét Kassára vitték a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós keresztjét, ahol a premontrei templomban rótta le előtte tiszteletét a nagykaposi és a szepsi esperesi kerület papsága és hívei.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az ünnepi szentmise főcelebránsa és a lelkinap főelőadója Fábry Kornél, a NEK főtitkára volt, aki tájékoztatta a papságot a további lehetőségekről és kihívásokról.

A Szent Gellért tanulmányi házban tartott rekollekció második részében bemutatták Legeza László Rágalmak és valóság című könyvét, melyben a szerző összehasonlította az Egyházat ért rágalmakat, tanulságul szembeállítva a tényekkel és a tudományosan megalapozott valósággal.

Az előadások között Török Máté, a Misztrál együttes tagja zenélt.

A találkozón részt vett Bernard Bober kassai érsek-metropolita is, aki ismét megköszönte a missziós kereszt jelenlétét a főegyházmegyében, és kifejezte örömét, hogy a kereszten Boldog Anna Kolesárová ereklyéjét is elhelyezték.

Forrás és fotó: Gábor Bertalan

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő