Lelkinapot tartottak a missziós kereszt előtt Kassán

2019. január 25., péntek | 14:46

Január 24-én ismét Kassára vitték a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós keresztjét, ahol a premontrei templomban rótta le előtte tiszteletét a nagykaposi és a szepsi esperesi kerület papsága és hívei.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az ünnepi szentmise főcelebránsa és a lelkinap főelőadója Fábry Kornél, a NEK főtitkára volt, aki tájékoztatta a papságot a további lehetőségekről és kihívásokról.

A Szent Gellért tanulmányi házban tartott rekollekció második részében bemutatták Legeza László Rágalmak és valóság című könyvét, melyben a szerző összehasonlította az Egyházat ért rágalmakat, tanulságul szembeállítva a tényekkel és a tudományosan megalapozott valósággal.

Az előadások között Török Máté, a Misztrál együttes tagja zenélt.

A találkozón részt vett Bernard Bober kassai érsek-metropolita is, aki ismét megköszönte a missziós kereszt jelenlétét a főegyházmegyében, és kifejezte örömét, hogy a kereszten Boldog Anna Kolesárová ereklyéjét is elhelyezték.

Forrás és fotó: Gábor Bertalan

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd