Megáldották a felújított ivói templom orgonáját

2018. november 28. szerda 09:02

Krisztus király ünnepén, az egyházi év utolsó vasárnapján a székelyföldi Ivóban, Zeteváralja leányegyházközségében a közelmúltban felújított Sarlós Boldogasszony-templomban Tamás József gyulafehérvári segédpüspök mutatott be szentmisét, és a liturgia keretében megáldotta az épületet és az orgonát.

Az új hangszer Pap Zoltán székelyudvarhelyi orgonaépítő műhelyéből került ki. A szakember elmondta, a sípok egy Aachenben elbontott orgonából származnak, a külsőt, homlokzatot pedig az épület adottságaihoz alakítva építették meg; így kapott az ivói filia egy hatregiszteres, egymanuálos templomi hangszert.

A püspöki áldás után megszólaltatták az új orgonát, amely az Olti Attila vezette zeteváraljai kórus és az ünneplő közösség énekét kísérte.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Veres Nándor

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kegyelmet-es-eszkozoket-kapunk-hithez
Kegyelmet és eszközöket kapunk a hithez – Vízi Elemér SJ tartományfőnök a huszonöt éves Manrézáról

Huszonöt évvel ezelőtt, Szent Erzsébet napján áldotta meg Angelo Acerbi pápai nuncius a jezsuiták dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Házát. A lelkigyakorlatos és konferenciaközpont történetéről, jelenéről és a jövőre vonatkozó tervekről Vízi Elemér SJ tartományfőnököt kérdeztük.

19:59
ferenc-papa-gondolkodjunk-el-miben-tudnank-valtoztatni-magatartasunkon
Ferenc pápa: Gondolkodjunk el, miben tudnánk változtatni magatartásunkon!

December 9-én délben a Szentatya elimádkozta az Úrangyala imát a Szent Péter téren egybegyűlt zarándokokkal. Hangsúlyozta, hogy nekünk is tudnunk kell változtatni magatartásunkon, nyitnunk kell mások felé, reményt és vigaszt kell vinnünk az embereknek.

18:57