Megáldották a felújított ivói templom orgonáját

2018. november 28. szerda, 09:02

Krisztus király ünnepén, az egyházi év utolsó vasárnapján a székelyföldi Ivóban, Zeteváralja leányegyházközségében a közelmúltban felújított Sarlós Boldogasszony-templomban Tamás József gyulafehérvári segédpüspök mutatott be szentmisét, és a liturgia keretében megáldotta az épületet és az orgonát.

Az új hangszer Pap Zoltán székelyudvarhelyi orgonaépítő műhelyéből került ki. A szakember elmondta, a sípok egy Aachenben elbontott orgonából származnak, a külsőt, homlokzatot pedig az épület adottságaihoz alakítva építették meg; így kapott az ivói filia egy hatregiszteres, egymanuálos templomi hangszert.

A püspöki áldás után megszólaltatták az új orgonát, amely az Olti Attila vezette zeteváraljai kórus és az ünneplő közösség énekét kísérte.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Veres Nándor

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
bognar-tamas-labodi-plebanos-jezus-nem-mosolytalan-egyhazat-alapitott-de-mi-ridegge-tesszuk
Bognár Tamás lábodi plébános: Jézus nem mosolytalan egyházat alapított, de mi rideggé tesszük

Szülei arra tanították, hogy ne „valaki”, hanem egyszerűen csak jó ember legyen. „Tapsi atya” az öröm embere. Vallja, hogy Jézus nem egy rideg, mosolytalan egyházat alapított; mi tesszük sokszor azzá. Bognár Tamással Lőrincz Sándor készített interjút, mely a Somogyi Hírlapban jelent meg.

2019. február 21. csütörtök
az-abu-dzabiban-alairt-dokumentumrol-parbeszed-titka-az-igazsag-kozottunk-folottunk-all
Az Abu-Dzabiban aláírt dokumentumról – A párbeszéd titka: az igazság közöttünk, fölöttünk áll

Két hete, február 4-én sokakat meglepett, hogy Ferenc pápa és a szunnita iszlám legfőbb vallási központjának vezetője, az al-Azhar egyetem és mecset főimámja az Abu-Dzabiban megrendezett vallásközi találkozón közös nyilatkozatot írtak alá. Török Csaba teológus, egyetemi tanár írását adjuk közre.

2019. február 21. csütörtök